Izbori u Srbiji 2022.

3
133

Kako se bliže izbori sve više je tema koje se nameću.

Koga birati za predsednika države?

Ko je bio, ko je sad na vlasti?

Ko se za šta zalaže, s kim ne biste nikada sarađivali?

Prošli put sam na ovom portalu u svom članku označio one autošovinističke struje u našoj opoziciji, koji su mi kao čoveku i mislećem biću potpuno neprihvatljive. Neki su me dobronamerno savetovali kako ipak nije celishodno sada kritikovati opoziciju već samo režim koji nosi politiku koja, u najmanju ruku, nije korisna.

Slažem se da je naprednjačka politika slaba, zato i jesam u stranci koja joj oponira i to sa nacionalnih i demokratskih pozicija. Međutim sve je više obraćanja briselske opozicije i ovih novih zelenih, kako sebe nazivaju, sa stavom o genocidu u Srebrenici, zanemrivanju Kosova i Metohije, našeg naroda u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, stavovima da po svaku cenu ulazimo u EU, što ih čini apsolutno odbojnim za nas kojima su nacionalni interesi na prvom mestu. Iako smo potpuno svesni da sve što rade, rade u interesu zapadne elite koja ih sponzoriše i obećava da će ih vratiti na mesto na koje ih je postavila pre dvadeset godina, u zamenu za propagiranje politike kojom se Srbima nameće osećaj krivice ne bi li zaboravili agresiju 1999.

Očistiti obraz zapadnjačke Imperije, a oblatiti srpski, to je projektni zadatak čije izvršavanje već više od dve decenije puni džepove olajavača,cinkaroša i dojavljivača iz ovdašnje političko nevladničke kaljuge.

Oni zahtevaju da se mi predamo, da se ne opiremo njihovoj pljuvačini po našoj istoriji i našem obrazu. Hoće da nas teraju da ćutimo kada nas vređaju, prozivaju i kad nam presuđuju. Želja im je da u nas usele stid i sram koji parališu i obeshrabruju. Hoće da otupe naš refleks za samoodbranu.

Da Vas podsetimo:  JEDINSTVENA IKONA U SRBIJI: “Majka Srbija” na simboličan način predstavlja stradanje Srbije i srpskog naroda
Lazar Radovanovic

No, čovek siguran u sebe i svoj narod to neće dozoliti. Za takvog čoveka istupamo mi, srpski nacionalisti kojima je glavni motiv odbrana države i naroda.

Mi srpski rodoljubi ne smemo doći u zabludu da biramo između njih i aktuelnog režima. Mi moramo da budemo jednako protiv jednih i drugih, jer i jedni i druge rade protiv interesa naše zemlje i naroda. Valja nam graditi jak patriotski blok, obrazovanih, kulturnih, stručnih i dobronamernih ljudi koje povezuje ideja srpstva, ali ne jeftinog, prostačkog šešeljevsko kafanskog tipa, već prosvećenog kakvo je promovisao Vojislav Koštunica, a danas je to patriotska koalicija NADA na čelu sa predsedničkim kandidatom dr Milošem Jovanovićem.

autor:Lazar Radovanović, član Izvršnog odobra DSS

http://xn--j1aat.xn--90a3ac/

3 KOMENTARA

  1. Логика да сменимо ове, макар дошао и црни ђаво , нам је доводила нове црње од црног ђавола……Имамо ли ми времена и енергије за нову грешку???

  2. Upozorenje, potpuno opravdavo, Lazara Radovanovića, najvjerovatnije proizlazi iz lošeg iskustva prvog predsednika DSS , Vojislava Koštunice. Naime tom istom Vojislavu Koštunici, bilo je mnogo vaznije srušiti Miloševića nego sačuvati Srbiju. On je tada bio jedina ličnost koja je imala šanse na izborima protiv Slobodana Miloševića. Pristao je na neprimjerenu podršku AMERIKANACA, i uz njihovu pomoć ( i naroavno Joe bageriste) srušio Miloševića. Iste sekunde, kada je srušen Milošević ,
    krenulo je i američko narušavanje Koštunice, kao tvrdog nacionaliste, koji je defakto bio smetnja za njihove ciljeve. Puno primamljiviji je bio Zoran Djindjić, koji je organizirao odavanje polozaja VOJSKE JUGOSLAVIJE NATO agresorima, i koji je javno trazio da se bombardovanje nastavi sve do kapitulacije i predaje vlasti od strane Miloševića. Koštunica je politički sklonjen, ali se i Djindjić „nacionalno probudio“, još mu je palo na pamet da su ga Amerikanci postavili zato što je lijep,mlad,simpatičan.
    Nije bio dovoljno kooperativan , što bi mi rekli poslušan. Ostalo znamo, a naročito oni poslije njega su perfektno shvatili “ poruku pisca “ ! Sada znamo jako dobro šta znači kada netko „sa strane “ postavi nekoga na vlast !! Imali smo PREMIJERA koji je trazio nastavak bombardovanja zemlje, koji nikada to bombardovanje nije javno osudio, i još ima jako puno onih koji ga “ kuju u zvijezde “ ! Propanganda je opaka zvijer. Sada smo u situaciji da srušimo Vučića ( Kurtu ), ali smo i u velikoj opasnosti da uzjaše Murta. Na to nas upozorava Lazar Radovanović . Poslijedice grešaka njegovog prosvjećenog predsednika , Vojislava Koštunice, još traju, i kako stvari stoje, od tih grešaka će mo se jako teško oprati. U svim medijima , upravo tzv. „Prozapadna opozicija“ navodno predstavlja najjači dio opozicije koji ima šansu da sruši Vučića. Ukoliko je to tačno , u igri su opet samo Kurta i Murta. Ipak nadamo se da i nije baš tako !

  3. Birati i crnog djavola samo da se ovih sada otarasimo. Ovo sadasnje stanje je neizdrzivo. Bicemo stranci u svojoj sopstvenoj drzavi. Vladaju nestrucni, neznalice sa kupljenim diplomama a rezultat je totalni raspad kompletnog sistema .

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime