Još tri dana do boljeg života

0
760

Vucic i Davutoglu-foto AnadolijaU Srbiju je, samo dan nakon što je Gospodar Vučić rekao da će putovati u Banjaluku na proslavu dana Republike Srpske, doputovao Ahmet Davutoglu, poznat i kao premijer Turske. Toliko su posla imali da su našli i vremena da prošetaju Kalemegdanom i obiđu česmu Mehmed paše Sokolovića. Ne znam samo da li će zbog ove posete da se nasekira Bakir Izetbegović, jer je opet ljut na Vučića. A na Ahmeta teško da se naljuti.

Zorannah Mihajlović izjavila da „Hapšenja za korupciju pokazuju da institucije rade svoj posao“. Dok po gradu odzvanja „nek se spremi Zoki Bunda“, ja se pitam – a šta bi sa hapšenjem Mlađana Dinkića? Šta bi sa hapšenjem osvedočenih lopova iz SNS, SPS, JS, PUPS? Usput, nije dovoljno uhapsiti: treba i osuditi.

Vest glasi: Đukanović pokrenuo pitanje poverenja vladi. Ne, nije novinarska patka. Samo je nepotpuna informacija. Ako ste mislili da je Vlada Moler Đukanović rešio da se suprotstavi Reformatoru Velikom, prevarili ste se. U pitanju je Milo Đukanović. Gospodar na Crnu Goru. Rešio da počisti opoziciju. Ali, ne znam da li će mu ovaj put to proći onako glatko kao ranije.

U bazi elitne policijske Protivterorističke jedinice u Lipovici izbio je požar. Zapalilo se skladište s municijom. Nema povređenih. A nema ni komentara, vala…

Goran Vesić najavio da će Beograd dobiti spomenik Stefanu Nemanji. Ja bih više voleo da Beograd dobije spomenik poginulima u helikopteru 13. marta. Ali, da ne bude da sam protiv istorije, neka, taj vladar zaslužuje spomenik.

Skupština Beograda ukinula je zabranu prodaje alkoholnih pića od 22 sata do šest sati ujutro. Kampanja protiv Dragana Đilasa počela je zbog „prohibicije“ i zbog BusPlusa. U predizbornoj kampanji naprednjaci „prohibiciju“ nisu najavljivali da će ukinuti. A BusPlus su obećavali da će izbrisati s lica zemlje. Pa vi vidite…

Da Vas podsetimo:  "Zna Baja šta radi!"

Još tri dana do boljeg života. Beše to – Srbija danas.

Kolumnista

kolumnista.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime