Kada su oni bili na vlasti nismo mogli da pobedimo ni Farska osrtva

2
104

„Kada su oni bili na vlasti mi nismo mogli da pobedimo ni Farska ostrva, takva je bila i država“.

Predsednica Vlade o fudbalskim rezultatima u vreme prethodne vlasti (Novo jutro, 17. novembar 2021. godine)

 

 

Gostovanja političara iz vladajuće stranke uglavnom prate isti scenario: pričanje o aktuelnoj temi, predstavljanje uspeha Srbije, komentar na reakciju opozicije, poređenje sa „njihovim vremenom“, pitanje / konstatacija voditelja i poenta, a ta poenta često je u sukobu sa činjenicama.

Upravo ovakav scenario ispratila je i predsednica Vlade Ana Brnabić u jučerašnjem gostovanju u jutarnjem programu televizije Pink.

Premijerka je, između ostalog, razgovarala o fudbalu i plasmanu reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru koji je obezbeđen pobedom nad Portugalom. Zatim se prešlo i na „one“:

„Govore o sebi i koliko oni malo veruju u Srbiju, oni se ni u jednom trenutku kada smo mi primili taj gol u četvrtom minutu nisu zapitali – “Možda pobedimo, nemoj da se blamiram, možda pobedimo na kraju pa ću da ispadnem glup u društvu”. Njima pobeda Srbije uopšte ne dolazi u obzir, oni ne vide Srbiju da može da pobeđuje“, komentarisala je Brnabić.

Zatim je voditeljka Novog jutra podsetila i na komentar: „Kakav fudbal, takva država“, dodajući da je to zapravo i „najveći kompliment na svetu“.

„Tačno je, to je tako i bilo, kada su oni bili na vlasti mi nismo mogli da pobedimo ni Farska ostrva, takva je bila i država“, poentirala je premijerka i usput podsetila da osim što smo pobedili nekadašnjeg evropskog prvaka u fudbalu, evropske prvake pobeđujemo i u ekonomiji.

„Kakva je bila država, takav je bio i fudbal“, zaključila je ona.

Istinomer je pomoću veoma jednostavne internet pretrage došao do sledećih činjenica:

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je za vreme prethodne vlasti četiri puta sa reprezentacijom Farskih ostrva.

Da Vas podsetimo:  Freska sa Kostićem i njegovim ženama i dalje tema društvenih mreža i medija
Izvor: Prinscreen / fss.rs

Tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine (gde je Srbija takođe direktno otišla kao prvoplasirana u grupi), sa ekipom Farskih ostrva sastali smo se dva puta. U septembru 2008. godine Srbija je u Beogradu savladala Farska ostrva sa 2:0, a potom je Srbija pobedila u gostima u junu 2009. godine sa istim rezultatom.

Zatim su se ove dve reprezentacije našle i u istoj grupi za kvalifikacije za prvenstvo Evrope 2012. godine. Tada je Srbija u septembru 2010. godine savladala Farska ostrva 3:0 u gostima, dok je godinu dana kasnije na domaćem terenu slavila sa 3:1.

Izvor: Printscreen / fss.rs

Zbog čega je premijerka uspeh tadašnje države (nespretno) poredila sa rezultatima postignutim u fudbalu i utakmicama baš protiv Farskih ostrva, nije jasno, kao ni njena izjava „kakva je bila država takav je i fudbal“, jer Srbija je sva četiri puta odnela pobedu. Zbog toga – kakva je izjava, takva je i ocena, predsednica Vlade Ana Brnabić za izjavu da za vreme prethodne vlasti reprezentacija Srbije u fudbalu nije mogla da pobedi ni Farska ostrva dobija ocenu – kratke noge.

https://www.istinomer.rs/

2 KOMENTARA

  1. To je jedna osoba sa iskrivljenom spoznajom sveta oko se. Psihijatri to zovu sizofrenija. Toliko potrebe za laganjem samo potvrdjuje tu dijagnozu.

  2. Kako te nije sramota nedodjio da lupetas? Da li ti uopste gde su Farska ostrva, osim ako ti nije rekao Djilas, gde cuva pare, s vi znate za proneveru, a ne hapsite ga, imate tajni dogovor, a zsmajavate narod. Predhodni ce biti vinovni, sto vas ne hapse vasi, a posteni.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime