Kako da se Srbija zaštiti od ministarke za ljudska i manjinska prava i od njene pameti?

2
695

  • Mislim da bi se Srbija morala zaštititi i od takve ministarke i od takve pameti.
  • Ona je umislila da može, „po koalicionom dogovoru“, menjati Najviši Prirodni Poredak i potvrdila da ne zna ni šta radi ni za šta se zalaže. I da je naznačeni Poredak, između ostaloga, zasnovan i na prastarom iskustvu: „Onome koji nije potvrdio da ume  upravljati sobom ne sme se dopustiti da upravlja drugima“.

Srbi su izmislili ministarstvo za ljudska i manjinska prava i utvrdili da ova druga, po logici srpskoga jezika, pripadaju onima prvim taman koliko i konstrukcije tipa zelena i ratoborna nesreća ili travnata i plitka ovca i sl. I te poslove poverili osobi koja je pristala na to da se ne zna da li pripada ljudskoj vrsti ili nekakvoj drugoj koja je određena kao manjinska. Mi ne možemo, dakle, znati šta je tom ministarstvu (i njegovoj čelnici) utureno kao obaveza da čuva, brani, štiti, ali (opet – po logici srpskoga jezika) biće da te manjine nisu u srodstvu s ljudima nego sa nekom drugom vrstom. S kojom – još nam nije rečeno.

A ljudskih prava (ne znam dok se ne definišu – da li i manjinskih) ima – svakakvih. I ja ću ovde pokušati da neka od njih naznačim.

Čovek ima pravo da bude mlad, lep, pametan, ali i da bude i mator, ružan i glup; ima pravo na to da umre na dan svog punoletstva, ali i da zaboravi da umre (pa da poživi, recimo, i dvesta godina); ima pravo da se rodi bez desne šake, ali i sa šest prstiju na levoj; ima pravo da ostane bez oka i bez noge, a niko mu ne može osporiti pravo na to da rizikuje i ostane bez glave (ili makar bez nosa); ima pravo da širi abrove o efikasnosti Gejtsove vakcine protiv cijankalija ili Fajzerove protiv sekire; ima pravo na to da se ne ženi / ne udaje, ali i da svaku noć „prespava“ u drugom krevetu (oni vredniji mogu krevete promeniti i tokom iste noći); ima pravo da se ponosi onim što mu je priroda odredila da na njemu sedi i tamošnjim izduvnim ventilom kao najbitnijim obeležjima sopstvene ličnosti i sopstvene pameti; ima pravo da „na određenim mestima ima izmenjen volumen kore velikog mozga“ i da zbog toga ne zna kojim će „svojstvom“ biti obeležen, tj. hoće li biti homoseksualac ili pedofil; ima pravo da ne zna je li muško ili žensko, ali i pravo da to dvoje ne razlikuje; ima pravo da bude biran za predsednika vlade ili ministra iako ne zna ni šta je jedno ni šta je drugo; ima pravo da se diči onim čega su mu se preci stideli i da na to gleda kao na dug „Srbiji koja se na ovaj način penje na lestvici društava koja poštuju ljudska prava i biće verovatno 49. ili 50. zemlja na planeti“ koja će usvojiti zakon o zaštiti genetskog ekscesa, odnosno pristati uz Bajdenov nalog da se na nekrofiliju i zoofiliju gleda kao na samu „srž demokratije“; ima pravo da ne zna ništa pa ni sopstveni jezik: „ljudsko-pravaškim zakonom“ (?!) uređuje se medicinski aspekt genetskog ekscesa, a glavni zastupnici takve pameti regrutuju se među onim primercima ljudske vrste koji sopstveni status u okviru zajednice nisu umeli rešiti po nekim racionalnijim pravilima (ili su zakasnili da to učine „za vakta“ baveći se nekim „mnogo važnijim“ poslovima).

Da Vas podsetimo:  Pod tepihom više nema mesta

Sve to pominjem zbog toga što su neki „projektanti svetske istorije“, još polovinom prošlog veka, najavili da će razoriti civilizaciju, da će to postići uništavanjem omladine, škole, morala, Crkve. I ubijanjem ljudske duše. I da će za te poslove „ovlastiti“ one primerke ljudske vrste koje je Bog obeležio kao genetski eksces. A takvih je među ljudskom populacijom (negde sam naišao na takav podatak) tek 1-3 procenta i njima će biti dato da, po svojim merama i svom obličju, modeliraju, tj. razaraju, onih 97-99 procenata svojih normalnih, tj. neobeleženih srodnika i porednika.

Naša ministarka za ljudska prava i manjinska prava plitkih ovaca našla se na tom poslu i hoće da, po hitnom postupku, donese zakon po kome će biti zabranjeno rađanje genetski oštećenih (poremećenih, defektnih) primeraka ljudske vrste, a oni koji su se već rodili pre nego što je to ona zabranila – Srbija će morati da poštuje kao i svaku „zaštićenu vrstu“.

Mislim da bi se Srbija morala zaštititi i od takve ministarke i od takve pameti. Ona je umislila da može, „po koalicionom dogovoru“, menjati Najviši Prirodni Poredak i potvrdila da ne zna ni šta radi ni za šta se zalaže. I da je naznačeni Poredak, između ostaloga, zasnovan i na prastarom iskustvu: „Onome koji nije potvrdio da ume  upravljati sobom ne sme se dopustiti da upravlja drugima“.

Dragoljub Petrović, prof. (u penziji)

Izvor: Balkanska geopolitika

2 KOMENTARA

  1. Kako da se Srbija zastiti od ove ministarke? Nikako dok ova vlada ne ode u proslost. Zato je vreme doslo da se konacno opametimo i dobro razmislimo kome cemo dati glas na sledecim izborima.

  2. Profesore, bravo! Inače, radi se o osobi koja je posle 24 godine neprekidnog poslaničkog staža, koje republičkog koje pokrajinskog, a ponekad i oba istovremeno, sve sa najviših funkcija u DS-u, odlučila da nedostajuće godine za penziju, nadomesti u funkciji Vučićeve moderne opozicije sa mesta ministarke za društveni dijalog, kojim se neće baviti, već eto posebnim projektima kojima se menja „prastari prirodni poredak“ – evo jednog citata iz teksta „Demagogija“ (Koreni DC 13,2.2021): “„Politički dijalog između Narodne skupštine i Evropskog parlamenta nije, ne može biti i neće biti nadležnost ministarstva“, reče nedavno ova dugogodišnja funkcionerka DS-a, Generalni sekretar te partije, sada na funkciji Ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Ane Brnabić. Baviće se kulturno-vaspitnim radom „jer je promena ponašanja tako da svi pročitamo ko je zašto nadležan i da radimo ono što pročitamo kad pišemo. To je vaspitavanje za vladavinu prava a vala nevaspitanih zato kol’ko volite, tako da posredno – Da baviću se političkom kulturom i smanjenju nečitanja i nevaspitanja u društvu, jer je ono štetno“, reče nedavno Gordana Čomić na pitanje novinara čime se ona zapravo bavi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime