Kako da uklonite mokraćnu kiselinu iz tela i ublažite giht i artritis

0
3538

Da li znate da visok nivo mokraćne kiseline može dovesti do brojnih zdravstvenih problema?

Po Majo klinici, visok nivo mokraćne kiseline ili hiperuricemija je prekomerna količina mokraćne kiseline u krvi. Mokraćna kiselina se stvara tokom razlaganja purina, supstance koja se može naći u mnogim namirnicama.

Kod zdravih osoba se mokraćna kiselina razlaže u krvi, prolazi kroz bubrege i eliminiše putem mokrenja. Često, pak, pogrešna hrana može dovesti do kristalizacije mokraćne kiseline.

Prekomerno konzumiranje šećera može doprineti visokom nivou mokraćne kiseline. Pronađeno je da fruktoza povećava nivo mokraćne kiseline, što dovodi do smanjenog nivoa azot oksida, povišenog nivoa angiotezina i glatkih kontrakcija mišićnih ćelija koje dovode do povišenog krvnog pritiska i potencijalnog oštećenja bubrega.

Povišen nivo mokraćne kiseline se takođe vezuje za manje upale koje mogu prouzrokovati veliki broj bolesti.

Normalan nivo mokraćne kiseline:

Muškarci: 3.4 – 7.0mf/dL
Žene: 2.4-6.0mg/dL

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je prirodan detoksifikator koji pomaže pri uklanjanju otpadnih materija poput mokraćne kiseline iz tela. Ono takođe uspešno uklanja toksine, prekomernu vodu i štetne mikrobe. Takođe pomaže pri vraćanju pH balansa u telu i pruža antiupalna i antoksidantna svojstva.

Glavni sastojak za koji se misli da je najefikasniji pri lečenju i sprečavanju gihta je sirćetna kiselina. Sirćetna kiselina se alkalizuje u telu i formira pH balansirano okruženje koje sprečava giht.

Ispijanje jabukovog sirćeta razlaže kristale mokraćne kiseline i sprečava njihovo ponovno formiranje u zglobovima tako što prečišćava krv od toksina i poboljšava cirkulaciju. Međutim, ono mora biti sirovo, nepasterizovano i nedestilovano, kao i bez aditiva.

Mnogi ljudi su osetili olakšanje od simptoma gihta nekoliko sati nakon korišćenja jabukovog sirćeta, dok su drugi prijavili olakšanje nakon nekoliko dana.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI-TEŠKI KORACI

Rastvor za olakšavanje simptoma gihta i artritisa:

Dodajte 1-2 kašike sirovog, organskog, nepasterizovanog jabukovog sirćeta u čašu vode.
Pijte ovaj rastvor dva ili tri puta dnevno.

Za potpun terapeutski efekat, uzimajte 2-3 kašike dva do tri puta dnevno.

www.webtribune.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime