Kako se „skućila“ Sonja Biserko

0
1161

biserko-i-mesicNagradno pitanje: Kako da dobijete ekskluzivan prostor od 500 kvadrata u centru Beograda? Odgovor je: Samo uporno i istrajno svedočite protiv Srbije!

Beogradska vlast Demokratske stranke 2011.godine donela je odluku da se poslovni prostor površine preko 500 kvadratnih metara na ekskluzivnoj lokaciji u Knez Mihailovoj ulici nazove „Kuća ljudskih prava i demokratije“ i kao takav besplatno preda na korišćenje poznatim pro-NATO nevladinim organizacijama (Građanske inicijative, Komitet pravnika za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava, Centar za praktičnu politiku). Na ovaj način i Sonja Biserko je postala neko ko ima privilegovano pravo da koristi ovaj prostor potpuno besplatno tj.na račun poreskih obveznika grada Beograda.

Ovaj poklon je učinjen, gle čuda, bez ikakvog javnog konkursa na koji bi mogle da se jave i druge organizacije ili udruženja građana od kojih mnogi kubure sa prostorom za svoj redovan rad.

Demokratska stranka je pala sa vlasti u Beogradu – hvala Bogu. Ali sada ostaje na novoj beogradskoj vlasti SNS-a i DSS-a da pokaže da li ima hrabrosti da Sonju Biserko, Miljenka Deretu i slične uskrati za ovu privilegiju koju im je Đilas dao. Možda mi iz Dveri neopravdano sumnjamo da će Siniša Mali imati hrabrosti da ovo uradi ali, eto, sumnjamo..

Zahvalnost Sonji Biserko za „dobre usluge“ prema Srbiji

Ovo će biti dobra prilika da proverimo da li i Mali i Vučić misle da je ponašanje Sonje Biserko i svedočenje protiv Srbije u postupku po hrvatskoj tužbi za genocid ispravno. Takođe ćemo proveriti da li će Biserko kao znak „dobrih usluga“ od države dobiti privilegiju da sredstvima poreskih obveznika Srbije finansira rad kojim iste te obveznike i njihovu državu gura u presudu za genocid.

Da Vas podsetimo:  Nestali za 46.800 sekundi

Takva presuda pored ogromne moralne štete koju će naneti Srbiji i Srbima – značiće i ogromnu odštetu koju će svi građani Srbije plaćati Hrvatskoj. Od toga će koristi imati i svi građani Hrvatske pa i rodbina gospođe Biserko koja u Hrvatskoj živi. Toliko o Sonji Biserko iz Helsinškog odbora, a o ostalima iz drugih sličnih nvo koje će koristiti „Kuću ljudskih prava i demokratije“ može se naći mnoštvo sličnih primera kako su „usrećili“ Srbiju i građane Srbije.

Ipak, način kako su ove nvo dobile besplatno i bez javnog nadmetanja ovako luksuzan poklon od žutih gradskih vlasti mogao bi biti predmet i borbe protiv korupcije. Ili možda Vučićeva hrabrost nestaje kada se nađe nasuprot Sonje Biserko i Miljenka Derete. O Malom da i ne pričamo. Imaju priliku da nas demantuju.

dverisrpske

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime