Kakve veze dojave o bombama imaju sa vakcinacijom osnovaca? Nikakve

0
48

Dojave o bombama u 97 škola u Beogradu nisu paravan za „iznenadnu i masovnu sedam u jedan vakcinaciju“ dece bez znanja roditelja, kako se tvrdi na Fejsbuku. Reč je o neistinitim i zlonamernim tvrdnjama, potvrđuju za Istinomer direktori beogradskih osnovnih škola. Zavod za javno zdravlje podseća da su vakcine protiv tetanusa, difterije, velikog kašlja i dečje paralize deo obavezne vakcinacije dece do navršene 14. godine.

Početkom nedelje, 97 osnovnih škola u Beogradu primilo je anonimne dojave o bombama postavljenim unutar ovih obrazovnih institucija. Kontradiverzione ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova su, nakon detaljne provere, odbacile sve prijave kao lažne — nijedna eksplozivna naprava nije pronađena u beogradskim osnovnim i srednjim školama.

Istog jutra, društvenim mrežama i Viber grupama posvećenim promociji leka ivermektin za lečenje kovida i širenju teorija zavere u vezi sa virusom korona, kružio je tekst koji implicira da su dojave o postavljenim bombama paravan za „iznenadnu i masovnu vakcinaciju četrnaestogodišnjaka“, bez znanja roditelja ili staratelja.

„Dok zamajavaju roditelje o laznim dojavama (kazu u 97 beogradskih skola bombe postavljene) u toku je iznenadna masovna vakcinacija 14 -15 godisnjaka, bez da su roditelji o tome obavesteni. Samo su skole obavestene, i dobile instrukcije da odmah dovedu decu .

Difterija, tetanus, pentaksim, tako kazu, a ko zna sta ce sve ubrizgati u decije organizme. Dakle, sedam u jednom !

Isto tako su smislili da deca treba da idu na 5-odnevnu ekskurziju, i ko ne primi vakcinu, ne moze da ide. Hoce li se deca masovno razboleti, pa ce reci da je stigao novi mutirani, smrtonosni soj nekog virusa, pa ce trebati nove bocke ?

Mene zanima hoce li roditelji da cute na ovo, hoce li decu prepustiti drzavi i veleizdajnickim psihopatama na vlasti, ili ce se boriti za zivot dece ?“

Da Vas podsetimo:  Nemojte da lažete, zvanično je vakcinisano 58 posto građana
Foto: Facebook/Screenshot

Iz osnovnih škola za Istinomer potvrđuju da tvrdnja o „iznenadnoj“ vakcinaciji bez roditeljskog odobrenja — naročito u toku istraga kontradiverzionih ekipa MUP-a — nije tačna.

Direktor osnovne škole „Mihajlo Pupin“ Momir Filipovoć dodaje da je ovakav tip dezinformacija izvesno i zlonameran.

https://www.istinomer.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime