Kandidati za Programski savet RTS: Troje već u timu Nikolića

1
954

tomislav-nikolicSkupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je konačnu listu od 28 kandidata zа člаnove Progrаmskog sаvetа Rаdio televizije Srbije (RTS). Troje njih je, međutim, privuklo najveću pažnju, a razlog je jednostavan – već rade kao deo medijskog tima predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Pojedini kandidati obećavaju da, ukoliko budu izabrani, program javnog servisa postaće edukativniji i okrenut pre svega mladima.

„Jer u suštini sve se svodi na mladima da ostaje i to je ono što se mog iskustva…i kroz ljudi i masu što čujem da je potrebno“, kaže Miloš Stokić.

„S obzirom da dolazim iz generacije koja je odrastala uz školski program, Branka Kockicu i emisije sličnog tipa – Opstanak, zalagala bih se za što više takvih emisija koje afirmišu pozitivne vrednosti“, dodaje Tijana Kasper.

Članovima odbora za kulturu i informisanje pokušali su da se predstave u najboljem svetlu.

„Čovek sam suštine, a ne forme. I posebno moram da vam kažem da me oduševila repriza one serije Aleksa Šantić, bila je negde jesenas na programu, potpuno me oduševila, emitovala se u 9 ujutru što meni nikako ne odgovara, i mislim da takvih sadržaja treba da bude više“, rekla je Mirjana Maksimović.

Iako su listom svi kandidati rekli da ne pripadaju nijednoj političkoj stranci, pred skupštinsku komisiju dve kandidatkinje stigle su pravo iz kabineta predsednika države. Budu li izabrane garantuju da će se i reč opozicije čuti na RTS-u.

„Ako se otvaraju fabrike na inicijativu bilo koje političke partije, smatram da to treba da se isprati“, izjavila je Ivona Katić.

Ljupka Mihajlovski, članica Odbora iz DJB: Da li one zaiste misle da, ukoliko bi bile izabrane za članiceProgramskog saveta RTS-a, to ni na koji način ne bi uticalo na njihov objektivni rad?

Da Vas podsetimo:  Rijaliti gladijatori ponovo na nacionalnim televizijama

Ana Mandić: Predsednik republike Tomislav Nikolić nikad nije uticao na medije, a ko sam onda tek ja da utičem.

Ivona Katić: Za čoveka za kog je glasalo milion i po ljudi, mislim da jedna Ivona Katić ne može da utiče na to da ga ima više u medijima.

Ni Ivona, ni Ana, ali ni jedan Aleksandar Zagorac koji takođe dolazi iz Predsedništva Srbije.

„Ne znam da li ste svesni da ste vi u ovih 15-ak kandidata treći koji dolazi iz kabineta predsednika Srbije“, upitao je član Odbora za kulturu i informisanje Đorđe Vukadinović.

Nisu samo članovi odbora ocenjivali kandidate, već su i oni, na predlog Vukadinovića, a uprkos protivljenju predsednice odbora, ocenjivali RTS.

„Ne pravimo od ovoga dečju igricu ‘Eci peci pec ti si mali zec’ pa da oni sad daju ocene, to je neukusno“, smatra predsednica Odbora Maja Gojković.

Šansu da ove ocene popravi imaće polovina skupštinskih kandidata, odnosno njih 15-oro koje u Programski savet bira Upravni odbor RTS-a.

Maja Nikolić

www,cenzolovka.rs / N1

1 KOMENTAR

  1. Da li se to Nikolić trudi da udomi svoje ljude ili da obezbedi medijski prostor za svoje (ne)aktivnosti? Šta god da je – okasnio je. Vučić sve drži pod svojom šapom. I njega, naravno.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime