Ko laže? Velja Nevolja posvađao Bakareca i Đuku

0
585

Da postoje ozbiljna neslaganja unutar SNS po pitanju organizovanog kriminala u Srbiji, svedoče i dve dijametralno suprotne izjave naprednjačkih perjanica: narodnih poslanika Vladimira Đukanovića i Nebojše Bakareca. A povod je Velja Nevolja.

Pre samo pet dana, govoreći o hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka, Nebojša Bakarec, poznat po promociji knjige Predraga Popovića „Moralni portret Aleksandra Vučića – Politička fukara“, doveo je u vezu ovu kriminalnu organizaciju, a sa kim bi drugo, nego Draganom Đilasom, liderom SSP.

– Setimo se pokušaja ubistva predsednika Vučića u Srebrenici 2015. Setimo se snajper naslovnica, i targetiranja predsednika Vučiću u NIN-u, Danasu, i drugim Đilasovim medijima. Setimo se da Đilas i bratija pripremaju teren od 2018. godine, kada počinju da šire laži o Vučićevom fašizmu u Srbiji. Setimo se silnih pretnji ubistvima Vučiću i i članovima njegove porodice, setimo se silnih pretnji đilasovaca – javnih ličnosti, koji već 3 godine prizivaju nasilnu promenu vlasti, u krvi, na ulici. Кonačni dokaz je isplivao posle hapšenja mafijaškog klana Belivuk – rekao je Bakarec, inače nekadašnja dika i ponos Vojislava Koštunice.

On je dodao i sledeću nebuloznu izjavu:

– Da li je moguće da je mafijaški klan Belivuk pripremao atentat na predsednika Vučića, po nalogu svog političkog krila? Da li je baš slučajno tajkun Dragan Đilas, 2.2.2021., dva dana pre hapšenja mafije, besramno optužio Vučića da je uveo neofašizam u Srbiju. Đilas je tom prilikom bezumno optužio 30 država EU i severne Amerike da već 9 god podržavaju neofašizam u Srbiji, citiram Đilasovu gadost: ?Zapadna Evropa i Amerika već 9 god direktno daju podršku Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju?. Na stranu to što je samozvani šef opozicije, tj. poraženih snaga bivšeg režima, pokušao da nas posvađa sa celim svetom, ali ova suluda Đilasova optužba baš liči na pripremu terena. Da li je Đilas na čelu naručilaca i finansijera pripremanog atentata na predsednika Vučića? Setimo se da oligarh Đilas ima ogromna materijalna sredstva na raspolaganju, i bezumnu mržnju prema predsedniku Vučiću.

Da Vas podsetimo:  PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Deca nam se pretvaraju u „starce“ i za to smo sami krivi
Vladimir Đukanović, Foto: Printscreen

Međutim, jutros je, kao grom iz vedra neba isplivao apel Vladimira Đukanovića Aleksandru Vučiću, u kojem ga poziva na suočavanje sa istinom, odnosno, ulogom SNS u potpomaganju organizovanog kriminala.

– Nama smo glavni protivnici mi sami. Nema veće opozicije po vas i po Srpsku naprednu stranku do sama Srpska napredna stranka, odnosno onaj njen deo koji je umislio da preko vaše grbače stvara sebi imperije gde bi vas ostavio bez ikakve vlasti, a sebi obezbedio suštinsku vlast praveći paralelnu državnu strukturu. Predsedniče, da se ne lažemo više, istina je da banda Veljka Belivuka nije mogla da radi sve to što je radila a da nije imala ozbiljnu logistiku naših ljudi – konstatovao je Đukanović, koji brani prvooptuženog u aferi „Joavnjica“, Predraga Koluviju, i dodao:

Nebojša Bakarec FOTO: Printscreen

– Vreme je da se suočimo sa istinom i da suočimo narod sa istinom. Ona je, opet ponavljam, najbolji lek i najubojitije oružje. Čekam da to uradite, odnosno da svi mi koji smo uz vas zajedno sa vama to uradimo. Ukoliko se to ne učini, uz svo moguće poštovanje prema vama i razumevanju šta je politika i kakvi su kompromisi u njoj ponekad potrebni, sebe više ne vidim u daljem aktivnom bavljenju politikom.

Postavlja se sad otvoreno pitanje, ko od dvojice naprednjačkih perjanica laže: Bakarec ili Đukanović. Da li je Velju Nevolju stvorio Đilas ili SNS? Sve ovo svedoči da u SNS bukti rat velikih razmera i da vlada potpuno rasulo gde svako vuče na svoju stranu. Ako ne mogu da se dogovore i usaglase oko organizovanog kriminala, kako su uopšte u stanju da vode državu?

Dajte, ljudi, usaglasite se više!

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime