Komandir „Kosovske policije“ skriva ubicu?

1
1224

Srbi Kosovskog Pomoravlja poslednje nedelje sve više negoduju zbog rada lokalnog komandira stanice takozvane „Policije Kosova“, zbog sumnje da učestvuje u skrivenju zloglasnog kriminalca i višestrukog ubice, Gorana Petrovića.

MogilaNaime, kako javlja dopisnik KM Novina iz Pomoravlja, Srbi iz okoline Kosovske Vitine sve više negoduju zbog očiglednih propusta u radu lokalne policije jer ne mogu drugačije da objasne činjenicu da Mogilom, selom u ovom kraju, slobodno šeta kriminalac i višestruki ubica čije su fotografije svakodnevno u medijima koga oni redovno sreću na ulici a „kosovska policija“ ne reaguje. Zato veruju da njen komandir, Boban Trajković, sarađuje sa najtežim kriminalcima i da na taj način stanovništvu ozbiljno ugrožava bezbednost i živote. Žitelji Klokota, naseljenog pretežno Srbima, zabrinuti su jer „Trajković nije u stanju da rukovodi ovom stanicom i osigura osnovnu bezbednost građanima“, kažu oni.

„Ne možemo da spavamo mirno već 10 dana jer se našim komšilukom šeta ubica i kriminalac Goran Petrović koji je učestvovao u više razbojništava i počinio nekoliko ubistava. Ne znamo ko će biti sledeća žrtva. Mi smo ubeđeni da mu ponestaje novac i sve su manje mogućnosti skrivanja jer on već sada neskriveno šeta ovim krajem i svi mogu da ga vide“ kažu za KM Novine zabrinuti meštani.

Ovo nije prvi put da se Srbima iz Mogile jasno stavlja do znanja da od takozvane „kosovske policije“ ne mogu da očekuju zaštitu. Pre dva meseca ispred svoje kuće je pretučen srpski dečak koji je u stanici policije prepoznao četvoricu napadača?. Policija je, međutim, rešila da „identifikuje“ dvojicu jer su bili maloletnici dok dvojicu odraslih nije procesuirala jer bi u slučaju privođenja odraslih osoba i zločin morao da bude ozbiljnije tretiran dok za maloletne prestunike kazne gotovo i da nema u slučaju kada Šitari napadaju Srbe! Na ovaj način tzv. „kosovska policija“ je napadače oslobodila odgovornosti za ovaj zločin.

Da Vas podsetimo:  Prеporukа lеktirе grаdonаčеlnici Sаrајеvа

Poučeni ovako teškim iskustvom, niko od Srba ne sme javno da govori o Petroviću koji se skriva u njihovom selu a, kako kažu, „nemoguće je da je poznati kiminalac toliko vremena proveo u selu Mogila a da policija nije mogla da ga prepozna a građani jesu“.

„Ovo je mala sredina i svi se znaju međusobno, tako da ako je nepoznato lice prisutno odmah se zna. Nemoguće je da policija iz Gnjilana obavi pretres i da ima saznanja da se Petrović tu skrivao odmah posle izvršenog ubistva a da sada ne znaju gde se nalazi dok ga mi svakodnevno vidimo kako slobodno šeta“ konstatuju ovdašnji Srbi.

Srbi ovog kraja su nedavno počeli sa skupljanjem potpisa za peticiju da komandir ove polciske stanice bude smenjen ali su brzo odustali. Kako su potvrdili za KM Novine, sada se inicijativa ponovo pokreće, jer kako kažu „ako je postvaljen tu neka radi u interesu građana a ne da se bavi politikom i drugim nebitnim stvarima, izvan svoje nadležnosti“.

Goran Petrović je početkom maja ove godine na putu Bujanovac – Gnjilane, kod sela Lučane, ubio svoju nevenčanu suprugu J.I. (24) i njenu majku D. I. (42). Petrovića se sumnjiči i za pljačku benzinske pumpe u selu Šilovu prošle godine, od kada se za njim traga.

www.kmnovine.com

1 KOMENTAR

  1. Па немојте тако, неко с таквим педигреом је врло перспективан кадар за Вучића. Кад ће овај народ престати да мисли само на себе, и почети мало да мисли на АВ? Проклет народ, па то ти је…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime