Kosovo u kvalifikacijama za Eurobasket

0
795

euroKošarkaška reprezentacija Kosova učestvovaće, po prvi put, na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati septembra sledeće godine u više država.

Žrebom koji je održan danas u Minhenu, 27 košarkaških reprezentacija raspoređeno je u sedam grupa, a reprezentacija Kosova takmičiće se u okviru grupe ‘E’ u kojoj su i Slovenija, Ukrajina i Bugarska.

Svaki tim igraće utakmicu sa svakim timom iz grupe, kao domaćin i kao gost, a pobednici grupe, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe, učestvovaće na Evropskom prvenstvu 2017. godine, čiji će domaćini biti Finska, Izrael, Rumunija i Turska.

Košarkaška reprezentacija Srbije već je obezbedila plasman na Eurobasket 2017., kao zemlja učesnica i domaćin jednog od FIBA-inih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, koji će se održati ove godine

Kosovo je u martu 2015. postalo punopravni član FIBA-e. Košarkaški savez Kosova je primljen u FIBA-u, uspevši posle više ranijih pokušaja da u sedištu ove košarkaške organizacije, u Švajcarskoj – podnese prijavu za učlanjenje. Čelni ljudi kosovskog košarkaškog saveza tada su kao glavni adut za učlanjenje u FIBA-u isticali da je Kosovo već primljeno u Međunarodni olimpijski komitet, te da je FIBA aplikaciju Kosova za učlanjenje ocenila kao „visoko kvalitetnu“.

kossev.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime