LAGA, LAGALA SI… Eh, taj žuti medijski mrak

0
777
Foto: YouTube Screenshot

Šta, imali smo više demokratije 2012. kad ni u jednom mediju nije mogao da se pojavi niko iz opozicije? Ni u jednom! Ni u jednom, slovima i brojem – zavapio je majstor spina i medijskih manipulacija, Aleksandar Vučić, na jednoj od mnogobrojnih konferencija za novinare, kako nikad nije imao priliku da gostuje na televizijama pod kontrolom bivših vlasti dok je bio opozicija.

Dok javnost sluša Vučića kako glumata i izgovara neistine u vezi sopstvenog pojavljivanja u medijima tokom boravka u opozicionim redovima do 2012. godine, deo neupućenih i nedovoljno informisanih se može čak i sažaliti na njega. Jadan predsednik, vidi šta mu je radila ona „žuta klika“, nije imao prostora u medijima da izloži sve svoje divne i plemenite ideje, koje mu je prenosio politički otac, Voja Šešelj. Šmrc, šmrc…

– Onda smo išli na izbore i pobedili na izborima. Takvim. Bez ijednih novina, bez ijednog nedeljnika, bez ijedne televizije. Oni danas sve to imaju, svakoga dana kukaju i govore sve protiv vlasti. Pri čemu, nimalo profesionalnosti nema – patetisao je Vučić 2020. godine gostujući na televiziji Pink.

Ipak, nekim vrednim i marljivim ljudima nije bilo teško da prikupe snimke gostovanja Vučića upravo na medijima pod kontrolom bivših vlasti, što opovrgava neosnovane tvrdnje, koje imaju za cilj da izazovu sažaljenje i bes kod dela javnosti.

Tako smo aktuelnog predsednika, dok je bio deo opozicije, mogli da gledamo:

– 2004. kod Tanje Vojtehovski
– 2005. u „Bravo šou“, na TV Pink
– 2012. kod Sanje Marinković
– 2009. na B92, kod Jugoslava Ćosića
– 2011. u „Da, možda, ne“, Olivere Kovačević
– 2005. kod Sarape na TV Politika
– u žiriju „Zvezda granda“ na Pinku

Da Vas podsetimo:  Nakon što je Izrael priznao Kosovo pojedini članovi SNS-a pobesneli, napuštaju SNS, a Vučića nazivaju izdajnikom

– 2008. na drugom Dnevniku RTS
– 2011. u „Kažiprstu“
– 2008. u Nacionalnom dnevniku Pinka
– 2012. kod Snežane Dakić
– 2011. u „Oko magazinu“ na RTS
– 2011. opet u „Kažiprstu“
– 2010. kod Ivana Ivanovića
– 2011. u „Utisku nedelje“, dva puta
– 2005. u „Utisku nedelje“
– 2007. kod Lee Kiš
– 2008. u „Piramidi“ na TV Pink
– 2009. u „Plesom do snova“

– Drugi Dnevnik RTS-a 2008. godine. Gost Aleksandar Vučić. Što bi rekao Kesić: „Zamislite danas da RTS pozove Dragana Đilasa da bude gost u Dnevniku“ – prokomentarisao je Igor Čobanović na Tviteru.

Eh, taj medijski mrak…

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime