Lajkovački bazen od tri miliona evra ulazi u četvrtu godinu gradnje

0
973
Foto: Screenshot (Pistaljka.rs)

Opština Lajkovac ulazi u četvrtu godinu gradnje zatvorenog bazena koji je do sada građane koštao oko tri miliona evra a koji još ne može da počne da radi jer se javna nabavka za izgradnju kotlarnice, neophodne za rad bazena, obustavlja već četvrti put. Ovo je ukupno deseti put da se odlaže završetak radova na lajkovačkom „Skadru na Bojani“.

Poslednji put postupak javne nabavke je obustavljen u decembru prošle godine i to zato što je konkursna dokumentacija bila menjana zbog pitanja koja su postavljali ponuđači, kojima su u međuvremenu istekle neophodne licence. Zbog toga je i ceo postupak morao da bude obustavljen.

Postupak nabavke za izgradnju kotlarnice bio je obustavljan u oktobru pretprošle godine, a potom prošle godine u januaru, avgustu i na kraju, poslednji put, 17. decembra. Poslednju obustavu potpisao je načelnik opštinske uprave Živorad Bojičić, koji je 2015. godine kada je opština podizala kredit za gradnju bazena bio predsednik opštine, a time i potpisnik kredita.

Procenjena vrednost kotlarnice je oko 30 miliona dinara, a čelnici opštine su više puta istakli da je Elektroprivreda Srbije donirala sredstva za tu namenu, kao i dodatna sredstva za izgradnju trafo-stanice.

Izgradnja ovog bazena, koji je trebalo da bude otvoren još 2017. godine, za koji je opština Lajkovac podigla kredit od dva miliona evra kod tadašnje banke Hipo-Alpe-Adria, a koji sada već košta oko milion evra više, zbog poslednjeg odlaganja ulazi u četvrtu godinu. Ugovor o izvođenju radova potpisan je u maju 2016. godine sa beogradskom firmom „Alex engineering and construction“ koja je u međuvremenu, prema pisanju lokalnih medija, završila svoj deo posla.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković (SNS) prošle godine je najavljivao da će bazen biti otvoren u septembru na Dan opštine, ali se posle još jednog prekršenog obećanja više nije oglašavao.

Da Vas podsetimo:  Ekostraža: Ziđin minirao planinu Staricu iznad Majdanpeka

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa čelnicima opštine Lajkovac kako bismo ih pitali kada planiraju da raspišu novu javnu nabavku, ali više se nisu javljali ni na telefone.

Milica Vojtek
Izvor: pistaljka.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime