Let iznad kukavičjeg gnezda

1
3889

Žarko Jokanović

Zaštitniče grkljanočupača,

Čestitam ti na divnoj atmosferi koju si napravio u svojoj stranci, a koja pokazuje da ste rukovođeni prvenstveno idealima, a ne najkriminalnijim ličnim interesima – o čemu govore i obračuni u Subotici.

Najpre je jedan tvoj član, nezadovoljan gradonačelnikom, izlepio grad plakatima: ’’Bogdane, Bog je ljut’’. Onda je gradonačelnik zdomčao dotičnog, da mu pokaže kako se unutar vaše naprednjačke familije stvari rešavaju na fin i civilizovan način, što ste, inače, preneli i na celu državu. Uz salvu direktnih pretnji, sa pominjanjem muških i ženskih polnih organa i elementima naprednjačkog kanibalizma, gde je jedan naprednjak kanio pojesti drugog naprednjaka, uz urlike: ’’…sad ću da te prebijem… oko ću ti izvaditi… oćeš da pustim sina mog da te prebije… treba da ti betonske cipele dam… samleću te, kao mleveno meso… grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan… i jaja ima na ražnju da ti stavim’’. Onda je tvoja stranka objasnila da su te reči lični čin. A naprednjak kome je prećeno i koji tvrdi da je dobio batine, sve je prijavio policiji. Koja ga je zadržala – zato što je dobio batine. Dok je gradonačelnik izjavljivao da će stranka odlučiti o njegovoj odgovornosti, čime ste, po ko zna koji put, dokazali svoju privrženost pravnoj državi, u kojoj sudi stranka, a ne sud. Zato se i pretučeni ogradio od svih onih koji su ga branili. Čime ste dokazali koliko ste i normalni i moralni. Još je pretučeni dodao i da se osetio lično uvređen zbog tih odbrana, jer je privržen otvorenom dijalogu kao osnovnim vrednostima u vašoj stranci. Sa sve polnim organima i iščupanim grkljanima. Dakle: lud – zbunjenog.

Da Vas podsetimo:  Javno preduzeće postavlja bilbord Vučiću na privatnom hotelu, čiji se rejting na Guglu za dan strovalio

A vi, umesto da smenite kabadahiju i da se izvinite naciji što imate kanibalizmu sklone u svojim redovima, odlučili ste da je kriva opozicija. Tu stupa na scenu besprizorna manipulacija. Pa se tvit Sergeja Trifunovića, u kojem nije pomenuo, ne samo tvoje ime, nego ni nijedno drugo ime, besprizorno proglašava za pokušaj atentata na tebe i organizovani teroristički akt u izvedbi gnusne opozicije. Sergejeva parafraza naziva romana Borisa Vijana, ’’Pljuvaću po vašim grobovima’’, koji je pretočen u istoimeni film, tvojom propagandnom mašinerijom predstavljen je kao napad na tebe lično, jer, poznato je da se ti osećaš kao množina, a ne kao jednina, mada je malo neobično da sebe doživljavaš kao da vas je više. O tome šta su parafraza i metafora – izlišno je i govoriti tvojim zatupelim kevtavcima. A, da stvar bude apsurdnija, taj tvit je bio posvećen zastarelosti slučaja vršnjačkog nasilja izvršenog nad dečakom Aleksom Jankovićem, koji je zbog tog nasilja izvršio samoubistvo. A za tu zastarelost kriva je država koju si ti stvorio tako nakaznom.

Ali, bitno je samo zabašuriti svaku gadost koju pravite ti i tvoja bratija. Bitno je izmisliti ili u sve učitati napad na tebe, nepostojeći atentat i državni udar. Jer, ljudi sve više gledaju u novčanike, uviđajući da tamo nema ništa od onoga što si im obećao, pa bi ti na ovako podle načine da im odvojiš pogled od pustinje koju si im u džepovima napravio. I još nešto. Ne zaboravi da ovakvim podmetačinama i manipulacijama lično ti crtaš mete na čelo svojih oponenata.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:

Psihijatrija ima perspektivu – lekovi nemaju alternativu!

Zauvek vaš
poslušni građanin,
Srba

Da Vas podsetimo:  VELIKOJ GLAVI SLEDUJE VELIKA GLAVOBOLJA. PAMETNOJ MANJA...

P. S.
Ako neko pomene film „Let iznad kukavičjeg gnezda“ ti ćeš se sigurno i u tome prepoznati – i počećeš da zapomažeš da opozicija hoće da te bombarduje iz vazduha.

srpskaakcija.com

1 KOMENTAR

  1. One flew east
    One flew west
    And one flew over the cuckoo’s nest

    И тај куку нест тј. лудница преко ког прелеће трећа гуска је непогрешиво тамо где је Србија. Ни на истоку, ни на западу, на вечитом раскршћу и ветрометини, од које се неће избавити док је има.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime