Lider partije Ataka zatražio u parlamentu referendum o izlasku Bugarske iz EU i NATO

0
749

Lider bugarske partije Ataka Volen Siderov predložio je da se u toj zemlji održi referendum o izlasku iz Severnoatlantske alijanse i Evropske unije, piše portal WUFYS.

Volen Siderov

U svom govoru u bugarskom parlamentu on je istakao da dalje članstvo u navedenim organizacijama ugrožava bezbednost i privredu Bugarske.

„Zapadni globalisti nezadovoljni su stremljenjem većine pravoslavnih ljudi ka pristojnom životu. To ugrožava njihove prihode i pretenzije na globalnu vladavinu. Oni su se odlučili za rat sa Rusijom, koji podrazumeva ekonomski pritisak i vojne provokacije“ – kazao je Siderov.

Po mišljenju lidera bugarskih patriota, odustajanje Rusije od Južnog toka posledica je nedosledne politike same Sofije, koja je poklekla pred EU dopustivši „udar na nacionalne interese i dostojanstvo“ Bugarske.

Verovanje naroda bivšeg socijalističkog bloka – Rumuna, Čeha, Srba, Slovaka, Bugara u bajke o „evroatlantskim integracijama“ dovela je čitave zemlje do siromaštva i napuštanja uobičajenog načina života, smatra Volen Siderov.

EU je opljačkala industriju svojih novih članica, faktički ih kolonizovavši, isto to je htela da uradi i sa Rusijom 90-tih godina, rekao je lider Atake u istom govoru.

Kolonizacija se sprovodila preko potkupljene političke vrhuške, i taj proces je zaustavljen tek nakon dolaska Putina na vlast.

I u Bugarskoj je isto tako potrebna vlast koja će stvari da nazove svojim imenom, konstatovao je Siderov. Takva vlast koja će da prizna da je u Ukrajini izvršen državni prevrat pomoću američkih para. Takva koja će služiti interesima Bugarske, a ne njenih kolonizatora.

„Kako su pokazali nedavni događaji, pokornost prema NATO i EU nama samo šteti. Vreme je da se pitanje o članstvu u njima iznese na referendum.

Nastalo je vreme da rešimo da li ćemo i dalje da gutamo tu evro-atlantsku prašinu, dok se ne ugušimo, ili ćemo se setiti svojih evroazijskih korena“ – istakao je lider bugarskih patriota.

Da Vas podsetimo:  Najlaganiji letnji obrok: Kremasta pileća salata koju ćete obožavati!

Fakti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime