Lojalnost „drugoj familiji“

0
715
Dritan Abazović / Foto: YouTube Screenshot

Moram da priznam da vrlo, vrlo imponuje, kad neki mladi političar svojim nastupima, pametnim komentarima koji govore o jednom zavidnom nivou političkog obrazovanja, kad se srčano bori za demokratske principe, pri tom – revidirajući – partijske aktivnosti iz vremena Pozitivne, i saradnje sa DPS – om, danas – negativno ocjenjuje – što znači da su njegovi stavovi, ipak, ipak, značajno – evoluirali..?

Ali, kad se mladi političar, malo, malo – zabroji – kao što se preksinoć zabrojio na TV „Vijestima“ Dritan Abazović, i kritikivao koalicione partnere zato što za 30 godina – nisu srušili režim – zaboravljajući – kad su se oni žrtvovali rušeći režim, da je Dritanova Pozitivna bila – slamka spasa – tom istom, istovetnom režimu..!

Što rekli stari ljudi – mlado, pa se zabroji..?

Ali, da se i mi ne bi zabrojili, na vrijeme i postavljamo pitanje: zašto, tada, Dritan Abazović, nije – rame uz rame – sa sadašnjim koalicionim partnerima – rušio diktatorski režim Mila Đukanovića..?

(Poteža je ovo škola, i nije ni čudno što se poneko ponekad i zabroji…)

Pošto se, Dritan, neđe usput zagovorio i zabrojio, evo da mu pomognemo da oporavi: da se Demokratskom frontu – ranije – priključila Pozitivna, a – kasnije – URA – taj diktatorski režim bio bi srušen prije 4, ili 8, ili 12 godina.

(Sve pazim da se đe ne zabrojim, đavoli ga brojali..)

I pored velikog razumijevanja (kako i počeh ovu pisaniju), koje, ja, lično, imam prema mladim ljudima, usput – pitam – baš ovog mladog političara, Abazovića, šta on podrazumijeva pod izrazom – lojalan državi..?

Sve se nešto bojim i osvrćem, kako on misli da je – lojalnost državi – lojalnost Drugoj familiji..!

Da Vas podsetimo:  Preti li Srbiji destabilizacija svih duginih boja?

Kao, što je – lojalnost državi – do 30. avgusta 2020, bila – lojalnost Prvoj familiji..!

(Ima, još poneko, ko se nije zabrojio, i pamti, kako su „Vijesti“ bile – sponzor – Pozitivnoj, isto, kao i danas -URI…)

Mladi Abazović, sigurno ne pamti (i otkuda bi i pamtio), da su se na lojalnost državi pozivali i veliki diktatori od Broza do Čaušeskua, i, nekako, njemu (!), ne pripada, da u novom vremenu – rehabilituje – tu staru – staljinističku, a bogme, i nacističku – floskulu – o lojalnosti, koja je milione „nelojalnih“ progutala od Sibira do Golog otoka, da dalje ne nabrajam, da se ne zabrojim..!

Bilo bi prirodno, da su oni koji su – nelojalni – s one strane – brave i rešetaka – pod uslovom , da su sudije i tužioci – lojalni..!

Ja, nisam mislio da je Dritan mislio, kako su Srbi po definiciji – nelojalni – a da su svi drugi narodi i narodnosti, i narodnonosne manjine – lojalne..?!

Da, prekratim: Abazović, hoće da kaže, samo to treba razumjeti – ko nije lojalan Drugoj familiji – nije lojalan državi..!

Nemoj, tako, Dritane…

Bećir Vuković
Izvor: in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime