Ma ne, nije mu skupio Vučić?! Čedomir Jovanović predao RIK-u svoju izbornu listu

4
142

Ovih dana u Srbiji je izgleda lakše predati izbornu listu nego skupiti dovoljno novca za ručak a dokaz tome je i da čovek koji je prokockao i onako slabo poverenje svojih nekadašnjih pristalica, glasnogovornik Aleksandra Vučića i neko ko zaista ne može da skupi potpise potrebne za izlazak na izbore to i uradio.

Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) danas je predata izborna lista “Čedomir Jovanović – Mora drugačije”, za učešće na parlamentarnim izborima zakazanim za 17. decembar.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da je, istovremeno, u Novom Sadu predata lista za pokrajinske izbore, a u Skupštni Grada Beograda za gradske.

 

On je, u izjavi za Tanjug pred predaju liste, rekao da u izbornu trku ulazi kako bi rešio mnoge stvari: od kosovskog pitanja, do toga da Srbija postane iskreno demokratsko društvo zasnovano na građanskim slobodama i ljudskim pravima.

„Hoću da rešim kosovsku agoniju jasnom politikom koju sam Srbiji predočio pre 20 godina, hoću iskreno demokratsko društvo, zasnovano na građanskim slobodama i ljudskim pravima, hoću beskompromisnu opoziciju, kompetentnu u svojoj kritici, sposobnu da bude alternativa, hoću pristojnost i uvažavanje umesto prostakluka i svakodnevnih poniženja“, rekao je lider LDP.

Dodao je da ulazi u izbornu trku i kako bi nakon izbora Srbija postala „zemlja naroda koja ne živi kukavički život, već uprkos problemima ima snagu da ponovo stane na noge“.

 

„Srbija 18. decembra mora biti zemlja koja može da pogleda u svoj narod na Kosovu i da mu obeća neki život, koja (prištinskom premijeru privremenih institucija Aljbinu) Kurtiju može da kaže da stane sa svojom politkom, a svetu da se ne osećamo inferiornim i da ovde vrlo često ima više Evrope nego tamo gde je mi u ovom trenutku bezuspešno tražimo“, rekao je Jovanović.

Da Vas podsetimo:  Kreatorka vakcine protiv COVID-a ima paralizu lica i niko o tome ne govori

On je dodao da želi Srbiju u kojoj će opozicija biti bolja od vlasti, a ne opozicija koja je izgovor za vlast.

Lista LDP-a je, kako kaže „puna drugara njegove dece“ Mihajla i Jane i zato njihovoj generaciji obećava život koji sanjaju, a o kojem je njegova generacija maštala.

Rekao je da veruje u sve koji su danas, kao i on, roditelji, a zna ih iz vremena protesta – iz Kolarčeve 1996. godine i da će zajednički uraditi još jedan veliki posao, učiniti Srbiju mirnom, zemljom sigurnom za svu decu.

Za taj cilj će, kako je dodao, prevrnuti i nebo i zemlju i stići do svakog čoveka, do svakog mesta u Srbiji i na tom putu neće biti kompromisa.

4 KOMENTARA

  1. O Čedomiru Jovanoviću znamo toliko, da se čudom čudim, što mu itko poklanja medijski prostor. U iole normalnoj drzavi, njim bi se bavilo isključivo tuzilaštvo. Nikada neće doboti glasova, koliko je bilo potrebno potpisa za prijavljivanje liste. On je “ lakmus papir “ naše drzave , dok god je Čeda na slobodi, dok učestvuje u izbornoj trci …………. nikakve nada za Srbiju ne postoji !!

    • Неће бити, да Србија зависи од нашег Чеде. Не бих изборе овезивао са Чедином слободом. Није кривично гоњен, па није лепо спочитавати му затвор. Многи овде не одговарају ни за ситне прекршаје, па нема смисла да се сетимо некога ко нам се не допада.

      • Gospodine Mlinereviću, Vaš i moj “ mentalni sklop “ , su toliko različiti i nekonpatibilni , da Vi niste baš ništa razumjeli od onoga što sam ja izrekao u svom komentaru? Ni ja nisam uspio baš ništa da razumijem iz Vašeg odgovora na moj komentar.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime