Mala poluistina se naduva tako da od nje postane velika laž

1
1062
Peter Handke / Foto: YouTube Screenshot

Peter Handke je, u intervjuu koji je dao za RTS, rekao da je doba u kom živimo doba poluistina. „Mala poluistina se naduva tako da od nje postane velika laž. A to je nagori zločin“ izjavio je tom prilikom.

Kad pročitate nešto tako sročeno, tako koncizno a toliko tačno, prosto vam se razbistri u glavi, shvatite da ste i vi mislili to isto ali niste umeli tako jasno i prosto da to i izgovorite. I sve dođe na svoje mesto. Sve one pomalo smušene misli o nepravdi koja je učinjena i koja se još uvek čini Srbiji, sva ona osećanja teskobe zbog onog što se dešava, svi događaji koji su presudno uticali na ono što se dešavalo u prošlosti  su dobile svoje objašnjenje.

„Mala poluistina koja se naduva tako da od nje postane velika laž“- koliko je to samo tačno kad je u pitanju raspad Jugoslavije! 

Memorandum Srpske akademije nauka i umetnosti u kome se pisalo o položaju Srbije i srpskog naroda u Jugoslaviji, naročito u Hrvatskoj i na Kosovu je histerično napadan kao nacionalistički i skor proglašen kao glavni uzrok za raspad Jugoslavije!

Masakr na pijaci Markale u Sarajevu i dalje čeka odgovor na mnoga nerazjašnjena pitanja. To ipak nije sprečilo NATO alijansu da započne masovne napade avijacijom na Republiku Srpsku.

Slučaj Račak koji se od oružanog sukoba između srpske policije i naoružanih albanskih terorista u izjavi CIA agenta Vilijama Vokera pretvorio u pokolj nedužnh civila iskorišćen je kao povod za bombardovanje Srbije od strane NATO snaga. 

Zločin u Srebrenici koji je naduvan do genocida.

Masovni egzodus Albanaca sa Kosova, koncentracioni logori u Bosni u kojima Srbi drže Muslimane i Hrvate, agresija JNA na Hrvatsku i Sloveniju…

Da Vas podsetimo:  KUKAVICLUK, DVOLIČNOST, ILI PERFIDNA TAKTIKA ALEKSANDRA VUČIĆA???

 „Male poluistine koje su se naduvale i postale velike laži“.

Nije nam za utehu ni to što taj recept nije primenjen samo na Srbiju. Dug je spisak zemalja koje su imale slično iskustvo: Irak, Libija, Iran, Ukrajina, Gruzija…

Domaća politička scena je prepuna primera u kojima se mala istina ili poluistina spinuje tako da postane velika laž, skoro svaka naslovna strana „Kurira“ ili „Informera“ je dokaz za to.

Male poluistine postaju velike laži i u privatnom životu. Nemojte se iznenaditi ako vas neko od kolega ili koleginica, posle jednog ili dva kašnjenja na posao, okarakteriše kao nekog ko stalno kasni, ako vas komšiluk proglasi uobraženim ako, zamišljeni, propustite da se ljubazno javite u prolazu, ako vas prozovu cicijom ako propustite da ostavite napojnicu konobaru ili častite muziku na svadbi rođaka.

I tako, ove nedelje, ne prođe dan da mi ta rečenica ne proleti kroz glavu:

„Doba u kom živimo doba poluistina. Mala poluistina se naduva tako da od nje postane velika laž.“

Razmislite, sigurno ste i vi to osetili u svom životu, na sopstvenoj koži. Možda vam to bude i uteha. Svi smo žrtve poluistina koje postaju velike laži.

Goca Savković

1 KOMENTAR

  1. Компет медији и интетнет изграђени су на принципу надувавања којекаквих бескорисних глупости тј. у функцији су заглупљивања и манипулисања народом због интереса одређених група којима је стало да народ буде преплављен и слуђен бескорисним информацпјама, тако да једноставно од ,,лишћа не види шуму,, !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime