Mere štednje za početnike

1
1164

2014-09-21_063335Danas se odričemo malo da sutra ne bi imali ni toliko.

Drugačije se nije moglo, narod se razbahatio, odao rasipništvu, zabeleženi su čak i slučajevi da se u pojedinim porodicama jede tri puta dnevno, ej!

Pare kvare decu, pa kad već imamo decu na grbači daj barem nešto da učinimo po pitanju njihovog stasavanja u ljude koji koji neće biti iskvareni potrebom da za rad budu i plaćeni.

Mere štednje neće trajati doveka, već samo onaj fiskalni period koliko penzionerima treba da pomru, a ovima pred penzijom da je ne dočekaju.

Premijer je, zapravo, zaista meka srca, trebalo je i više da oglobi penzionere- novac i onako ostavljaju po apotekama i prave gužvu u gradskom prevozu. Em, tabletomani, em se tako “nadrogirani” po čitav dan vozikaju autobusima i tripuju da su nekud pošli, ili još gore- da će nekud stići?! Loš trip, brate, loš!
Nezaposleni nemaju razloga za brigu- kako saopštavaju iz Vlade ta kategorija spada u veterane mera štednje, tako da će im se za početak naplaćivati samo simboličan porez na nezaposlenost, da ne kažemo- lenjost, jer da su zaista želeli da rade našao bi se već neki posao! Onima sa fakultetom dodatno će se oporezivati stručna sprema, jer, ruku na srce, da nisu proćerdali godine na studiranje negde bi već stigli da se zaposle…

Oni sa najmanjim primanjima su ipak pošteđeni sankcija, s tom razlikom što ubudće neće moći da se bahate ka do sada “čovek po kontejneru”, već će se za prebiranje po istim napraviti lista čekanja, pa kao nekad s bonovima za gorivo: parni i neparni dani…

Mere štednje svakako će pozitivno uticati na takozvani “odliv mozgova”, jer do mozga prvo nešto treba da stigne, a kreće iz želudca…

Da Vas podsetimo:  MOŽ' DA BIDNE PRAZNIK, AL' NE MORA DA ZNAČI...

Nemojte misliti da će se političari provući, daleko od toga- ubuduće će u Vladu/Skupštinu dolaziti sa sendvičima od kuće, za šta će, razume se, naplatiti putne troškove, jer sendvič zbog specifičnog mirisa mora drugim “audijem”, ali prisetiće se i oni šta su ‘lebac i parizer!

Trudnice najverovatnije neće biti oporezovane ukoliko dokažu da su u drugom stanju ostale planirano i iz ljubavi, a ne tek kao produkt loše zaštite, ishitrenosti, ili pomisli da je kontracepcija to što su imale seksualni odnos tokom trajanja vesti na Pinku?

Porodilje će takođe biti izuzete, pod uslovom da dva svedoka potvrde da porođaj nije trajao osam i više sati, što bi u suprotnom moglo da se kvalifikuje kao radno vreme, ili još gore- neopravdano pauziranje tokom radnog vremena, jer šta je porođaj ako ne najobičnije izležavanje?..

Decije-kasice-prasice-300x180Sindikalci su, naravno, stali uz radnike, ali su posle nekoliko minuta morali da se udalje prema vlasti, zbog neprijatnog mirisa koji radnička klasa poslovično širi oko sebe. Mislim, kako da pomognu radniku nesrećnik kad već toliko zaudara na sirotinju?! Sindikalci su tu da spreče, a ne da leče! Da spreče prase da ne utekne s ražnja, recimo…

Ma, za sve je u stvari kriva Škotska! Premijer i resto kabineta tipovali u kladionici na sigurno otcepljenje, pukli dojavu, pa kako sad da se vade ako ne merama štednje?! Prodale ih one muškarčine u suknjicama, inače bi bilo viška u budžetu, a bogami i ponešto za investiranje. Ne bi opet morali da secaju onog šeika iz Marinkove bare da prošeta gradom s premijerom i uveri nas da milijarde samo što nisu stigle!

Odštampane su, samo da se osuše, skinu sa štrika i natovare na kamile.
Ups, pa i kamile potpadaju pod mere štednje! Moraće te milijarde da pretovare na neke druge životinje i otprave put Srbije, a kamile samo što nisu prešle granicu kod Horgoša, jbg…

Da Vas podsetimo:  Lokalne grupe građana teško oštećene spajanjem izbora!

Mihailo Medenica

Dvaujedan

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime