Milanović protiv obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj: To znači dovođenje rata

0
95

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je u Zagrebu da se protivi ideji da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici, ocenivši da to znači dovođenje rata u Hrvatsku.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović tokom posete Crnoj Gori, Cetinje, 22. jun 2020. (Foto: Snimak ekrana/Jutjub/Predsjednik Crne Gore)0

Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba“, rekao je Milanović.

Odgovarajući na pitanja novinara, Milanović je rekao da nije čuo za takav predlog, ali da unapred kaže da mu se to ne sviđa i da to, kao vrhovni zapovednik vojske, neće odobriti.

„To je dovođenje rata u Hrvatsku. Unapred kažem nemojmo ići u to, a za sve što mislimo da doniramo, na to nemam uticaja. To su materijalna sredstva, to određuje Vlada“, kazao je hrvatski predsednik.

Dodao je da je Hrvatska „korektna i solidarna“, ali „dalje od toga ne“.

Hrvatski mediji su objavili da se Hrvatska pominje kao jedan od mogućih domaćina vojne obuke na tlu EU za oko 15.000 ukrajinskih vojnika. Tim povodom, u Ministarstvu odbrane Hrvatske naveli su da hrvatska vojska kontinuirano sprovodi sopstvene obuke i da je u okviru postojećih obuka spremna da primi strane polaznike, u skladu s planovima i zakonskim procedurama, prenosi N1 Zagreb

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime