Miloš Obrenović je širio granice Srbije, a Aleksandar Vučić ih sužava

2
1183
Miloš Obrenović  / Foto: printscreen (Wikipedia)

Narodni pokret „Otadžbina“ osuđuje štetočinsku i kukavičku politiku predsednika Vučića prema Kosmetu

  • Nije se Miloš Obrenović„razgraničavao“ sa Turcima nego je nahije pripajao Srbiji
  • Svako poređenje Aleksandra Vučića sa Obrnovićima je uvreda za ovu srpsku dinastiju
  • Da je srpski diktator uveo Prištini recipročne mere na povećanje poreza na srpsku robu Priština bi odavno ukinula ove dažbine.
  • Posledice predsednikovog kukavičluka trpe Srbi na Kosovu i Metohiji, jer je očito da država Srbija nije u stanju da ih zaštiti.
  • Ako stvarno misli da zaustavi gradnju džamije u severnom delu Kosovske Mitrovice Vučićmora da pošalje signale Zapadu da tek pošto se obnove spaljene i srušene srpske svetinje može se obnoviti džamija.

Zabrana ulaska građana Srbije sa srpskim pasošima u južnu srpsku pokrajinu od strane Prištine je samo uvertira za nešto krupnije, a to je da Srbi na severu Kosova i Metohije više ne mogu da se voze sa srpskim registarskim tablicama, ističe narodni pokret „Otadžbina“ u svom saopštenju.

U isto vreme, predsednik skupštine „Kosova“ Kadri Veselji najavljuje da će da izgradi džamiju u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Zašto nije vraćeno 1.000 srpskih vojnika na Kosmet

Na sve ove provokacije od strane separatista Aleksandar Vučić nema nikakav odgovor. Separatistička vrhuška iz Prištine je shvatila da predsednik Srbije nema ni snage ni smelosti da kazni Prištinu za sve nevolje i nedaće koje oni priređuju Srbima.

Da je srpski diktator uveo Prištini recipročne mere na povećanje poreza na srpsku robu Priština bi odavno ukinula ove dažbine.

Da je predsednik Srbije zapretio separatistima da u slučaju formiranja vojske Kosova on će, a što je i dužan, da ispuni odredbe Kumanovskog sporazuma i vrati do 1000 vojnika i policajaca u južnu srpsku pokrajinu vojska „Kosova“ se nikada ne bi formirala.

Da Vas podsetimo:  NP “Otadžbina“ poziva Srbe sa KiM da se ne sele koliko god bilo teško jer “naše vreme tek dolazi“!

Da je imao hrabrosti i odlučnosti da tzv. ruski voz dovede do Kosovske Mitrovice čime je pokazao neviđen kukavičluk, Marka Đurića ne bi hapsila ROSU policija i vodila kroz Prištinu kao poslednju džukelu vezanog lisicama. Srpska poslovica kaže da „na slabog i zec diže onu stvar“.

Država Srbija nije u stanju da  zaštiti Srbe sa KiM

Svoju nemoć Aleksandar Vučić pred građanima Srbije opravdava time jer ne odgovaranjem na albanske provokacije on navodno čuva mir i stabilost u regionu. Nažalost, posledice predsednikovog kukavičluka trpe  Srbi na Kosovu i Metohiji jer je očito da država Srbija nije u stanju da ih zaštiti.

Svoju nemoć Vučić pred građanima Srbije opravdava time jer ne odgovaranjem na albanske provokacije on navodno čuva mir i stabilost u regionu. Nažalost, posledice predsednikovog kukavičluka trpe Srbi na KiM jer je očito da država Srbija nije u stanju da ih zaštiti.

Ako stvarno misli da zaustavi gradnju džamije u severnom delu Kosovske Mitrovice on mora da pošalje signale Zapadu da tek pošto se obnove spaljene i srušene srpske svetinje može se obnoviti džamija.

Svetinje koje još treba obnoviti su manastiri u selu Binač, Mušutištu, Đurakovcu, itd.

Šiptari brutalno oteli svu imovinu porodicama Radomirovića i Srbija ćuti!?

Na samo tri kilometra od severnog dela Kosovske Mitrovice u pravcu Zubinog Potoka, znači na severu Kosova i Metohije, je selo Donje Vinarce. Do `99. godine tu je živelo više od deset srpskih porodica mahom Radomirovića. Vlast u Prištini ne samo da ovim Srbima nije obnovila kuće nego su Albanci uzurpirali i zauzeli više od pedeset hekatara njihove zemlje. I što je još gore, na njihovim imanjima koje su prisvojili Albanci iz sela Guševca podigli su svoje kuće. O ovome ćuti ne samo Priština nego i Beograd koji svesno zatvara oči nad nevoljama Srba.

Da Vas podsetimo:  Zločini na Kosovu se nastavljaju

Aleksandar Vučić ima običaj da kaže da su za vreme ranijih vlasti Albanci na Kosovu proglasili svoju nezavisnost 17. marta 2004. godine su organizovali pogrom Srba. Građanima Srbije hoće da predstavi da je on tada bio na vlasti to se ne bi desilo. Kakva laž! On nije mogao da spreči hapšenje svog ministra Marka Đurića direktora Kancelarije za KiM a kamo li da zaustavi proglašenje nezavisnosti samoproglašene republike Kosovo.

Predsedniku je politički idol Miloš Obrenović koji je navodno vodio mudru politiku Srbije. Samo je jedno zaboravio. Veliki knjaz je širio granice Srbije a Aleksandar Vučić je sužava. Nije se „razgraničavao“ sa Turcima nego je nahije pripajao Srbiji.

Predsedniku je politički idol Miloš Obrenović koji je navodno vodio mudru politiku Srbije. Samo je jedno zaboravio.

Veliki knjaz je širio granice Srbije a Aleksandar Vučić je sužava. Nije se „razgraničavao“ sa Turcima nego je nahije pripajao Srbiji kao što je to uradio sa Užicem koje je u narodnoj pesmi poznato po krilatici „Oj Užice, mali Carigrade“. Carigrad, ne po obimu, nego zbog velikog broja džamija koje su postojale u ovom gradu.

Zato svako poređenje Aleksandra Vučića sa Obrnovićima je uvreda za ovu srpsku dinastiju.

Izvor: izmedjusnaijave.rs

2 KOMENTARA

  1. Svaka vlast koja bude postavljena od strane SAD i EU biti će pogubna za Srbiju !!! Upravo poslije petooktobarskog prevrata je otpočeo taj proces i biti će ga veoma teško zaustaviti. Izdajice su mjenjale na vlasti druge izdajice, pa na sledećim izborima, da bi se srušio Vučić
    mogu se birati samo oni prethodni izdajnici!!! Nazalost, PATRIOTSKA opozicija ne postoji, ili je krajnje slaba, mala, neprepoznatljiva!!! Sjetite se samo da je Vučić izabran da bi sprečio Tadićevu izdaju…. koja ironija !!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime