Mustafa i Haradinaj: manje zlo

2
837

„Nemoguće je očekivati da bi i najdemokratskija vlada u Prištini spremna da pregovara, mogla zaustaviti ubijanja Srba, miniranje hramova, bacanje bombi u dvorišta. Rat je jedini smisao egzistencije na Kosovu“.

Isa-RamusKao rezultat prevremenih „izbora“, koji su održani u takozvanoj „Republici Kosovo“ 11. juna, „vojna koalicija“ predvođena poznatim bivšim komandantom terorističke organizacije na tlu Srbije tzv „Oslobodilačke vojske Kosova“ Ramušem Haradinajem, došla je na vlast. Prethodna vlada Ise Mustafe, vođe „demokratske koalicije“, uklonjena je po nalogu Hašima Tačija, maskiranom u izglasano nepoverenje.

Sami izbori su bili više nego farsa. Hašim Tači koristi sve snage vlade da podrži svog bivšeg komandanta. U isto vreme, „demokratska koalicija“ mesecima nije imala priliku da održi kvalitetnu kampanju. Zahvaljujući tome, nacionalisti, teroristi i ubice došle su na vlast u „vladi“ takozvane „Republike Kosovo“.

Naizgled, koja je uopšte razlika za Srbe ko će voditi „zemlju“ u kojoj su oni građani drugog reda? To jeste tako. Nemoguće je očekivati da bi i najdemokratskija vlada u Prištini spremna da pregovara, mogla zaustaviti ubijanja Srba, miniranje hramova, bacanje bombi u dvorišta. Rat je jedini smisao egzistencije na Kosovu. Ali, ima li upšte razlike između pojedinačnih napada i onih sa punom podrškom vlade na Kosovu?

Vraćanje nadležnosti nad Kosovom Republici Srbiji bio bi jedini izlaz iz ove situacije. Međutim, u ovom trenutku srpska Vojska ne može da uspostavi ustavni poredak na teritoriji Kosova i Metohije. A naša braća su prisiljena da žive pod vlašću muslimanskih terorista. Šta je manje zlo za njih: neka minimalna imitacija demokratije ili potpuno bezvlašće ubica?

Jasna Krivokapić

www.kmnovine.com

2 KOMENTARA

 1. Neka nemci podignu spomenik pored Berlinskog zida za sve Srbe i sav Srpski narod koji su poubijali nemacki fasisti u tri navrata. Prvom, drugom i ovom poslednjem ratu na balkanu.
  Neka plate ratnu stetu. Koji narod podize spomenike okupatorima i ubicama?
  Zar su nasi politicari bez mozga i pameti da ne shvataju sta im se namece?

 2. Kosovo je rezultat podaničke politike srpskih vlada od 2000. godine koja je( uništila srpsku vojsku i nprestanim popuštanjem stranim interesima i manipulacijom srpskog naroda) u Republici Srbiji počinila izdaju istrijskih razmera.

  Zahvaljujući submisivnom stavu prema Nemcima i potcenjivačkom i neprijateljskom stavu prema svom narodu, ta izdajnička politika dobija, u današnje vreme, katastrofalne razmere. Srbija živi po uništavajućem diktatu Nemaca sa velikim izgledima da i ostatak Srbije završi kao Kosovo. Svi koji žive u zabludi da to nije isto ili koji su medijskim lažima i skrivanjem istine prevareni, mogu doći u sitaciju da se veoma brzo uvere u istinitost ove tvrdnje.

  Već sada Nemci , krajnje arogantno, nameću Srbiji kao suverenoj zemlji pravila državničkog ponašanja ( priznajte Kosovo, promenite Ustav,zašto zastava EU nije tu, šta će vam ti bilbordi sa Ruskim humanitarnim centrom, podignite spomenik folksdojčerima, podgnite u Kragujevcu i Kraljevu spomenik palim Nemcima u Drugom svetskom ratu) …. i svi ćute.

  Kad je nedavno izašla vest o rehabilitaciji Kalabića, Srbija se digla na noge a Švabama koji su samo u Kragujevcu u jednom danu ubili 2800 Srba među kojima i nekoliko stotina dece, cemo dozvoliti da podignu spomenik njihovim vojnicima ali našim ubicama ( pri tome to nisu uspeli uraditi ni u jednoj drugoj zemlji u sveto – proverite Poljsku ili Rusiju) Jedno je što je to sramno prema srpskim žrtvama a drugo što je, uz ostale aktivnosti vlasti u Beogradu, put koji nas vodi ka konačnom uništenju.
  Zato je zabluda očekivanje da vlast iz Republike Srbije reši problem Kosova. To može samo narod, i Kosova i ostatka Srbije. Pod uslovom da se prethodno osvesti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime