Na N1 nema nikoga ko je protiv SzS

0
1084
  “Pošto vi vidite, na toj televiziji nema ni Šapića. Nema ni Tanje Macure, nema ni Čanka. Ni Čede. Nema nikoga ko se protivi zvaničnom stavu SzS-a.” (Suzana Vasiljević o N1 televiziji. “Hit tvit” na TV Pink, 17.11.2019.)
Suzana Vasiljević / Foto: YouTube Screenshot (N1)

Savetnica za medije predsednika Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević iskoristila je gostovanje u emisiji “Hit tvit” na TV Pink za opsežan komentar i analizu rada N1 televizije. Nije se libila ni da komentariše vaspitanje Miodraga Sovilja. On je u na konferenciji za novinare u Beogradu na vodi, pitao predsednika o aferi “Krušik” i poseti oca ministra Stefanovića toj fabrici. Način na koji je to učinio inspirisale su Vasiljević da u nedelju uveče da uputstvo javnosti kako se to postavljaju pitanja predsedniku. Pritom, najavila je da više takvo ponašanje – neće tolerisati. Među prozivkama koje je uputila na račun ovog medija, stoji i ona da na N1 ne gostuje niko kod ima suprotne stavove Savezu za Srbiju.

“Ja ću sve međunarodne novinarske organizacije obavestiti o ovom događaju. Poslaću im link sa ovim snimkom. U objašnjenju ću pisati – komunikacija novinara anti-Vučić televizije. Zato što N1 nije objektivna televizija. Nije nezavisna televizija. N1 je samo antivučićeva televizija. Televizija koja ne dozvoljava nikome ko ima drugačije mišljenje od opcije koju oni zastupaju, a to je koalicija okupljena oko SzS. Pošto vi vidite, na toj televiziji nema ni Šapića. Nema ni Tanje Macure. Nema ni Čanka. Ni Čede. Nema nikoga ko se protivi zvaničnom stavu SzS-a”, upozorila je Suzana Vasiljević, tokom svog izlaganja na TV Pink.

Jednostavnom pretragom interneta, jasno je da su na N1 gostovali mnogo političari koji se ne slažu sa SzS. Uključujući Aleksandra ŠapićaTatjanu MacuruNenada Čanka i Čedomira Jovanovića, koje je Suzana Vasiljević nabrojala. Sem njih, na N1 su gostovali i predstavnici vlasti, kao i pojedinci iz vrha SNS-a. Među njima su i Ana BrnabićZorana MihajlovićVladimir ĐukanovićAleksandar MartinovićMarjan Rističević i Dragan Šormaz.

Da Vas podsetimo:  Cena Nacionalnog stadiona skočila za više nego duplo - za čak 290 miliona evra

Zbog izjave da na N1 televiziji ne gostuje niko ko se protivi SzS, Suzana Vasiljević dobija ocenu – kratke noge.

Suzana Vasiljević je najavila kako očekuje od Saveza za Srbiju da izmišlja afere, “pošto nemaju rezultate i nemaju uspehe”. U emisiji koja je trajala skoro dva sata, Vasiljević je svoju minutažu upečatljivo koristila za obraćanje Jugoslavu Ćosiću, direktoru programa N1 televizije u Beogradu.

Aleksandar Vučić do sada nije gostovao na ovoj televiziji. Kako kažu sa N1, poziv za njega stoji otvoren od prvog dana. Priliku da postavljaju pitanja imaju samo na konferencijama za novinare.

Sa političarima samo lepo

Dakle, Vasiljević se na Pinku, kao iskusna bivša novinarka, pozabavila “analizom” rada N1 televizije. Uz hajku tabloida, kolege iz ovog medija su tako dobili njene “besplatne” lekcije iz lepog ponašanja. Osim toga, i niz etiketa. Uz neprikladna prebacivanja Miodragu Sovilju, Vasiljević je prokomentarisala da na N1 ne gostuje niko ko se protivi zvaničnom stavu Saveza za Srbiju.

U nastavku “predavanja” novinarima, savetnica predsednika navela je da nije stvar u težini pitanja, već u načinu na koji to pitanje postavljate.

“Ja se nadam da mladi kolega Miodrag Sovilj na takav način ne razgovara sa svojim roditeljima i nadam se da će on u nekom trenutku shvatiti da može da bude i nezavistan i dobar novinar, i da to radi na pristojan način”, kazala je Vasiljević.

Otkrila je da sa svojim nadređenim upravo zbog novinara i ima eventualne sukobe. Vučić, kako kaže, insistira na neposrednom kontaktu sa njima.

Istog dana predsedniku Srbije se pogoršalo zdravstveno stanje i on je hospitalizovan na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Na komentare sa društvenih mreža i pojedinih medija, da je pitanje Sovilja izazvalo somatsku reakciju prvog čoveka države, Vasiljevićeva je rekla da takve tvrdnje bez smisla. Štaviše, volela bi, kaže, da je Miodrag Sovilj najveći problem, a ne tema Kosova, Angela Merkel, Makron, Kurti itd.

Da Vas podsetimo:  Galijašević: One koji tvrde da Rusija u Srbiji ima 4400 špijuna – treba voditi psihijatru, a ne pred kamere

“Ni predsednik Vučić, ni ja, ni niko od ljudi koji zvanično govore u ime predsednika države, nisu rekli da je novinar Midorag Sovilj kriv za zdravstveno stanje predsednika”, napomenula je Suzana Vasiljević.

Vučićeva savetnica za medije kazala je i da je vlast napadana “da pravi spiskove”.

“Pritom ja ne mogu da se setim nijednog spiska koji smo mi pravili, poželjnih ili nepoželjnih”, rekla je Vasiljević. 

Kako bismo je podsetili na to, prilažemo fotografiju.

Milijana Rogač
Izvor: istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime