Na ovoj klinici leže oboleli od korone

2
3257
Infektivna klinika / Foto: printscreen

Četiri osobe u Srbiji zaražene su koronavirusom, a reakcija nadležnih je izostala i ovaj put. Pitanje je kada će se proširiti na celu zemlji, te ne možemo a da se ne zapitamo „gde će oboleli da se leče?“.

Dok Aleksandar Vučić priča kako su alkohol i pranje ruku preventiva za koronavirus, iako se on prenosi kapljičnim putem, broj zaraženih i smrtnih slučajeva se u svetu povećava iz dana u dan. Naravno, ovaj virus nije zaobišao ni Srbiju.

Prvi slučaj smrtonosnog virusa u našoj zemlji zabeležen je 6. marta u Subotici, kod muškarca iz Bačke Topole. Juče su potvrđena još tri slučaja.

U prestonici broj obolelih raste, te se postavlja pitanje u kakvim bolnicama će građani da se leče? Na Klinici za infektivne i tropske bolesti „Dr Kosta Todorović“ na kojoj je buđ pojela zidove, pločice su popucale i pod se raspada? Ili u Kliničkom centru Srbije u kojem su toaleti zapušteni, puni korozije i prljavštine? Situacija nije ništa bolja ni u domovima zdravlja.

Dok dr Branimir Nestorović koronavirusu dodaje atribut – smešan, građani se ulicama Beograda kreću u panici i strahu.

Takođe, ni predsednik Vučić nije propustio trenutak da obiđe radove na Infektivnoj klinici i to baš pre izbore. Tad je najavio rekonstrukciju od pet miliona evra, a iskoristio je i priliku da alarmira svoje glasače, istakavši da je velika verovatnoća da SNS izgubi na izborima.

Zašto država ne reaguje adekvatno na epidemiju? Zašto se ne preduzimaju potrebne preventivne mere? Zašto se od smrtonosnog virusa brane laprdanjem? Kada će nadležni da se uozbilje? Ovo su samo neka od pitanja na koje građani odgovor neće dobiti.

Izvor: Direktno.rs

2 KOMENTARA

  1. I od cetiri fotografije, samo je jedna zaista infektivna klinika, sam ulaz, fotografisan iz vremena DS-a. Kada zelite da lazete sa fotografijama, barem koristite sa onima koje su zaista iz infektivne. Te dve sa wc-om, su is osnovnih skola koje su odavno sredjene, ta fotografija sa lezajevima je iz mentalne bolnice u Kovinu, takodje iz vremena DS-a. Ima nas koji mnogo dobro pamtimo pa ne mozete da lazete i sirimo istinu umesto vas lazova.

  2. Који се одговор може дати на изглед инфективне клинике? Може ли се овде уопште лечити, а да не говорим излечити ? Не могу да се не сетим новогодишње расвете, која шљашти упаљена пет месеци, пластичне јелке која кошта тричавих осамдесет хиљада евра, фонтане на Славији, и сличних глупости као великих помака у стандарду….. Два милиона Албанији, пет милиона Сребреници, милион за Француску катедралу, два милиона Клинтоновима за изборе…. Срам вас било! Широке руке делите Курти и Мурти, кућа вам оронула , прокишњава, потпуно неусловна…. Све сте више пустахије , распикуће, све мање домаћини, државници никако…. Златно доба , појео вас корона вирус да да Бог!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime