Na ulicu- DA, ali ne uz fukaru, inače ćemo se boriti za poraze!

2
199
Foto: Julija Vojinović/Luftika

Protesti- da, uvek, ali ne po svaku cenu, tačnije, ne pod ruku sa svakim…

Jasno je da će ovo zlo pasti samo na ulici, a danas više nego ikada imamo obavezu da budemo na njoj, ali ne kao uličari, ne kao lutalice, ne kao masa no kao skup, kao sabor…

Koračaću sam za ono u šta verujem, a na tome putu nema mesta za Brkovića (unuka one pogani Jevrema), Ćorovićku i još sijaset njima nalik fukara!

Da, fukara je to, nije to nikakva „druga srbija“ (malim slovom, naravno), ne mogu oni biti nikakva Srbija jer Srbija je za njih plen, lovina, krpara…

Srbija za njih nije cilj, nije ono najsvetije, nije zavet no- izgovor!

Aleksandar VucicŠto je za Aleksandra Vučića to je i za njih!

Što je za onu žutu pošast- to je i za njih!

Što je za svakoga čije su ruke ogrezle u krvi srpskih stradalnika- to je i za njih!

Izvinite, ali cilj ne opravdava sredstva a oni jesu sredstvo ovoga i svakojakog belosvetskog zla da nas ubede kako đavo ima odličan plan za nas i kako nam valja raskovati raspeća jer valjanija su da se o njih poštapamo negoli da za njima koračamo…

Borba za Srbiju je obaveza svakoga od nas, pred Bogom, sobom, potomcima, ali gde dozvolimo fukari da se ispostave kao nekakvi predvonici- nismo sabor već masa, a u masi nema ideala, vere, kuraži, no samo slepila da se zlo- zlim pobeđuje!

Ja zaista ne mogu sa đavolom pod ruku verujući kako ćemo kasnije svako na svoju stranu, jer nema više strane na koju bih pošao do u njihovo crnilo!

Da Vas podsetimo:  Vlast sama otkriva pravi cilj referenduma

Mrak ne mogu zvati danom, niti od njihove mržnje prema svemu srpskome sačiniti krila, jer koliko god ih vetar nosio to su ipak samo jedra Titanika…

Na ulicu ću, vazda, ali ne kao uličar, ne dignute pesenice već glave jer budućnost ne pesničim no želim da je dogledam…

Sam, jer verujem u ono za šta koračam, a uvek će, Bogu hvala, biti onih divni, časnih i kuražnih ljudi uz koje ću ponosno napred, u ime onih za nama i onih pred nama!

Onih koji su nas Srbijom darovali u poslednjem dahu i onih koje ćemo Srbijom ovenčati u prvome plaču.

PObedićemo ovo zlo, ubeđen sam, no ne kao masa, mase se oni ne plaše, iz nje su iznikli, njih je strah od sabora, a sabor je i jedan čovek kojem ne treba niko da ga vodi, niti ko da ga sledi- dok god vodi Gospod a slede ideali!

Svakog ću dana na proteste, nemam šta deci da ostavim do Srbije, ali nikako za onima, ili kraj onih kojima je Srbija plen na koji besno kidišu!

Prodam li đavolu dušu po kojoj ceni ću je otkupiti potom?!

Po ceni potomaka, jednakoj koju i ovo zlo nudi, e pa neće moći!!!

NE referendumu o ustavnim promenama, ne izdaji Kosova i Metohije; ne prokletom Rio Tintu; ne fašističkom oduzimanju zemlje i podvođenju Srbije ko kurve belosvestkoj ološi; ne poganoj podeli na vakcinisane i nevakcinisane; ne svemu što će međe učiniti jamama!

Na ulicu- DA, ali neće mi na tim ulicama fukare biti putokazi, cilj ne opravdava sredstvo, mrak mi neće prodati ko dan…

Saberimo se, voljena braćo i sestre!

Ne postoje ni Vučićeva, niti „druga Srbija“ već samo naša- ona čije ulice vode vekovanjem…

Da Vas podsetimo:  „Pametnima“ nije do odbrane

Za tu Srbiju, jedinu, moramo ustati i nemojmo strahovati ko će nas povesti?!

Ko nas je vazda vodio kad smo koračali, a ne saplitali se o sopstevene korake- Gospod!

Nismo masa, mi smo narod saborništva, ustanimo takvi!

Sabor hodi- masa gazi, jednako se ide napred ali razlika je kakav trag ostaje..?

Na ulicu- DA, ali ne uz fukaru, mršnimo ih, inače ćemo se boriti za poraze!

P. S. Svojevremeno smo nas trojica protetsvovali u Kovilovu protiv sramne utakmice koju je reprezentacija one krvave „države zla“ „kosovo“ trebalo da igra protiv Srbije!

Bilo nas je samo trojica- ne, bilo nas je čak trojica, više nego dovoljno ako veruješ u ono za šta koračaš!

Mihailo Medenica

https://dvaujedan.wordpress.com/

2 KOMENTARA

 1. Poštovani gospodine Medenica

  Veoma rado čitam Vaše nadahnute i inspirativne tekstove. Ali, ovaj tekst me je zbunio toliko da sam pomislio da je neko netalentovan zloupotrebio Vaše ime! Sem trivijalnog i krajnje nedefinisanog iskaza – da nećete da protestujete s fukarom, nije uopšte jasno šta ste još hteli da kažete? Pa, niko neće sa fukarom! Kakva je to onda poruka?

  Trebalo bi da znate, da ko god ovih dana protestuje protiv Vučića i zakonima o eksproprijaciji (i Rio Tinta) o referendumu taj je saborac drugima koji protestuju protiv tih nepravdi. Još uvek nije pronađen neki detektor koji će utvrditi ko je fukara (i u kom domenu) na demonstracijama. Možda bi Vam tu jedino pomogao Vučićev detektor laži?

  Što bi rekao Šojić kod Vas se u ovom tekstu), nažalost, ne zna „ni ko je živ, ni ko je mrtav …“ Zašto ne pišete otvoreno i sa argumentima – to ima smisla pogotovu danas kada treba odvajati žito od kukolja, a nekakvo uopšteno patriotsko lelekanje je prosto degutantno i nezrelo. Taj narativ je i jalov i kontraproduktivan.

  S poštovanjem
  Dr Miodarg Kulić, teorijski fizičar

 2. Ulična šetnja viđenih ΛV sa nesuđenim „doktorom nauka“ Malim, nakon teškog i mukotrpnog rada prija i te kako godi. Opozicija im je blokirala prolaz glavnim ulicama i oni se snašli. Osmislili su nove paralaži i bajkolaži. Pretpostavlja se da su smislili da smo najbogatija zemlja na svetu, najjača vojno i ekonomski. To žele da čuju njihovi poltroni, uvlakači i preletači, a imaih na milione.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime