„Ne promeni Ustava“

1
154

Neformalna inicijativa „Ne promeni Ustava“ poziva sve opozicione stranke, pokrete, udruženja i ostale organizacije na zajedničku kampanju protiv predloženih izmena Ustava. Bojkot referenduma nije i ne može biti opcija pošto nakon usvajanja novog Zakona o referendumu više ne postoji cenzus, odnosno za uspešnost referenduma sada nije potrebno da izađe više od 50 odsto upisanih u birački spisak.

Zahtevamo da se referendum odloži, izmene i dopune zakona vrate na prethodno stanje i tek onda da se razmotri zakazivanje novog datum za održavanje referenduma i sa preciznije formulisanim pitanjem.

Izmene Ustava u predloženom obliku ne garantuju nikakvu nezavisnost pravosudnog sistema, već se predviđa usvajanje određenih zakona i promena tokom naredne dve godine. Toliko o navodnoj brizi resorne ministarke Maje Popović i ove vlasti za pravnu sigurnost građana Republike Srbije i hitnosti za promenom Ustava. S tim u vezi, u skladu sa mogućnostima vodićemo aktivnu kampanju protiv najavljenih ustavnih promena, tj. vodićemo kampanju koja će imati za cilj da poveća izlaznost i osigura više glasova protiv najavljene promene Ustava.

Autoritarna vlast Aleksandra Vučića nema demokratski kapacitet da izvede bilo kakve promene Ustava u ovom trenutku, dok su građani na ulici pokazali šta misle o, između ostalog, i novom Zakonu o referendumu.

Naša zemlja, naš Ustav.

Neformalna inicijativa „Ne promeni Ustava“

 

1 KOMENTAR

  1. Kako to NE? A, Venecijanska komisija (koja se slaze sa tekstom nacrta)? A, sta ce Svet da kaze za nas napredak i ulazak u EU? Niko ne komentarise ,,silne novce,, koji se odlivaju i odnose iz Srbije? Niko ne komentarise demontazu drzave Srbije i to po svim merilima, koji karakterisu drzavu i drustvo? ,,Kad ide june nek ide i uze,,

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime