Ne valja nam narod

3
894

narod-bez-licaVi ste bolesni. Tačnije, kad bolje razmislim, vi ste bolest. Narod Srbije je bolest. I kad kažem „narod Srbije“, ne mislim samo na Srbe. Naprotiv. A političari? Političari su samo simptomi. Ne verujete?

Znate, najgore što su Turci učinili na ovim prostorima je ubrizgavanje podaničkog mentaliteta. Najgore po narod. Najbolje po njih. U svaku kost i ćeliju nam je ušla ljubav prema onome ko nas tlači. Da su za vreme Turaka postojali demokratski izbori, ubeđen sam da bi svaki put Turci ubedljivo pobedili.

Građanin Srbije je najjadniji građanin Evrope.

Tebi umire jedan mali grad svake godine. Stanovništvo ti je staro. Korupcija je legitiman način plaćanja.

Čekaš godinu dana za magnetnu rezonancu; Toliko o zdravstvu.

Ruše ti grad noću, a komunalna policija ubija stanovništvo danju; Toliko o zakonu.

Izglasao si za predsednika svoje zemlje tipa koji se prenemagao štrajkujući glađu. Toliko o tebi.

Ako ćemo o obrazovanju, opet pogledaj predsednika.

Stvarno, niko te nije silom naterao da ovo i ove izabereš. Niko te silom ne tera da živiš ovako. Ti si budala. Osedlana budala koju su zajahali i jurišaju u propast. Nažalost, neki od nas su u prikolici i stradaju uzgred.

Stav prema iskrenim opozicionarima

Zar se nikada nisi zapitao zašto nemaš opoziciju?

Kako biti opozicija u državi čije građane nemaš dovoljno para da kupiš? Dajte molim vas, prodaješ se i pristaješ na sve samo za posao od 350e, naravno državni. Toliko o tvojoj svesti.

I kako tu biti opozicija, kad ne vladaš državnim aparatom, kako tebe pridobiti drugačije?

Još najbolji je onaj tvoj stav, pusti budalu neka on strada u prvim redovim, pa ako uspe idem i ja, ako ne, reći ću da ga nikad nisam ni podržavao.

Da Vas podsetimo:  Kineski sindrom

Kako biti opozicija narodu koji se prodaje za makarone? Kod mene neki su prodali glas za makarone. Mislim, koja budala ne bi kupila glas za makarone? Svaki normalan političar – bi, nego koja budala prodaje glas za makarone? E, to je pravo pitanje.

Kako tebi biti opozicija, tebi koji si najgori prema onima koji ti dobro misle?

Ubio si premijera, budalo! I dalje si zakovan u prošlosti, opkoljen lažnim herojima, idealima i večitim neprijateljima, a ne primećuješ da su tvoju neprijatelji oni koji ti najviše štete upravo unutar države. Nisu to ni Hrvati ni Bosanci, ni Nemci, ni Amerikanci, budalo tvoj mentalitet i onaj koji ga koristi u svom interesu su najveći neprijatelji Srbije.

Ovi što na poslu nose pelene, njih mi nije žao

Zamisli koliko moraš biti usrana individua da nosiš pelene na poslu?

Ti si odrastao, stavio si pelene i to ti ne smeta. Smeta ti, ali se ne čuješ. Kako si ti samo lišen dostojanstva? I pusti tu priču da ti treba posao. Trebaju i njemu radnici, zar ti to nije palo na pamet?

Radite neosigurani, radite bez slobodnog dana, radite za male pare i opet iste birate.

Nije mi te žao. Ostarićeš bez penzije, bolestan i jadan u redu kod specijaliste čekajući sa 50 istih takvih ispred tebe.

Ti si se prodao, onog momenta kad ti je gazda zapretio da ćeš ostati bez posla „ako ne glasaš NJIH“. Tog momenta si osedlan i jašu te privatnici i političari, dok ti stenješ od muke, ali ipak kada te pitaju šta ti je ti kažeš da je od uživanja.

Kakvi, bre, fakulteti?

Ovoliko diplomiranih, a sve nam je gore.

Da Vas podsetimo:  Nova 2020. godina - Made in PRC, ali na naš način

Gde su, bre, ti pametni ljudi? Eto ih na Zavodu, eto ih botuju, eto ih negde u beskrajnim dubinama anusa našeg Velikog Vođe. Ti crni eksperti i intelektualci bez ičije koristi, negde bistre studentima, iživljavaju se i kao traže znanje, jer u svetu van studija naravno uspevaju samo najbolji.

Malo sutra! Briga i njega dok uredno prima platu dok ti upisuješ smer koji je davno trebalo da se ugasi. A studenti? Nema od njih ništa. Popišaj i njih, „Bolonja“ je napravila od njih praznoglave tipove koji samo znaju za potpise i bodove. A da, kad smo kod izbora i tu? Pogledajte studentske parlamente i kako se biraju, sve će vam biti jasno. Ma nema nade: podmladak je samo drugo pakovanje.

Ja znam: Ti si navikao da te svi poštuju dok te jašu. Ipak, od tebe sve zavisi i treba ti se dobro posvetiti pre neko te zajašem, ali neka, ovo je istina o tebi. Ti si ovakav, ti većinski pripadniče većinskog dela građanstva Srbije. I šta da se priča ovcama?

Kako reče meni jedan poznati političar „Pusti ti to, sada da sto godina govoriš ovcama šta će na kraju odgovoriti“. Rekoh „Pa, bee“! A on će meni na to: „Upravo tako, ne vredi. Bolje ih zajaši i muzi. Ti si shvatio, oni nisu. Muzi i jaši dok ima“.

Haris Ibrahimović

Kolumnista

PODELI
Prethodni tekstDok vino piju Bler i Rama?
Sledeći tekstPravo na život

3 KOMENTARA

  1. Harise Ibrahimoviću,tek sad izađe ovaj tekst,pa ga videh.Mnogo ti hvala što si me nasmejao do suza.Tvoje viđenje trenutnog stanja je tako opisano,da ne treba više ništa dodati osim jedne moje digresije.Da se ovaj tekst pošalje u Tursku i Nemačku,pa da se u slučaju da se Turci ili Nemci ponovo povrate,da retroaktivno naplate to što nisu bili ovde.Da vide da su davno iščezli oni koji su ih najurili,a da njihovi potomci ne postoje,osim onih koji će svojim delima dovesti ponovo i neke druge okupatore sa svojim postupcima.

  2. Autor je tamnim tonovima naslikao stanje u Srbiji, sve je to upečatljivo, i pojednostavljeno. Pristojni ljudi ćute zato što još imaju osećaj časti. Ne žele da se prljaju. Neće sa klovnovima i pajacima. Biraju carstvo nebesko. To su stariji ljudi. Ako je omladina budućnost, ona je nema – mislim, budućnosti…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime