Ne verujte im ni kada darove donose

0
2055

radulovicKao u slučaju beogradskog sporazuma, vladin dvojac sa kormilarom sa Zapada želi istovremeno i da odbrani politički rejting time što glumi brigu o radnicima i poslodavcima, da bi nakon toga završio započeti posao po instrukcijama iz stranih ambasada i zapadnih centara moći

Nacrt Zakona o radu, za koji je ministar privrede Saša Radulović rekao da će podneti ostavku ako ne bude usvojen, povučen je iz procedure čime je nanet veliki udarac vladajućem režimu.

Formiranje nove radne grupe za pisanje novih izmena i dopuna postojećeg Zakona o radu prvi je veliki poraz vladajućeg režima na čelu sa Dačićem i Vučićem. Poraz je morao biti zamaskiran nekim obrazloženjem pa je javnosti poturena priča kako je to odluka Socijalno-ekonomskog saveta.

Zaboravlja se da su na čelu ovog Saveta premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i da je povlačenje novog Zakona o radu iz procedure zapravo povlačenje Vlade Srbije pred sindikalnim protestima i opozicionim nastupom u kome je svoju ulogu imao i Pravni tim Pokreta Dveri. Ostaje da se vidi i reakcija ministra Radulovića koji je obećao podnošenje ostavke u slučaju ako ovaj Zakon ne prođe.

Međutim, treba biti veoma oprezan kada su Dačić i Vučić u pitanju. Radi se o iskusnim političarima-prevrtačima koji su u više navrata jedno govorili, a drugo radili, pokušavajući isključivo da spreče negativne poene po lični rejting, a na kraju sprovodeći sve što im je naloženo iz inostranstva. Ovoga puta imaju nalog da izmene Zakon o radu čime dodatno idu na ruku stranim investitorima i pravljenju jeftine radne snage od srpskih radnika, dok je drugi motiv dodatno punjenje praznog budžeta preko uskraćivanja radničkih prava.

Slično se postupilo i sa potpisivanjem Briselskog sporazuma: prvo je odbijen, da bi posle nekoliko dana bio potpisan. To isto se može desiti i sa predlogom novog Zakona o radu. Na taj način dvojac sa kormilarom sa Zapada želi istovremeno i da odbrani politički rejting time što glumi brigu o radnicima i poslodavcima, da bi nakon toga završio započeti posao po instrukcijama iz stranih ambasada i zapadnih centara moći.

Da Vas podsetimo:  Usvojen izveštaj REM-a

Jednom rečju, ne veruj Vladi Srbije ni kad ti darove nosi.

facebookreportermonitor/ Fakti

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime