Nemam pare da detetu kupim patike, ali zato cenite BG na vodi, kule i gradove

0
1615

Ministar Zoran Đorđević poručio je da nije želeo da primi radnike Goše, koji su došli ispred Vlade Srbije, jer je reč o privatnoj kompanji.

Foto: printskrin Youtube

Đorđević smatra da štrajk nije način na koji radnici treba da ostvaruju svoja prava.

Da podsetimo, zaposleni u Goši iz Smederevske Palanke štrajkuju od kraja marta ove godine jer od poslodavca potražuju oko 30 plata.

Predsednik štrajkačkog odbora, Milan Vujičić, imao je jasan odgovor za Đorđevića:

– Mogu oni da pričaju šta hoće, ali zar nije i Galenika bila privatna kompanija, pa je otkupiše po treći put, sređivanje stanja u Fijatu, u Gorenju, u Juri, Agrokoru… Sve su to privatne firme, pa su trčali, noge da polome, da srede stvari… Ali, to su velike firme, mi smo jad i beda, sve što može da se pokrade neko je pokrao, pa zbog toga nismo zanimljivi – kaže on.

On se pita kako država dozvoljava da privatnik ne plaća porez 5 i po godina, i da ne isplaćuje plate 3 godine

– To tražimo da se utvrdi, ko je to dozvolio, da neko dovede lopova za pregovarački sto!

– Mi smo dva puta bili na pisarnici u Vladi, ali su nam rekli da nema potrebe da išta predajemo, i da sve znaju, i da ako neko bude želeo da nas primi, da će nas primiti. Toliko su želeli da ni sa kim nismo pričali – kaže Vujičić.

– Poruka za sve ministre je da treba da se sete da smo i mi ljudi, u Palanci, da nije ceo svet u Beogradu. Cenimo mi i fontane, i Beograd na vodi, i kule i gradove, ali tek sad iz ove perspektive vidimo da je tačna ona „što južnije – to tužnije“.

Da Vas podsetimo:  Počelo suđenje zbog napada na “OK Radio” - osumnjičeni pretio i u sudnici, ispred imao organizovanu podršku

– I naša deca vole nove patike sad kad pođu u školu, ne samo beogradska, i nove rančeve – zaključio je on.

Kaže da će sledeći put, ako se stanje ne promeni, doći na jednodnevni protest ispred Vlade, a potom, ako se niko „ne umilostivi da im pomogne“, spremni su i da kampuju u Nemanjinoj.

infozurnal.net /ESPRESO

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime