Neprimereno: Vulin meri svoj rejting u sred vanrednog stanja

0
758
Aleksandar Vulin / Foto: printscreen

Ministarstvo odbrane putem javne nabavke, u toku vanrednog stanja, traži uslugu merenja rejtinga ministra Aleksandra Vulina, objavljeno je u sredu na zvaničnom portalu tog ministarstva.

“Usluga medijski rejting ministra odbrane obuhvata podatak o mestu ministra odbrane među članovima Vlade. Dostavlja se na početku meseca za prethodni mesec u interaktivnom formatu koji korisniku obezbeđuje uvid u poziciju ministra odbrane u medijima prema zadatim parametrima (vrsti medija – štampani, elektronski, veb portali, pojedinačnim medijima vrednosna usmerenost (tonalitet), po vremenskom perioda)”, ističe se u pozivu.

Drugi deo usluge, kako se dodaje, podrazumeva eksponiranost ministra odbrane u medijima i obuhvata broj priloga o ministru odbrane, njihovo vrednosno usmerenje u praćenim medijima razvrstane prema vrsti, kategoriji i pojedinačnim medijima.

Rok za podnošenje ponuda je osam dana od objavljivanja poziva, a najkasnije 3. aprila 2020.godine do 11 časova.

Na sajtu se dodaje i da će se otvaranje ponuda obaviti 3. aprila u 11.30 časova u prostorijama Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane.

Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Srbije saopštila je ovo ministarstvo već više od deset godina pribavlja uslugu monitoringa medija, kao i da je ova još početkom godine uvrštena u Godišnji plan javnih nabavki.

“U uslovima vanrednog stanja sve organizacijske celine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije obavezne su da realizuju svoje redovne, kao i dodatne zadatke proistekle iz uvođenja vanrednog stanja”, navodi se u saopštenju i dodaje da ova nabavka nema nikakve veze sa ličnošću resornog ministra:

“Ministar Vulin niti je tražio navedenu nabavku niti ona ima bilo kakve veze sa ličnim rejtingom osobe koja obavlja javnu funkciju, već se odnosi na rejting ministra odbrane ko god da obavlja ministarsku funkciju i samo je jedan od pokazatelja ukupne medijske eksponiranosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.”

Da Vas podsetimo:  Čega se pametni stidi time se oni drugi ponose: SNS Akademija

Podsetimo, Ministarstvo odbrane na čelu sa Aleksandrom Vulinom, je pre dve godine putem tendera tražilo agenciju koja će meriti ne samo njegov, već i rejting svih ministara u Vladi Srbije.

Od pobednika na tom konkursu očekivalo se da istraži i dostavi broj pojavljivanja i priloga svih Vulinovih kolega u medijima, “tonalitet” u kom se pominju, kao i da pobroji teme o kojima su pričali, što nije bila praksa ni jednog drugog mninistarstva.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime