Neverovatna zarada Siniše Malog

0
1454

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, jedan je od najbogatijih političara u Srbiji. Zašto bi Beograd imao gradonačelnika koji ne valja ogromne količine novca?! Siniša Mali prima čak TRI plate na grbači osiromašenih građana. Šokiraćete se kada saznate koliko novca mesečno legne na račun Malog! Nije Mali baš toliko mali!

sinisa-mali-pare

Jedan od najbogatijih političara u Srbiji i trenutni gradonačelnik Beograda prima čak tri mesečne plate. Prema podacima Agencije za borbu protiv korpucije, odnosno, Izveštaja za imovinu i prihode funkcionera, Mali prima mesečne plate od Kliničkog centra Srbije, Komercijalne banke i platu na ime funkcije gradonačelnika prestonice.

Mali je član Upravnog odbora Kliničkog centra Srbije i za tu funkciju mesečno prima 43.845 dinara. Kao predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke prima neverovatnih 176.000 dinara. Kao gradonačelnik prima 120.000 dinara.

Kada govorimo o smanjenju troškova i štednji “narodnog novca”, to je ukupno 339.845 dinara mesečno!

Platu u Kliničkom centru Srbije prima od 1. aprila 2013. godine, platu u Komercijalnoj banci prima od 1. jula 2013. godine, a platu gradonačelnika prima od 24. aprila 2014. godine.

Poreski obveznici Malom godišnje na račun prebace 4.078.140 dinara. Ni da je reč o vrsnom stručnjaku!

Toliko o njegovim platama. Osvrnimo se i na njegove nekretnine i poslovne prihode njegove firme “Oli Consulting d.o.o”.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korpucije, Mali ima:

Petosoban stan – 127,78 m2
Četvorosoban stan – 124,07 m2
Četvorosoban stan – 132,91 m2
Garažu – 11,73 m2
Garažu – 13,56 m2
Automobil make mazda 6 (2009)
Automobil marke volvo S80 (2009)

Prema podacima Agencije za privredne registre, Siniša Mali stopostotni je vlasnik preduzeća “Oli Consulting d.o.o” koje se bavi savetodavnim uslugama.

Da Vas podsetimo:  Jelena Ćuruvija: Istina o ubistvu mog oca je za našu političku stvarnost preteška. Lakše je da se meni zapreti i zabrani da znam istinu

Prema finansijskom izveštaju iz 2013. godine, to preduzeće ima jednog zaposlenog i poslovne prihode od 20.344.000 dinara sa dobitkom od 7.825.000 dinara.

Siniša Mali je 2013. godine postao predsednik Privremenog veća Grada Beograda i upravo te godine njegovo preduzeće beleži nagli rast poslovnih prihoda u odnosu na 2012. godinu. Poslovni prhodi su te godine bili 9.758.000 dinara, a neto dobitak 3.118.000 dinara.

Da li je ovo samo slučajnost ili je firma Siniše Malog postala posebo uspešna od kada je imenovan za predsednika Privremenog veća Beograda ili Vučićevog savetnika u prethodnoj vladi?

Podsećamo da je crnogorski dnevni list “Dan” pisao o tome da je Siniša Mali pružao konsultantske usluge preduzeću Futura Plus. U Upravnom odboru tog preduzeća bio je Nebojša Jestrović, bliski saradnik Draka Šarića. Članak pročitajte ovde.

Siniša Mali ima bogato iskustvu i u privatizacijama. Šta je tu čudno? U februaru 2001. godine, Siniša Mali je postavljen za pomoćnika ministra za privatizaciju u Ministarstvu za privredu i privatizaciju Vlade Republike Srbije.

Osnivanjem Agencije za privatizaciju 17. jula 2001. godine, Siniša Mali prelazi u ovu instituciju gde postaje direktor Centra za privatizacije u okviru kojeg vodi tendersku i aukcijsku privatizaciju, restrukturiranje i tržište kapitala.

Kao direktor Agencije za privatizacije bio je član tenderske komisije za privatizaciju Beopetrola. Po prodaji ove firme ruskom Lukoilu, postavljen je na mesto direktora za investicije, ali postupak za utvrđivaje eventualnog sukoba interesa nije pokrenut, prenosi Istinomer.rs.

Isplati se biti veran “čak” i Aleksandaru Vučiću.

teleprompter

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime