Nezahvalni ”Gošini” golaći

2
1855

Nije mi jasno zašto radnici ”Goše” iz Smederevske Palanke štrajkuju!

Nisu primili plate dve godine. Pa šta?

Ne primaju ih, ali ih bar ne primaju redovno!

Radnici „Goše“ / Foto: iskra.co
Redovnost je odlika stabilnih ekonomija, kakvom se želi predstaviti srpska, među investitorima od Nemačke do Kenije i Ugande. S te strane, njihov slučaj, slučaj ”Gošinih” radnika je nemerljiv, jer – ima li lepše poruke stranim investitorima, nego kada im se kaže: u Srbiji možete raditi i zaraditi, a ne morate dve godine isplaćivati zarade radnicima, niti poreze i doprinose državi!

Radnici „Goše“ ispred Vlade Srbije

Kukate da nemate zdravstvene knjižice, a niste ni bolesni, jer se zdravo ne hranite, a ne kao oni što primaju plate i prežderavaju se, oboljevaju…

Gde vam je, nezahvalnici jedni radnički, ponos, gde patriotizam, gde ljubav prema majčici otadžbini koja je sve učinila da možete i lično da isplaćujete subvencije stranim investitorima..?

Neće država da ima monopol, da sebično sama isplaćuje subvencije stranim investitorima, iz našeg zajedničkog budžeta!

Omogućila vam je da i sami osetite tu slast širokogrudosti i deljenja novca ”kapom i šakom”, tako što ćete im direktno, bez provizija i čekanja, dati svoje plate, kao zahvalnost što su ovde!

Ne znam da li uopšte zaslužuju da im se direktno obraćam, nezahvalnici u izbledelim bluzama i kombinezonima… Da su se bar pristojno obukli kada su pošli pred Vladu Srbije! Da bar ne kukaju kako nemaju sa čim decu da pošalju u školu, umesto da su zahvalni što se neće školovati, pa neće otići u inostranstvo!

Nego će ostati ovde, da se nađu stranim investitorima u muci i da održe roditeljsku tradiciju neprimanja zarada!

A i ta država Srbija, sirotica, daje sve od sebe da slučajno ne naljuti tog vlasnika ”Goše”, kamo li da ga ’apsi, tuži i sudi, kakva bi to poruka bila ostalim investitorima..?

Da Vas podsetimo:  SNS, izbori, rezolucija – lažno evropejstvo lažnih patriota

Jok! Dala mu je šansu da sam sebi proda ”Gošu”, da ne mora nigde da se pojavi, nikome odazove… I tako da joj se vrati, nezahvalnici neopevani..?

Pa, je li vam premijerka Brnabićka lepo i nekažnjeno rekla da vam je majčica Srbija isplaćivala neke pare koje po zakonu nije smela..? Umesto da joj spomenik podignete, vi se podigli sami, pa pred Vladu! Je li ministar privredni, Knežević, razgovarao sa vama! Eeeej: razgovarao je sa vama!! Iako nije resorni ministar, vi pripadate socijalnoj politici, a ne privredi!

A vi tako!

Ne znam, da ste se obratili Palmi, dobili bi po hiljadu, dve, tri, ali vi nećete, ne da vam dostojanstvo! Da ste se obratili Rasimu Ljajiću i rekli, ministre turistički, na povratku iz Vlade, odvedi nas na roštiljijadu u Leskovac, čovek bi vas sigurno odveo da se nadišete roštilja..!

Ponašate se kao golaći, a niste!

Golaći su bili srpski ustanici, goli i bosi, koji su pod vođstvom Zeke Buljubaše, u Prvom srpskom ustanku, goleme jade zadali stranim investitorima u Srbiji! Bili goli i bosi, ali od investitora na oružje uzeli i čohu i zlato! Tako odeveni i snabdeveni, Zeka Buljubaša i njegovi golaći – niti su izdali otadžbinu, niti drugove: ostali su poslednji u šancu kod Loznice, i izginuli do poslednjeg!

Oni tuđinima dali živote za otadžbinu, a vama, ”Gošini” golaći, teško da date buđelare stranim investitorima!

Pred vezirom Derenderlijom i silnim turskim investitorima, Zeka Buljubaša se povukao u šanac i u pesmu:

”Goli sine, Buljubaša Zeko,

Ded’ ustani i golaće kreni!

Da si brzo u Lešnici bjeloj,

Loznica nam u nevolji cvili!”

Ishod epskog znamo, a šta se promenilo u najnovijem investicionom ciklusu, osim što sada cela Srbijica cvili?

Da Vas podsetimo:  Celom svetu postaje jasno šta su posledice NATO agresije iz 1999.

Golaća je sve više, ali nigde Zeke Buljubaše…

Radoje Andrić

iskra.co

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime