Niko nikad nije imao dece na bacanje, ako bude trebalo – ići ćemo ti i ja, tvoji i moji vršnjaci

1
71

Zašto u tebi odmah radi zečije srce čim se naroguši bilo koji zapadni birokrata, u stilu „daj sve što traže, jer nemamo dece na bacanje“?

“Srbija je večna, dok su joj deca verna“
“Srbija je večna, dok su joj deca verna“

Nema užasnijeg stvora u univerzumu od „patriote“ koji kaže: „Nisam za priznavanje Kosova, ali ono je de fakto izgubljeno, a mi nemamo dece na bacanje“.

Nemoj se prenemagati, rođeni, nemoj se kriti iza dece (pogotovo što ih u tom smislu ništa ne ugrožava), budi pošten i reci: „Hoću da uživam u čarima ovog divnog sveta na vrhuncu napretka, to mi je važnije od svega, patka me zabole za sve što tome stoji na putu, pa i za Kosovo“. Budi hladan ili vruć, nemoj biti mlak, ništa gore od toga! Čim se pozivaš na otrcane argumente znači da JESI za priznavanje Kosova, makar toga i ne bio svestan.

Kao prvo, ništa nije izgubljeno dok mi to ne priznamo. Ne bi vršili toliki pritisak da to učinimo da je drugačije. Neka se cela zgrada digne da te izbaci iz stana koji si nasledio od oca i majke, neka im to i pođe za rukom, neka ih u tome podrži i Opština i da im neki papir, sve dok ne staviš potpis da je stan bilo čiji sem TVOJ, on ostaje TVOJ do kraja sveta i veka, makar se nikad ne vratio u njega. A vratićeš se sigurno kad-tad, ti ili neko tvoj posle tebe, ako izdržiš i ne poklekneš pod pritiscima. Vratili su Kinezi Hong Kong, vratili su Španci i Portugalci Pirinejsko poluostrvo proteravši sa njega komplet arapiju (Rekonkvista u 15. veku), vratićemo i mi Kosovo (i ne samo Kosovo) ako danas izdržimo i Zapadu kažemo „ne“.

A kao drugo, zašto u tebi odmah radi zečije srce čim se naroguši bilo koji zapadni birokrata, u stilu „daj sve što traže, jer nemamo dece na bacanje“? Zašto odmah potežeš „decu“ kao argument kad njih niko i ne dovodi u pitanje? Šta, NATO će nas tek tako bombardovati ako odbijemo da priznamo „nezavisnost Kosova“, odmah će poslati naoružane trupe na Beograd, Novi Sad, Niš i druge srpske gradove? Kuda te vodi takva filozofija i gde ćeš stići sa njom? Misliš li da te svako „da“ Zapadu vodi bilo gde sem u propast, i ovozemaljsku i večnu, i tebe i tvoju decu? Misliš li da Zapad neće doći da ti ih oduzme pod nekim izgovorom, ako se ne nasiliš da mu kažeš „ne“? Da neće doći da im uništava i telo i dušu – prvo sa još većim brojem vakcina, drugo „biranjem pola“ i LGBTIQ+ ideologijom?

Da Vas podsetimo:  Neverovatna sposobnost prilagođavanja SPS-a

Uostalom, niko nikad nije imao dece na bacanje. Nemaju ih ni Amerikanci, Englezi, Nemci, pa ih ipak šalju u Irak, Avganistan i druge osvajačke pohode širom sveta (šalju ih i na Kosovo – u bazi Bondstil se nalazi 10.000 njihove uniformisane dece). Pošto mi nikoga ne osvajamo, već samo odbijamo da se odreknemo onoga što je oduvek naše i što nam je silom oteto, naš moralni osnov je neuporedivo jači od njihovog. Eto, ako baš dođe stani-pani koga se toliko bojiš – neće ići ničije dete, ići ćemo ti i ja, ići će tvoji i moji vršnjaci, ima nas hvala Bogu još dosta. Dakle, i to smo rešili i ubuduće ne bi trebalo da bude izgovora.

(Fejsbuk stranica Svetislava Pušonjića)

1 KOMENTAR

  1. Stvar sa kojom sam apsolutno na istoj liniji sa autorom teksta jeste, NE dati KiM nikada i ni za kakvu cijenu, pretnju ili ucjenu !!! Mislim da autor griješi, kada pokušava uvjeriti i ohrabriti Vučića da odbrani KiM. Vučića su “ rengenski “ snimili Amerikanci, poznaju mu i svaku plombu u ustima, i izabrali su ga i ustoličili upravo zato , što je takav kakav je !! Nitko Vučića promjeniti ne moze, pogotovo ne savjetima. Mi moramo mijenjati njega, cijeloga, u komadu…. a ne pokušavati liječiti njegov kukavičluk, hraniti njegovu lakomost, liječiti njegove komplekse……. Do tada mozemo igrati jedino “ na istu kartu “ na koju uspješno ( protiv nas ) igraju Amerikanci . Vučić , od nas , SRPSKOG NARODA , kojega pravno formalno pretstavlja, a stvarno sluguje za tudje interese , od nas MORA BITI U VEČNOM STRAHU !!!! Budemo li bili uspješniji u utjerivanju straha Vučiću od Amerikanaca, radiće za naše interese , a ne za Ameriku. Ovo je izuzetno zalosna činjenica, ali i besprijekorno tačna. To nam je jedina šansa. Drugog načina nemamo. Moramo biti i uvjek spremni, da spriječimo Amerikance da nas iznenade i Vučića – ( Kurtu ) zamjene neki Murtom. Tako je i Tadića zamjenio Nikolić, a ovoga Vučić. Za Amerikance, to je potrošna i pokvarljiva roba, onaj koji izda vlastiti Narod, izdat će i oca i majku, ali i gazdu – nalagodavca. Takve Amerikanci mijenjaju na „ovaj“ način ( Koštunica je odradio prvi, najtvrdji dio posla, pa bio sklonjen ) ili na „onaj “ grublji , način na koji je zamjenjen Djindjić , Tadićem. Mi više nemamo pravo na grške. “ Petooktobarski puč “ nanosi veće štete od bombardovanja SRJ. Sve što se nije uspijelo bombama, uspijeva se postići
    pomoću VELEIZDAJNIKA, a mi još nismo uspjeli strgati taj lanac VELEIZDAJE !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime