NUNS osudio ponašanje gradonačelnika Leskovca prema novinarima

0
639

Nezavisno udruženje novinare Srbije osuđuje uvredljivo ponašanje gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića prema novinarima agencije Beta, dnevnika Blic, portala Južne vesti i Televizije Leskovac. NUNS poziva prvog čoveka leskovačke samouprave da u komunikaciji sa novinarima i medijima pokaže ozbiljnost i odgovornost kako to nalaže javna funkcija koju obavlja.

cvetanovic
Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca

Na konferenciji za novinara održanoj pre dva dana u Gradskoj kući, gradonačelnik Leskovca vređao je novinare Južnih vesti. Pokazujući tekst objavljen na ovom portalu pod naslovom „Da li je gradonačelniku kuću zidalo gradsko preduzeće?“, Cvetanović je optužio novinara da su pisali „tendenciozno i po narudžbini“.

U tekstu koji je naljutio leskovačkog gradonačelnika, navodi se da su kamioni i radnici javnog preduzeća “Komunalac” snimljeni na gradilištu kuće Gorana Cvetanovića. U istom tekstu objavljena je i izjava Cvetanovića koji je prvo negirao navode o gradnji. Međutim, kada mu je novinar Južnih vesti rekao da poseduje fotografije kamiona “Komunalca” ispred njegove kuće, Cvetanović je ustvrdio da su pojedine radove na kući izvodili radnici “Vodovoda” kojima je to platila njegova majka.

Na žalost, ovo nije prvi put da gradonačelnik Leskovca javno vređa novinare. Pre desetak dana, sa skupštinske govornice napao je novinarku agencije Beta i dnevnika Blic Milicu Ivanović, a zatim i Televiziju Leskovac. Nezadovoljan kritičkim izveštavanjem pomenutih medija, Cvetanović je ocenio da TV Leskovac namerno ignoriše njegove aktivnosti, dok je Milicu Ivanović optužio da radi protiv njega jer joj ne daje novac iz gradskog budžeta.

Koleginica Ivanović smatra da gradonačelnik Leskovca konstantno pokušava da zastraši novinare koji kritički pišu o njegovom radu.

Sekretarijat NUNS-a

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime