O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (134)

0
872

Portparol visokog civilnog predstavnika Kolom Marfi rekao je na Palama da „pravda u Mostaru nije zadovoljena“, te da su „ostali nekažnjeni akteri incidenta“ koji se desio 10. februara, između hrvatskih policajaca i muslimanskih civila.

biltOdgovarajući na pitanje novinara SRNE da li će i kada biti otvorena kancelarija visokog predstavnika na Palama, Marfi je rekao da ovo pitanje još nije razmatrano, ali da će o tome razgovarati sa Biltom i Štajnerom, i obavestiti novinare sledeći put. /SR 26.03.1997. 5817/

Prema informacijama Centra javne bezbednosti /CJB/ u Doboju, muslimani sa prostora opštine Gračanica blokirali su sinoć sela Kapetanovice i Sjeninu Rijeku, u Dobojskoj opštini, i ugrozili teritorijalni integritet RS.

Da je akcija dobro isplanirana, bilo je očito i po tome što su muslimani prethodno vojnički obezbedili prostor, koristeći pri tom i dresirane pse.

Prema procenama nadležnih policijskih organa i vlasti opštine Doboj, namera muslimana je da se po svaku cenu ubace u ova naselja, kako bi posle, uz pomoć naklonjenih međunarodnih faktora i kontraverzne procedure, regulisali svoj boravak. /SR 26.03.1997. 5824/

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime