O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (195)

0
998

jrt-tv „Tu i tamo bude problema kada su u pitanju naši novinari akreditovani u inostranstvu, odnosno bivšim Jugoslovenskim republikama.

Aktuelan je problem sa dopisništvom Tanjuga u Ljubljani, odnosno ponašanjem slovenačkih vlasti, ali u principu mislim da nekih ozbiljnijih problema nema“, precizirao je Matić.

Najavio je formiranje Jugoslovenske RTV, jer savezna vlada smatra da je potrebno da savezna država ima svoj tv kanal, što je, istovremeno, i uslov za uključivanje u međunarodnu razmenu programa.

Matić kaže da je SRJ „uvek vodila računa o interesima i pravima nacionalnih manjina i etničkih grupa i da su, kad je o tome reč, u oblasti javnog informisanja ispunjeni svi medijski standardi“.

„Na jezicima manjina izlazi preko 80 listova, od čega na Kosmetu 49 novina na Albanskom jeziku.

Od toga su četiri nevna informativna lista, a ostalo su periodični magazini, časopisi za žene, decu i omladinu, za ljubitelje utomobilizma, pa čak i dva pornografska časopisa“, stakao je savezni sekretar za informisanje.

„Svih 49 listova na kosovu i metohiji je u privatnoj svojini i rzava nema nikakvog uticaja na njih. prema tome, ja ne nam da li se može ostvariti neki veći stepen slobode natom planu“, kaže matić.

(04.05.1997)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime