O izradi programa za spas Srbije

0
1306

Nakon realizacije zakonske odredbe da u Srbiji u vlasništvu države, čak i lokalne samouprave, ne može da bude više ni jedan medij (sem nacionalnog servisa) prodano je tokom 2016, godine preostalih šezdesetak regionalnih i lokalnih televizija, i to uglavnom vlasnicima bliskim vlasti ili stranom faktoru. Sadašnja medijska slika u Srbiji je katastrofalna, pa predstavnici, posebno patriotske opozicije, praktično uz nekoliko lokalnih i regionalnih televizija, mogu da gostuju samo na internet televizijama. Jedna od njih je Snaga naroda.

Dr Dragan Petrović

U emisiji Bukvalno koju vodi Jasmina Bukva, gostovao je 24 jula dr Dragan Petrović. Tema je bila Program za spas Srbije i politički pokret koji se oko njega javlja. Petrović je odgovarao na pitanja voditeljke i gledalaca ko pored Branka Dragaša, profesora Slobodana Komazeca, Dragana Radovića i samog Petrovića, čini već oformljena tela i savete za izradu Programa za spas Srbije. Pored ekonomskog dela programa koji je dobrim delom već poznat javnosti i predstavlja jasnu alternativu neoliberalnom konceptu, koji je i Srbiju doveo na ivicu bankrota i duboko u siromaštvo zaodenuo najveći deo stanovništva, Petrović je govorio i o političkim, socijalnim, kulturnim aspektima Programa za spas Srbije. Pozvao je stručnjake i obične građane da se pridruže ovom projektu i pokretu, ukazujući da već nekoliko udruženja, političkih organizacija, sindikata su njegovi osnivači ili se pridružuju. Posebno je apostrofirano pitanje Kosova i Metohije, i odlučna kritika pokušaja Vučića i vlasti da ovo pitanje prelome u jednom nedemokratskom ambijentu na štetu Srbije, kao što su uostalom to činili u laganijoj formi tokom proteklih pet godina, skrivajući od javnosti suštinu postignutog (predatog) u „dijalogu sa Prištinom“.

U prvom delu emisije dr Petrović je uglavnom govorio o stanju u zemlji i potrebi udruživanja stručnjaka i svih građana u opozicioni front koji će programski biti jasan i temeljan. U drugom delu emisije (koji kao i prvi traje po oko sat i 20 minuta), više je govorio o rešenjima Programa za spas Srbije, kadrovskim pitanjima i apelovao na sve stručnjake i građane da se uključe u onoj meri i formi koja im je moguća.

Da Vas podsetimo:  Ustavno priključenije ili poslednja avantura


 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime