Osuđen za korupciju pa izabran za direktora

0
889

Velimir Mitrović, koji je nedavno na sednici Skupštine u Žitorađi postavljen za v.d. direktora Direkcije za izgradnju, krajem 2013. je pravosnažno osuđen za zloupotrebu službenog položaja u vreme dok je u prvom mandatu bio direktor tog istog preduzeća.

490x370_presudaMitrović je tokom 2010. godine sklapao fiktivne ugovore na osnovu kojih je, kako je sud utvrdio, nezakonito isplatio 225.000 dinara osobama sa kojima je sklapao te ugovore.

Osuđen je na uslovnu kaznu od godinu dana. Ipak i pored toga opet je na predlog SNS postavljen za v.d. direktora.

Predsednik Skupštine u Žitorađi Marko Milenković tvrdi da nije znao da je Mitrović osuđen i dodaje da je od Tužilaštva zatražio dodatne podatke.

Sednica Skupštine na kojoj je predložen Mitrović zakazana je dan pre i ja nisam imao potpuni uvid u dokumentaciju, niti vreme da proverim. Kasnije sam čuo da je osuđen, pa sam zatražio od Tužilaštva u Prokuplju da mi dostavi podatke da li je osuđen i za šta i da li se protiv njega vodi još neki postupak. Do dobijanja tih informacija Mitrović će i dalje biti v.d. direktora – kaže Milenković.

Ipak, u izveštaju radio „Koprijana“ sa te sednice Skupštine se navodi da je opozicija pre glasanja ukazivala na to da je Mitrović osuđen za korupciju i da je pokazala kopiju presude.

Da su najviši opštinski funkcioneri znali da je Mitrović osuđen potvrdio je u izjavi za „Blic“ i Slobodan Veličković, zamenik predsednika Opštine.

Svesni smo da Mitrović ne ispunjava uslove, ali je izabran na mesto v. d. direktora. To je prelazni period koji će trajati mesec-dva. Za to vreme raspisaćemo konkurs i izabrati pravog čoveka za tu funkciju – rekao je Veličković.

Da Vas podsetimo:  Poštar, a vodič u galeriji: Odbornicima SNS-a u Kučevu novac od Centra za kulturu

Inače, protiv Velimira Mitrovića se vodi i sudski proces jer je kao predsednik biračkog odbora na poslednjim izborima, na biračkom mestu u Badnjevcu pretukao glasača.

Protiv njega se vodi i postupak zbog sumnje da je sa svojim sinom marta 2013. godine kamenjem gađao komšiju koji je prolazio automobilom.

_______________

Korumpirani direktor bez komentara

Velimir Mitrović nije želeo da razgovara sa novinarima Južnih vesti.

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

B. Roganović, P. Blagojević, J. Canić Izvor Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime