Otvoreno pismo devojke sa Kosova posvećeno Milu Đukanoviću

3
2059
Milo Đukanović / Foto: printscreen ( in4s.net )

Rođena Cetinjanka Jefimija Đinović uputila je otvoreno pismo Milu Đukanoviću, predsedniku Crne Gore, povodom pokušaja da se otmu svetinje Srpske pravoslavne crkve.

Kunem ti se u Ostrog, Dečane i Krku da nećeš proći sa neprijateljskim zakonom iza kojeg stoji tvoj potpis, poručuje Jefimija. Pismo prenosimo u celosti.

Gospodine Đukanoviću,

Obraćam ti se kao devojka čiji su koreni iz sela Đinovići nadomak Cetinja, čiji je đed rođen u Skadru, a ja u svetoj Metohiji i čija familija, stričevi, ujak, braća, tetke, sestre, bratanci žive od Zete preko Berana, Podgorice, Bara i Sutomora.

Pouzdano znam da su i tvoji preci ginuli za Cetinje, ratovali za Skadar i davali svoje živote u Metohiji. Na vreme ti kažem, idi kod svoje majke da ti ponovi ove moje reči i ispriča ovu priču. Znam po čijem si naređenju otišao najdalje od svih do sad u istoriji Crne Gore! Urazumi se i povuci ovaj sramni zakon!

Ne idi na Svetog Petra Cetinskog i Svetog Vasilija Ostroškog i sve svece i molitvenike pred Gospodom koji osam vekova u Crnoj Gori molitveno obitavaju u Pravoslavlju.

Đed ti se prevrće u grobu, majka mora da ćuti, ali pazi jednog dana tvoji potomci će te se odreći.

Ne započinji novu bitku na Brdonjelu, Krusama i Mojkovcu… Ti ćeš biti kriv za sve! Pomenuh ove bitke u kojima je učestvovao moj prađed, jer potomci takvih junaka danas su u litijama i molitvama po vasceloj Crnoj Gori, sve od Berana pa do mora.

Sad ti se čini da si veći od Boga, a doći će vreme da ponizno puziš, kao što sad puziš pred svojim gospodarima sa zapada.

Dugo puziš i služiš neprijateljima koji besomučno i zlikovački bombardovaše Krajinu, Crnu Goru, Kosovo i Metohiju.

Da Vas podsetimo:  Kome i zbog čega smeta mitropolit Joanikije?

Kunem ti se u Ostrog, Dečane i Krku da nećeš proći sa neprijateljskim zakonom iza kojeg stoji tvoj potpis.

Imaš dva izbora:

 1. Ili se povrati i budi čovek 2. Ili ćeš ostati ljudska nula, prezren od Boga i ljudi.

Ako nastaviš da kidišeš na naše svetinje, kuća će ti se ugasiti, zapamti dobro.

Ovo ti piše devojka koja je jedva izvukla živu glavu iz rodne Đakovice u leto 1999 godine od UČK krvoloka i NATO zločinaca. Košena sam tim bombama i njihovim gelerima dok sam se igrala sa lutkom u svom dvorištu.. ali mi je Bog dao snagu, Ljubav, tvrdu Veru i Nadu.

Jača je naša ljubav prema svetinjama, nego tvoja mržnja koju proizvodiš među braćom.

Biće nas svakog dana više na strani pravde, u borbi protiv bezakonja, jer u nama teče krv Svetog Save, Obilića, Petrovića, Vukotića i svih koji smo zakleti pod Kosovskim Zavetom i Lazarevom kletvom.

Ostalo ti je još malo vremena.

Upamet se dobro, Đukanoviću!

Jefimija Đinović
etno pojac sa Kosova i Metohije
Izvor: vidovdan.org

3 KOMENTARA

 1. JEFIMIJA . neverovatno je da takova osoba kao sto si ti postoji. tvoja hrabrost i spremnost da branis nasu veru. kad bi nas bilo vise . nasi branioci srpke vere kao ti su izginuli u mnogim ratovima. nikada srbi nisu stradali kao u komunistickom rezimu koji idanas traje. milo se nece promenuti nazalist srbi su manjina u crnoj gori. neka ti gospod bog podari zdravlje i snagu nadam se da ces otvoriti oci zalutalim srbima bez vere i obraza.

  • Djevojko!!! Ko si ti da takve rijeci pises o jednom predsjedniku. Ko si ti da kunes Predsjednika Mila Djukanovica. Sram te bilo!!! Sram!! Milo Djukanovic najbolji covjek i najbolji predsjednik. Ali kriv je sto je svakom ko je dosao u Crnu goru, pomagao. Pogotovo ljudima iz Kosova i izbjeglicama iz Bosne i Hrvatske. Svi su dobili drzavni posao, stanove, obogatili se u Crnoj Gori. Sad im ne valja Milo Djukanovic ni Crna Gora. Mi mjestani rodjeni Crnogorci nismo imali privilegije kao izbjeglice iz Kosova , Hrvatske i Bosne. NE VALJA VAM CRNA GORA. PA STO CEKATE!! NAPUSTITE CRNU GORU IDITE GDJE VAM JE BOLJE DA ZIVITE. OTVORENA SU VAM VRATA. OSTAVI TE MILA DJUKANOVICA I CRNU GORU NA MIRU. KO NE VOLI CRNU GORU NE TREBA U NJOJ DA ZIVI.

 2. Kako takvo pismo puno osecajnosti, istine, ljubavi da dotakne sive celice Mila Djukanovica kad je njemu mozak prosao sve centrifuge zapadnog idolopoklonickog sveta.
  Centrifugiran mozak ima iskrivljen pogled na sve oko sebe.
  Sto je meni belo takvom coveku je crno, sto je za nas sunce za njega je mesec, to je poput vukodlaka, kako god da ga udarite on se pojavi na drugom vecem brdu jos jaci i dlakaviji.
  Takvi se vise ni glogovog kolca ni vatrenog Krsta ne boje, slepci zaslepljani kvadratima, i milionima.
  Isti je kao i sponzori nove crnogorske nacije.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime