Parlić: Nova ministarka predstavnik najvećeg litijumskog investitora i propagandista Rio Tinta

0
440

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić rekla je danas u Skupštini Srbije da nova Vlada Srbije planira da nastavi projekat otvaranja rudnika litijuma sa kompanijom Rio Tinto, čiji su „najveći lobisti“ mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić, kandidatkinja za ministarku rudarstva Dubravka Đedović Negre i šef kabineta predsednika Srbije Ivica Kojić.

Foto: Printscreen Twitter, YouTube

„Propast Srbije je u srcu projekta Rio Tinto. Predlogom za sastav nove vlade poslali ste poruku Rio Tintu da ste spremni da nastavite taj projekat. Strancima izdajete našu zemlju i zemlju naše dece. Kažete da je našoj deci potreban internet, ali su im pre toga potrebni čisti vazduh, voda, zdrava hrana i zemlja“, rekla je Ivana Parlić Ani Brnabić na sednici Skupštine Srbije, prenosi N1.

Ivana Parlić je navela da je vlast u Srbiji „prepisala zakon afričke države Kongo da bi služila Rio Tintu i ostalim novim okupatorima Srbije“, te da su zbog toga podnete krivične prijave i protiv premijerke i protv dosadašnje ministarke zbog kako je rekla, „veleizdaje“.

Printscreen

„Doveli ste novu ministarku Dubravku Đedović Negre, ali agenda stara. Dubravka Đedović Negre dolazi iz Evropske investicione banke, koja je najveći litijumski investitor, a bila je i propagandista, izveštavala je iz Beograda za CNN, a Rio Tintu je potrebna propaganda, ali nema te propagande koja može da našminka ubistvo Srbije“, rekla je Parlić.

Ona je podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da „nemamo pravo da uništimo više života nego što je planirano“, i tu je predsednik skupštine Vladimir Orlić prekinuo pitanjem da li je svesna da to nije tačno.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime