Patrijarh Irinej ubiva aždahu

0
1593
Patrijarh Irinej / Foto: patriot

 Taman smo se lepo evropeisali, počeli da slavimo tuđe praznike, da pričamo tuđe jezike, da plјujemo Srbiju, a Irinej se naš’o pametan da nas nanovo posrblјava. Ne može, kaže, Kosovo da se poklanja. To i da mu oprostimo. Ali, da nam ukinu rijaliti?! Kaže da će nam rasturiti porodice. A šta će nam porodica?!

Hoćemo da budemo moderan svet. Kao u američkom filmu, da su sestre zavidne i lјubomorne jedna na drugu, da se mrze. Da bračni parovi svakih deset godina obnavlјaju zavete jer su u međuvremenu zaboravili da su u braku, pa da se prisete. Da žene budu slobodne i gole jer ionako svi volimo da vidimo, samo kad nije naša… I ono da žene rađaju! Kakvo crno rađanje?! Dalјe od njene materice, Vaša svetosti! Nego kao Nemci da izračunamo koliko košta dete do punoletstva, pa ako se ne uklapa u rate kredita za kuću, auto i letovanje, da ga ne pravimo. Ako može da se uglavi, onda hajde, neka ima ko da nasledi šta ostane, ali samo do punoletstva gajiti i posle izbaciti iz kuće.

Očekivao sam oštar protest građanerske Srbije zbog patrijarhove izjave o rijalitiju jer su ga oni uvezli u cilјu modernizacije Srbije, ali izdadoše i oni. I to ne samo da su izdali, nego se još i smeju lјudima koji to gledaju, a oni ga sami prvi gledali! Gde su i šta rade Žuti lјudi? Zašto nas ostavlјaju na milost i nemilost nacionalistima i Irineju?! Bolјe da niste ništa ni dirali, nego što ste sad odustali od nas, nesuđenih Evroplјana.

Nikola Petrović

patriot.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime