Peti dan od kako živimo bolji život

0
943

JULIN-I-MALINije Beograd Srbija, ali su zato svi glavni mediji u Beogradu. Tako barem misle dva brata po uniformi: Aleksandar Julin i Siniša Mali, pripadnici specijalnih antisnežnih diverzantskih jedinica koje za znak imaju lopatu i grtalicu. U to ime, dok su ih slikali, oni su „čistili“ sneg. Važi.

U Čačku podnesen prvi zahtev za elektronsku građevinsku dozvolu. Lepo. Još kad bi vlasti grada Čačka ubrzale raščišćavanje snega u gradu kraj Zapadne Morave, kao što su ubrzali izdavanje građevinskih dozvola… Narod bi proplakao od sreće i boljeg života.

Austrija je aplicirala kod Međunarodne telekomunikacione organizacije (ITU) za telefonski pozivni broj za Kosovo, a sve su prilike da će dobiti +383. Dobri nam ovi austrijski prijatelji. Posebno prijatelj Velikog Vođe koji malo – malo pa ode do Kurca. Ili do Angele. Doduše, to je u Nemačkoj.

Ambasador SAD Majkl Kirbi je u oproštajnom intervjuu za B92 rekao da mu nije jasno kako su nastale glasine da želi da zbaci vlast u Srbiji. Tja, kok će ga znati. Zli jezici, Majkle… Nego da znate: na njegovo mesto bi trebalo da dođe Kajl R. Skot. Kažu da čovek govori srpski i da je stručnjak za Balkan. Ako je kao ovi do sad…

Petra Cvijić oslobođena krivice za saobraćajni udes u kom je pre tri godine smrtno stradao Slobodan Bajkić. Komentara bez. Znam još neke slučajeve te vrste. Jedina razlika – što je za volanom bio sin medijskog mogula, ili tajkuna, a pred točkovima – devojka.

Kristijan Golubović, koji je trebalo da ode na izdržavanje druge polovine osmogodišnje kazne zatvora za dilovanje heroina, po četvrti put je odložio odlazak u zatvor. To je vest koju je prenela „nepostojeća“ agencija Tanjug. A sud je potvrdio da je vest tačna.

Da Vas podsetimo:  Vučić na poligrafu- poligraf na Vučiću

Primećujete kako izbegavam da vam napišem kako se Veliki Vođa danas sastao sa poljskim ambasadorom i rekao kako Srbija ima mnogo toga da nauči od te zemlje? Namerno. Ne bih da kvarim ovu epidemiju boljeg života. A i to je tema za poseban tekst na ovom portalu.

U tom prođe peti dan boljeg života. Živeli.

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime