Pismo Vladimiru Putinu

4
1481

Poštovani gospodine Predsedniče,

Razlog da Vam ponovo pišemo je naše saznanje da sredinom januara meseca 2019. godine treba da posetite Srbiju. Naime, svi provladini mediji, kao i predsednik Srbije i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin kažu da ćete u Beograd doći 17. januara.

Slobodni smo da Vas zamolimo da nas tokom Vašeg boravka u Republici Srbiji primite u prostorijama ruske ambasade u vremenu ne dužem od pola sata da bismo razrešili neke nedoumice koje nas opterećuju.

Naime, zvaničan stav Ruske Federacije jeste da rešenje statusa Kosova i Metohije mora da bude u skladu sa Rezolucijom 1244 koja garantuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije što je i naš stav. Neki drugi vaši predstavnici, kao što su Marija Zaharova, Aleksej Puškov, Aleksandar Čepurin, kažu da će Moskva prihvatiti svako rešenje kako se Beograd i Priština dogovore.

Vama je sigurno poznato da Predsednik Srbije u pregovorima sa svojom južnom pokrajinom zastupa ideju „razgraničenja“ sa Albancima kojom prilikom teritorijalnim kombinacijama Republika Srbija navodno treba da dobije tek nešto više od 1% teritorije Kosova i Metohije. Kako mi ne želimo da živimo u takvoj separatističkoj tvorevini, voleli bismo na vreme da znamo kakav je stvarni stav Ruske Federacije i da ga od Vas neposredno čujemo. Plan o „razgraničenju“ Srba i Albanaca u suštini znači odricanje od Kosova i Metohije i suprotan je Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.

Posle 1999. godine više od 220.000 naših sunarodnika sa Kosova i Metohije je završilo u kolektivnim i sabirnim centrima u ostatku Srbije. Mnogi od njih i dan-danas u njima žive. Zato da ne bismo doživeli njihovu sudbinu hteli bismo na vreme da se pripremimo za eventualni nepovoljan razvoj događaja.

Normalno je da Vi pre svega brinete o interesima svoje države. Nama je poznato da je broj Srba na Kosovu i Metohiji veći od broja Rusa koji žive u Čečeniji, Ingušetiji, Dagestanu, ali Vama ne pada na pamet da se „razgraničavate“. Čak naprotiv, sedište Kaspijske flote iz Astrahana prebacujete u luku Kaspijsk u Dagestanu.

Da Vas podsetimo:  Srbija sa “najviše vakcinisanih u Evropi”, eksplozija zaraženih i svi nam zatvaraju vrata!

Gospodine Predsedniče kakav god da je stav Ruske Federacije mi ćemo ga razumeti. Neka Vas Bog čuva i neka Rusija bude što veća i jača.

Kosovska Mitrovica

25.12.2018. godine

Slaviša Ristić
Predsednik Narodnog pokreta  Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“  

4 KOMENTARA

 1. Imate pravo da ne objavite,ali je istina da taj putin nije do sada podigao optužnicu protiv zločinaca,staljina,berije,đeržinskog.Da li se to nekome sviđa ili ne je druga stvar,ali je to istina.

 2. E moj Ristiću,na pogrešna vrata kucaš,taj nije raskinuo sa nosiocima kominterne i Dezdenskog kongresa,koji je doneo odluku o rušenju Srba i Srbije.Sve dok taj ne bude javno sudio staljinu i kominterni,biće on pogrešna adresa.Onog dana kada taj Putin bude sudio staljinu,beriji i đeržinskom,ali javni proces da bude i da budu posthumno osuđeni,e onda će to biti druga priča,do tada, sve isto,samo zaluđivanje.

 3. Поштовани господине Ристићу
  Поручите српском народу на КиМ да велики део српске дијаспоре подржава Вашу борбу за очување КиМ у саставу Србије а такође и овај апел Владимиру Путину. Велика је штета за српски народ на КиМ да је председник Вучић довео на власт у КиМ сумњиве људе попут Радојчића, Веселиновића, Симића и друге а елиминисао Вас, Марка Јакшића и друге родољубиве интелектуалце.
  Ових дана ће и српска дијаспора упутити писмо Владимиру Путину и затражити од њега да се Русија и даље строго придржава Резолуције 1244 Савета безбедности а и да се децидирано и јавно супростави велеиздајничким идејама председника Вучића о некаквом разграничењу са америчком фантомском државом „Косова“.
  С поштовањем
  Др Миодаг Кулић, Немачка

 4. Надам се да г-дин Путин нема времена за губљење и сликање са домаћим издајницима и да долази да им разјасни неке ствари… Ипак, ово је ОКУПИРАНА држава и наши западни „пријатељи“ имају пуно право да се љуте…
  Г-дину Ристићу и свим осталим часним Србима и Србкињама од свег срца желим боље дане! И браво за писмо!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime