Politička „gluma“ Vučić-Tači?

6
1395
Foto: vidovdan.org

Definisanje zajedničke osnove budućeg pravno obavezujućeg sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biće osnovna tema razgovora predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija na sastanku 7. septembra u Briselu. Da se u nastupima i susretima Tačija I Vučića razvija glumački talentat ili se igra po scebariju koji su drugi napisali obojici?

Prvi “ glumac” Hašim Tači!

Ideja o teritorijalnom razgraničenju ili korekciji granice jedini je način da se okonča sukob između Beograda i Prištine, kaže predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.Govoreći na okruglom stolu u organizaciji kosovskog Demokratskog instituta na temu dijaloga sa Beogradom “Šta znači korekcija granice između Kosova i Srbije”, Tači je rekao da će biti veoma teško postići sporazum sa Beogradom čak, kako je kazao, gotovo nemoguće, ali da on ipak “vidi svetlo na kraju tunela”.- Ako sada izgubimo ovu priliku i budemo čekali izbore EU u maju naredne godine postoji opasnost od propasti agende EU. Priština će zaostati u procesu pristupanja EU i NATO, pa mi sada težimo da racionalizujemo taj proces sa Srbijom – rekao je Tači. On kaže da u tom procesu neće biti govora o razdvajanju ili podeli Kosova, kao i da grad Mitrovica i Gazivode neće biti predmet tih razgovora, ali će kraj dijaloga označiti kraj dugog sukoba “između dve zemlje”.Korekcija granica ne znači podelu Kosova i mi nećemo dozvoliti Republiku Srpsku unutar Kosova – rekao je Tači.Smatra da međunarodno priznanje kosovske nezavisnosti može uslediti nakon dogovora o granici Kosova i Srbije.

Drugi “glumac” Aleksandar Vučić!

Vidim da albanski zvaničnici sa Kosova i Metohije neće da razgovaraju ni o Zajednici srpskih opština, ni o severu, ni o Gazivodama… Izgleda da ne žele da govore ni o čemu od suštinskog značaja – rekao je predsednik Vučić, odgovarajući na pitanje kako vidi najnovije izjave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja o tome šta za njih nije predmet razgovora.Kako je rekao, “Srbija nema vremena za gubljenje i želi da razgovara o svim temama koje su važne za Srbe i Albance”.On takođe ističe da je vreme da Beograd i Priština preuzmu odgovornost.- Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini, a ne da nam je kroji neko sa strane – poručio je predsednik Vučić.

Da Vas podsetimo:  Prestonica kulture Srbije jedan od najvažnijih projekata Ministarstva kulture u 2021. godini

Ko se kome dopada?

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da ne vidi ništa loše u tome da s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem priča o miru, ali kaže da je uznemirujuće ako neko u Prištini i Beogradu priča o ratu. Sve to, međutim, kako kaže, nema nikakve veze s uzajamnim simpatijama.Jer, objašnjava, njemu se Vučić ne sviđa, ali dodaje da je njega izabrao za predsednika srpski narod.”Ne verujem ni da on ima neke simpatije prema meni, ali ja sam izabrani predsednik. Ako on i ja pričamo o miru, tu nema ništa loše”, rekao je Tači, ali, dodao je, “ako neko u Prištini i Beogradu priča o ratu onda treba da budete uznemireni”Smatra, međutim, da je važno da se iskoristi prilika i postigne sporazum, jer, kako kaže, ako propustimo ovaj trenutak rizikujemo da ostanemo na dnu interesovanja Evropske unije, bez EU i članstva u SB.

Tomislav Kresović

vidovdan.org

6 KOMENTARA

 1. VUČIĆ PARNJAČA GARNJAČA

  Ovo će nam reći Vučićeva budućnost: “ Vidiš li ovu krasotu!? Ovo je bila zemlja nekih glupih Srba, koji imaše jednu gej budalu koja je pred njihovim očima sve ovo poklonila i rasprčkala. Jug je dao Albancima, ovaj centralni deo je dao Turcima, a sever je dao Nemcima i Hrvatima. Ustvari zemlju je dao neprijateljima svog naroda. Pričaju da se ta zemlja zvala Srbija i da su ti Srbi bili najstariji narod u Evropi. Sad ih više nigde ovde nema. A oni su gledajući u njega blejali (kao ovce) i nestali. Zamisli to je sve uspeo samo obmanjivanjem i laganjem tih ovaca preko televizije“. Reći će neko svom prijatelju. E to će nam doneti Vučićeva budućnost…

  Inače da Vučić hoće u Evropu odavno bi oslobodio medije i sudstvo u Srbiji. Već sam rekao da Vučić neće osloboditi medije nikada. Zašto? Zato što narod nesme da sazna ISTINU U. ..

  A sada idemo malo u prošlost…
  Zbog recidiva komunizma Srbi su postali jedan nepatriotski i nedržavotvoran narod i zbog toga su izgubili svoju zemlju. Jednostavno, Srbi više vole jednu personu nego celu državu. Pa su za vođu izabrali (sličnog sebi) Aleksandra Vučića, koji je jedva dočekao da stane na tron i da uništi Srbiju kao nacionalnu zemlju. Odmah se sastao i sa instruktorima (našim neprijateljima) u Evropi, koji su ga tačno uputili kako najbrže i najlakše može da uništi Srbiju. A on pošto je rođen kao prirodna i nezajažljiva pohlepa, osetivši priliku za pljačku odmah se lati svoga posla.
  I tako pored niza problema koje je Srbija već imala, Vučić nije gubio vreme već je odmah napravio i kombinaciju, da pljačkom napuni dobro svoje džepove i da potpuno uništi Srbiju kao državu. U tu svrhu on je stvorio i čitav lanac pljačkaša koji svi rade pod njegovim patronatom. Srbiju je uništio tako što ju je celu prodao, opljačkao i izdao. Rasprodaju i pljačku je obavljao na razne načine. Pod geslom: „Dovođenje stranih investitora“ on je krčmio našu grudu i naš kapital. Dok je glavnu izdaju izvršio opet tajno u Briselu. Za Srbe je briselska izdaja potpuna tajna.
  Vučić je ovo sve timski radio uz veliku podršku medija, čiji je jedini zadatak da sakriju istinu, odnosno Vučićeva zla od srpskog naroda. U stvaranju ovog zla mnogo mu je pomoglo i stalno ćutanje (samozvane) opozicije i parlamenta. Ista je to klika ne zaboravite…

  Vučića u Evropi dobro poznaju kao njihovog ljigavog podanika, i velikog srpskog izdajnika. Iz tih razloga Vučić je odmah postao dvoličan. U Evropi je bio vrlo ponizan i darežljiv, dok je u Srbiji pravi diktator i pljačkaš. Njima nije bio problem da vide s’ kim imaju posla, pa su ga znalački iskoristili. I na kraju kad su ga iskoristili oni su ga šutnuli. Zbog Vučićeve pohlepe i obmane Srbi će ostati i bez Evrope, i bez Kosova, i opljačkani i potpuno uništeni. Zbog njegove omraženosti svuda po svetu, mi će mo pretrpeti i dodatno kažnjavanje tih srbomrzaca. A srpski narod samo zbog mentalnog sklopa ne ume da apstinira od podrške, već i dalje podržava ovog uništitelja. Tako mu i daje podršku da dokrajiči započeto. Na žalost sve je „uspeo“…
  Za srpski narod je najpreče da izvrši jednu lučnu katarzu-revoluciju, kako bi se definitivno oslobodio komunizma i anarhije sa kojom se brani ova vlast. Zatim da strogo kazni sve one (zna se) koji su izdali i opljačkali Srbiju. Jednostavno da žigoše sve dosadašnje političare i rukovodioce, jer su i oni podržavali ovu srpsku propast.
  Zato ova današnja vlast ne može da podnesu kritiku i istinu o svojim zlodelima koja su počinili ovom narodu. Samo iz tih razloga spremni su uvedu otvorenu diktaturu, i da kažnjavaju neistomišnjenike u Srbiji.
  Ja mislim da im drugog’ spasa i nema. To je onaj zadnji dropac. Moraju se predati. ..
  Potom naći patriote i ljude od morala i za njih glasati. U koliko ih nema, treba sačekati. Pojaviće se…

  Što se mene tiče ja sam pomenuo samo tri Vučićeva zla, a ima ih na stotine. U Srbiji nema suda koji bi trebalo da sankcioniše ovo njegovo uništenje Srbije. Najmanja norma bi bila doživotna robija, „Zabela“…

  Na kraju da kažem! Komunizam je vratio Srbe u kameno doba…
  A ja pozdravljam sve patriote Srbije…

  Piše: Sajdzo Bogutovac.

 2. Postoji strah u E. U. i u Americi,da neka patriotska struja u Srbiji preuzme vlast!!!
  Dakle da rezervni VELEIZDAJNICI. ispadnu iz igre pa da zapad potpuno izgubl kontrolu nad takozvanim predstavnicima Naroda !! Inace rezerva je spremna , a i rezerva od rezerve!!!

 3. Vucic bi morao na sto u Briselu da stavi zahtev da se najpre resi ZSO, povratak imovine; drzavne, privatne i crkvene, povratak prognanih pa tek posle razgovori o daljem suzivoti ili statusu juzne pokrajine.
  Svi razgovori dok se ovo ne resi nemaju logike niti svrhe. Srbija je sa Hrvatskom potpisala medjudrzavni sporazum i priznala im drzavu neda bi pre resili problem izbeglih i imovine sad imamo pljacku kakvu nismo imali od postanja Jugoslavije. Hrvatska je svu imovinu zaplenila a povratak onemogucila. Isto ce biti i na Kosovu i Metohiji ako se potpise bilo kakav sporazum pre nego se rese kljucni problemi imovine i izbeglih.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime