Porodica Slavka Ćuruvije do presude prošla pakao

0
383
Milan Jovanović / Foto: N1

„Najteže je porodici Slavka Ćuruvije. Znam kroz koji su pakao prošli da bi došli do presude. Sada se ponovo nalaze u mogućnosti da taj pakao preživljavaju“, rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) novinar „Žig infa“ Milan Jovanović, uoči sednice Apelacionog suda na kojoj će se većati o prvostepenoj presudi za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“.

Prvostepenom presudom za ubistvo Slavka Ćuruvije, koja je doneta u aprilu prošle godine, četvorica pripadnika Resora državne bezbednosti, Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak, osuđena su na ukupno 100 godina zatvora. Na ovu presudu žalili su advokati osuđenih, ali i zamenik tužioca za organizovani kriminal.

Apelacioni sud u Beogradu će 7. jula početi većanje po žalbama na prvostepenu presudu za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“.

Novinar Jovanović za UNS kaže da „ne veruje“ da će osuđujuća presuda za ubistvo Ćuruvije biti ukinuta, kao i da se tome iskreno nada.

Inače, Jovanoviću je u podmetnutom požaru, decembra 2018. godine, spaljena kuća, u kojoj je tada bio sa suprugom. On je tada izjavio da mu je plaćene ubice poslao tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je to negirao. Suđenje okrivljenima, među kojima je i Simonović, počelo je u aprilu prošle godine.

„Kada bi postojala mogućnost, da posle presude na prvoj instanci suđenje krene ispočetka, meni bi bilo veoma teško da opet slušam šta mi se dogodilo i da moja žena i ja još jednom to preživljavamo“, rekao je novinar Jovanović i dodao da „ne vidi razlog“ da će se to desiti.

„Slučaj je jasan. Okrivljeni su dali svoje iskaze tužiocu. Nakon što je Simonović pušen iz pritvora očekivao sam da će oni da lažu i menjaju iskaze na sudu, što se i desilo. Njegov novac došao je do izražaja“, navodi Jovanović.

Da Vas podsetimo:  Šok scena na Tašmajdanu: Policija zatekla 700 ljudi na žurci – čekaju ih drakonske kazne

J. Pešić 
IzvorUNS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime