Postoji original “Dokument – pejper“ o Kosovu

1
830

Zašto se nagađada li, ili ne postoji, ili gde se nalazi “Non – pejper“ (koji ne može biti obavezujući) o Kosovu kad se zna da postoji original “Dokumet – pejper“ o Kosovu, koji je obavezujući, i to u Njujorku, Beču, Helsinkiju i Beogradu. “Dokument – pejper“ je toliko javan, vidljiv i dostupan,ne samo državama, već svakom građaninu a njega bi Priština trebalo pročitati da bi joj bilo mnogo toga jasno.

“Dokument –pejper“o Kosovusu Helsinški sporazum od 1. avgusta 1975. godine,zatim načela OEBS – akoja sezasnivaju na 10 tačaka Helsinškog sporazuma( dekalogu), zatim najviši pravni dokument najveće pravne organizacije u svetu,Povelja OUN, onda Bečka konvencija o diplomatiji iz 1961. godine, paBadinterova komisija iz 1991. godine, a kao ključna tu je i R – 1244 iz 1999. godine, Ustav suverene države Srbije……

Svi ovi međunarodni dokumenti i sporazumi su pravno važećii potpisani su od ključnih država, zemalja Kvinte i Amerike. No, kada su u pitanju Kosovoi zemlje koje su priznale samoproglašenu državu Kosovo ovi međunarodni sporazumi i dokumenti su bačeni pod noge.

Što sve značida su zemlje koje su priznale Kosovo, pravnim nasiljem, silom i okupacijompriznale nezakonito samoproglašenu državu Kosovo i pravnim nasiljemuspostavileambasade uPrištini. I svima njima je jasno da su ovde na osnovu fašizma.

Na svim svetskim univerzitetima se uči da je : Nasilje, bilo da je pravno ili fizičko (kada su u pitanju ambasadori u Prištini oba su u pitanju) institucionalizovanooruđe u vođenju spoljne i unutrašnje politike kod fašizma’’.

Niko od ovih ambasadora do sada nije želeo da odgovorina koji su način došli u Prištini, niti iko od njih ima bilo kakavmeđunarodni dokuiment da su ovde legalnim putem.

Helsinškim dogovorom od 1. avgusta 1975. godineje priznata nepovredivost granica nakon Drugog svetskog rata u Evropi, a 35 država potpisnica se obavezalo da će poštovati ljudska prava i temeljne slobode te da će sarađivati na ekonomskim, naučnim, humanitarnom i drugim područjima.

Da Vas podsetimo:  Ubijeno 35.042 Srba, a u Hagu presuda od samo 45 godina! Za međunarodnu zajednicu Srbi NISU ŽRTVE

Takođe, pristigli kolonijalno fašističkiambasadori u Prištini pogazili su i sva načela OEBS –a koja se zasnivaju na 10 tačaka, dekalogu,Helsinškog sporazuma.

Stručnjaci u svetuizražavaju ozbiljnu zabrinutost da prisustvo ambasadora u Prištiniprotivrečinajdirektnije međunarodnom pravu, demokratiji, čovečanstvu i civilizaciji uopšte.

Povelja UN zabranjuje „pretnju ili upotrebu sile protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti bilo koje države“no, u slučaju Kosova zemlje Kvinte i druge koje su priznale Kosovo, pogazili su sve odredbe Povelje OUN, najviše pravne organizacije u svetu.

Srbija je u članstvo OUN primljena kao posebna državau AVNOJ – evskim granicama i to po američkoj preporuci. Čak je Stejt depertmentzvanično zahtevao od Srbijeda ona u svom pismenom zahtevu za prijemu OUN naglasi daUjedinjenim nacijama pristupa u AVNOJ – evskim granicama, po preporucii Banditerove komisije. I Srbija je 1. novembra 2000 godine primljena u OUN u AVNOJ – evskim granicama.

Badinterova komisija je 1991. godinepostavilakao osnov za osamostaljenjejugoslovenskih republika, princim avnojevskih unutrašnjih granica.

Pristigli u Prištini kolonijalno fašistički ambasadori su ovde gazeći i sve odredbe Bečke konvencije o diplomatiji iz 1961. godine. Kosovo nije članica OUN ajednostrano jeproglasilo nezavisnostod dela punopravne, suverenečlanice OUN Srbije.

Srbija od svetazahteva neprikosnoveno poštovanje Ustava Republike Srbije (usvojenog 2006. god.) izdvajajući deo preambule da je ,,Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije“ i član 8. koji glasi da je ,,teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva“.

Zemljekoje su priznale Kosovo pogazilesu ispecijizovanu odredbu OUN SB, Rezoluciju – 1244 koja je važeća za Kosovo i Metohiju i koja kaže da je Kosovo pod suverenitetom države Srbije.

Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini, ali i druge zemlje koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova,sudanas najveći neprijatelji demokratijeinajveći neprijatelji važećih međunarodnih sporazuma, dokumenata i međunarodnog prava uopšte.

“Dokument – pejper“ znači postoji o Kosovu, koji je uz sve to jasan, precizasn, legitiman i legalan i koji potvrđuje da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Da Vas podsetimo:  Mostovi i ćuprije

Piše: Zoran Vlašković

1 KOMENTAR

  1. Svi oni koji su priznali fantom drzavu Kosovo, učinili su to, jer su bili sigurni da “ zvanični Beogead “
    ( VELEIZDAJNICI ) , nikada , na zvaničnim mjestima , ( O N U ) zvanično, neće ni spomenuti, a kamoli inzistirati na R1244, i svim gore pomenutim medjunarodnim ugovorima, koji Srbiji garantiraju teritorijalnu cijelovitost. Poslje petooktobarskog puča, jedan „trojanski konj“ zamjenio je drugog…….
    Dakle, naš je grijeh u najmanju ruku koliko i njihov !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime