Prava istina o operaciji „Omča“

0
2057

Pisao sam ove zime, jedan analitički tekst povodom afere „nošenja vešala“ na protestima opozicije, pod nazivom „Pogled kroz vešala ili vešala kao simbol okupacije i slobode“ (OVDE https://bit.ly/2LILk8Y), a kao reakciju na tadašnju izjavu Biljane Popović Ivković, državnog sekretara u MUP-u Srbije, povodom tog događaja, koja je glasila, citiram: „Ne samo da vešala unose nemir i strah kod građana, već bude devijantne ličnosti, manijake i polusvet (moje podvlačenje) i poručuju da je demonstracija nasilja legitimna i da su monstruozni zločini dozvoljeni u Srbiji!“

Složem se sa tom izjavom, uvek mudre Biljane Popović Ivković, i to naročito ovim podvučenim delom (podvučenim od strane moje malenkosti), i još bih samo dodao jedno malo pojašnjenje: „Kao i „ona“ vešala, tako i „ova“ vaša „Omča“ unosi nemir i strah kod građana, i takođe budi devijantne ličnosti, manijake i polusvet (i to da nešto delaju)“!

Samo što sada vlast ove zemlje (a ne kao zimus opozicija sa plastičnim vešalima!), organizuje ceo performans sa „omčom“, od početka do kraja (ako bude kraja ikada!)! Ma, rekao bih, nema za „naprednjake“ danas (kao i nekada za radikale) ništa delotvornije i bolje, bez prizivanja primitivne, proste i jake simbolike, one iste, koju su prizivali Šešelj, Nikolić i sam Vučić, vozikajući se nekada po bosanskohercegovačkim ratištima, džipom na čijoj je haubi bila postavljena ljudska lobanja!

Foto: printscreen (nspm.rs)

Oni su tada, reagujući na snažnu osudu javnosti, rekli da ljudska lobanja nije prava već plastična, isto kao što su i onomad iz opozicije odgovorili da vešala nisu prava, već plastična! Rekoh, simbolika je važna! A kod simbolike je najvažnije da se njenom „doziranom i stručnom upotrebom“, širokim narodnim masama (predsednik Vučić bi rekao „plebsu“), digne tenzija, javi strah i krene panika! Kao i uplašene ovce, tako i uplašeni „plebs“, tad postane mek ko vuna! A šta više može da uplaši „plebs“, od činjenice da je i „najmoćniji prvi čovek države Srbije“ životno ugrožen (i pored sve te svoje ogromne moći), a gde neće biti ugrožen on sam (narod ili plebs), koji je još i nemoćan, slab, siromašan, bedan, jadan i gladan! „Plebs“ (kao i ovce), tako uplašen(e). u tim trenucima samo osluškuju medenicu (zvono) ovna predvodnika (ili reči vođe), i idu za njim bez pogovora, pa makar to bilo i pravo na linuju klanja ili šišanja!

Sada ću vam izneti moju „verziju“ istine o tajnoj operacji „Omča“, stavku po stavku vam opisati, kako je nastala, od strane koga, i ko je prvi krenuo u realizaciju „nove tajne operacije u specijalnom ratu protiv Srbije“, „koje su prave namere i stvarni ciljevi vodećih država NATO pakta“!

1. Pojava teksta „Omča za Srbiju“ u Večernjim novostima“ od 21.07.2019.godine

Sve kreće pojavom teksta pod nazivom „Omča za Srbiju“, u „Večernjim novostima“ od 21.07.2019. godine, potpisanog od strane autora pod imenom i prezimenom: Ljuban Karan (što bi rekao moj prijatelj i boem: Vidi se bre da je ovaj tekst pisao neko, da prostite, ko je i „Ljuban“ i „Karan“). Šalu na stranu, pošto u Kraljevu nisam bio u prilici da se direktno raspitam o kome se radi, odnosno ko se krije pod imenom i prezimenom Ljuban Karan, raspitao sam se malo kod svog starog i vernog prijatelja „Gugla“! Gospodin Karan je 2006. godine, objavio knjigu pod imenom „Bio sam oficir KOS-a“, u kojoj je navodno, ovaj potpukovnik KOS-a u penziji prvi otkrio način rada KOS-a, i podatke iz arhiva KOS-a! Takav prikaz knjige, već govori mnogo i o knjizi i o autoru! Tajne ove vrste posla, pravi profesionalci i patriote nikada ne iznose! Knjiga je koštala 499 dinara,imala je 206 strana, a sada je možete dobiti i za svega 424 dinara! Rekao bih za ovu knjigu, ograđujem se, gledano samo po njenoj ceni, da se radi o „Informeru“ među knjigama! Cenovnoj povoljnosti njegovih knjiga mu ne može prići niko, pa čak ni čuvene Šešeljeve knjige „na metar“, pa čak ni oni stari priručnici o „osnovama marksizma i radničkog samoupravljanja“ skoro nepoznatih autora, koje više nikoga ne interesuju! I one su skuplje od ove! Takođe možete naći i jedan njegov broj „analitičkih tekstova“, koji su meni bili toliko „naivni i smešni“, da sada konačno imam „čvrste dokaze“, i svoj lični stav, zašto je morala da onako brzo propadne i SFRJ i Srbija! Ako su tako „vispreni i umni“ bili prvi oficiri KOS-a, šta očekujete od države koju takvi štite!

A sada, red je, da progovorim koju reč i o samom tekstu! Biću maksimalno kratak! Ceo tekst je jedno veliko ništa! Iz njega sigurno nećete saznati „ništa novo“, ali ćete zato čitatiti mnogo toga „ni o čemu“! Za mene je prosto neverovatno, i graniči se sa jednom vrstom „genijalnosti“, da je moguće napisati toliki tekst, o nečemu što je navodno „tajno i opasno“, i ugrožava državu Srbiju i njenu sadašnju vlast, a da u samom tekstu sve vreme pišete i nabrajate, pretarajući se da su to potpuno nove činjenice, a ne događaji i stvari iz zadnjih nekoliko godina, o kojima, svaki „iskusniji“ boem i redovni posetilac boemskih kafana, zna više od samog autora, pa čak, i svaka visprenija „baba sera“ (ovo kažem bez namere da uvredim „baba sere“, već sa dužnim pijeteteom prema njihovom teškom poslu), koja dok čeka da što ljubaznije i servilnije usluži mušterije, da bi tako zaradila koji dinar bakšiša više, ubija vreme, sedeći u ćošku za stolom, čitajući najgoru tabloidnu dnevnu štampu, po celi celcati dan! Naravno, „baba sera“ ne kupuje svaki dan sve te silne tabloide (bilo bi preskupo!), već do svog „izvora informacija“ (srpskih tabloida), dolazi tako što ih pronalazi u klozetima, ostavljene i zaboravljene, iza njenih (toaletnih) i „tabloidnih“, zadovoljnih korisnika! Ponekad fali po nekoliko strana, ali to „baba seru“ ne uznemirava mnogo! Primetila je „baba sera“, da tim vrstama novina, čak i kada nedostaje veliki deo teksta, sadržaj je i dalje kristalno jasan i razumljiv! Retko se desi, da je neki tekst neshvatljiv, čak i ako mu fali i više od pola sadržaja! Jer, „baba sera“ se odavno naučila i zna, da i u tabloidima, kao i u njenom toaletu, „sadržaj uopšte nije bitan“, jer je „u principu“ uvek isti (meki ili tvrđi), kao i posledice koje takav uvek isti sadržaj ostavlja iza sebe, i to kako u tabloidima (otud valjda i ono „žuta“ štampa), tako i toaletima! Drugim rečima, sadržaj je potpuno nebitan, kako za vlasnika i tvorca tabloida, tako i za nju, kao odgovornog lica i tvorca stanja u toaletu! I kao što „baba sera“, svaki dana, po nekoliko puta očisti toalet od „sadržaja“ (bez obzira kakav je) od tog dana, tako i odgovorni urednik i vlasnik tabloida, očisti svoju redakciju popodne, svaki dan, oko 5 časova, od „celokupnog sadržaja tabloida predhodnog dana“, tako što sav taj „tabloidni sadržaj“ pošalje po celoj Srbiji, da se distribuira i proda po ceni „velike nužde“ („Informer“ se uklapa i u cenu male nužde) u javnim toaletima, a „novi a uvek isti stari sadržaj“ kreće da se stvara već od ranog jutra sledećeg dana!

Dakle, „tim i takvim, gore opisanim opasnim sadržajem“, kreću da se od momenta objavljivanja teksta u „Večernjim Novostima“ bave svi „najozbiljni“ (čitaj najgori i najprimitivniji) prorežimski i provladini mediji u Srbiji (To su oni mediji, koji su „nezavisni od države i naroda Srbije, a zavisni od privatnih vlasnika i vlasti u Srbiji„)!

Evo ispod linka na kome možete pročitati ceo pomenuti tekst, a ispod linka je i sam „sadržaj“ teksta!

https://bit.ly/312sQUt

2. U preambuli samog teksta teksta u „Večernjim novostima“, kao i prostom proverom preko „gugla“, otkrivam da je isti, potpuno identičan tekst, sa istim naslovom i od istog autora objavljen još 3 dana pre, tačnije 19.07.2019. u nedeljniku „Pečat“, broj 578. Evo linka za tekst: https://bit.ly/2Y5M3r5

3. Šta je zajedničko „Večernjim novostima i „Pečatu“? Važno je znati, da je osnivač, dugogodišnji urednik i vlasnik nedeljnika „Pečat“, bio (i ostao) Milorad Vučelić. Da, da, onaj isti visoki funcioner SPS-a, i urednik RTS-a u svojim najgorim danima: kada je bio potpuno pod kontrolom SPS-a, i kada se niko od opozicije nije mogao pojaviti ni u jednoj emisji RTS-a, sem u „pljuvačkim i napadačkim SPS pamfletima“! Ali Milorad Vučelić se nije pridržavao takve uređivačke politike u svom nedeljniku, već je naprotiv, pokazivao visok stepen nezavisnosti i neutralnosti, sa izraženim negovanjem objektivne i argumentovane kritike i vlasti i opozicije.

Da Vas podsetimo:  „Državo da li treba da blokiramo pruge i puteve“- pita sindikat Fijata

Dakle, „Pečat“ je bio nedeljnik koji sam godinama redovno kupovao i čitao. Promenom vlasti 2012. godine, „Pečat“ i dalje neko vreme zadržava kritički ton i prema potezima „naprednjačke“ vlasti, na gotovo identičan način, kako je kritikovao i poteze predhodne vlasti „žutih“! A onda vremenom, počinje da menja uređivačku politiku „Pečata“, i ekipa vrhunskih saradnika polako se osipa! U ovom trenutku je to, i na moju veliku žalost, samo senka nekadašnjih novina!

Ali za tu svoju „novu uređivačku politiku2, Milorad Vučelić dobija i zasluženu veliku nagradu! SNS ga uspešno „postavlja“ na poziciju glavnog urednika „Večernjih novosti“! I on onda formalno „napušta“ poziciju glavnog urednika svog „Pečata“ zbog više nego očiglednog sukoba interesa!

I eto zašto je onda Vučela, jedan marginalni tekst iz marginalizovanog „Pečata“, objavio u uvek tiražnim i uticajnim „Večernjim novostima“, i potom koordinacijom i veštim spinovanjem i upravljanjem se taj tekst tumači i predstavlja kao prava slika i dijagnoza teške pozicije sadašnje vlasti u Srbiji, protiv koje se udružilo i kuso i repato, samo da nam unište Srbiju, i to tako što hoće prvo da nam unište SNS vlast i našeg Slobu, pardon Vučića! Ono što je prava tajna operacije „Omča“, to je pitanje, kako to da vodeće zemlje NATO pakta, koje Vučić predstavlja sve vreme kao svoje najveće prijatelje, sa kojima ima najbolje moguće prijateljske i iskrene veze od kada postoji planeta zemlja i na njoj Srbija, sad odjednom hoće da ga unište, i to zajedno i sinhronizovano, sarađujući sa liderima opozicije u Srbiji, ali i Tačijem, Hitlerom, fašistima, eskimima, proizvođačima zamrzivača na čvrsto gorivo, uz nesebičnu pomoć Hilari i Bila Klintona (onome istom Klintonu koji ga je ne tako davno tapšao po ramenu, i hvalio na sva usta, kao „mudrog“ srpskog političara, dok mu je Vučić za uzvrat dao lovu za predsedničku kampanju njegove žene Hilari – „zato što je pametan“ ! E to stvarno niko ne zna. To je praktično jedina prava tajna „tajne operacije Omča“!

Naslovna strana Informera (17. 2. 2017.) / Foto: printscreen (nspm.rs)

Meni je lično veoma interesantno još jedna činjenica, a to je da još uvek možete pročitati tekst na sajtu „Pečata“, od 05.09.2011. godine, od Nikole Vrzića, pod nazivom „Vikiliks, američke depeše i srpska politička kaljuga“! (evo linka tog teksta: https://bit.ly/2YjYvPa). Tu možete pročitati kako su Nikolić i Vučić „cepali Srpsku radikalnu stranku“ u saradnji sa američkom ambasadom, koja je uloga bila Miroslava Miškovića u tome, kakvi su bili utisci službenika američke ambasade sa osnivačkoe skupštine SNS-a u Sava Centru, a da ne pričam o ponašanju dotadašnjih vrhunskih izdajnika na čelu sa Tadićem, čije je pozicije entuzijastički preuzeo sada SNS,itd, itd“! Čitajte sami o tome! Neću da gubim vreme na detalje, a u tačnost tih depeša, najbolji je dokaz upornost američkog pravosuđa da dođe do „glave“ DŽulijana Asanža po svaku moguću cenu! Zašto bi to radili da su „objavljene diplomatske beleške“ falsifikat i laž!

4. Nakon objave teksta u „Večernjim novostima“, prorežimski tabloid „Alo“, sutradan, odnosno 22.07. 2019. godine, bez imena autora tog teksta (iza tog „teksta“ ne bi stala ni ona moja „baba sera“!), „diže lestvicu“ na još viši nivo i objavljuje tekst (evo linka https://bit.ly/2Gs9akM) pod naslovom: BIA IZDALA DRAMATIČNO SAOPŠTENjE! VUČIĆ JE U OPASNOSTI! Pokrenuta operacija „Omča“, aktiviarni SPAVAČI!

Prvo odmah proveravam zvanični sajt BIA (bezbedonosno-informativne agencije) Srbije (link za sajt: https://bit.ly/2MoL7az), i vidim da ne postoji nikakvo saopštenje te agencije, i da se poslednja vest odnosi na „Konkurs za upis studenata na prvu godinu master akademskih studija na akademiji za nacionalnu bezbednost“, a pre toga je stara vest od 13. maja ove godine, kada je direktor BIA Bratislav Gašić primio penzionisane kolege povodom dana agencije BIA!

Nigde ni traga od nekakvog saopštenja BIA, ili bar, što je za očekivati, zvaničan demanti ove, očigledno potpuno lažne vesti o saopštenju BIA.Zamislite da je recimo dnevni list „Danas“ objavi neki tekst sa naslovom BIA IZDALA DRAMATČNO SAOPŠTENjE: VUČIĆ PLANIRA DA UBIJE ZORANA BABIĆA, a onda iza toga objave potpuno ozmišljenu vest? Interesuje me, da li bi BIA u tom slučaju ćutala, ili bi reagovala? Zašto onda sada ćuti?

Tabloid „Alo“, doduše maksimalno banalizuje početni tekst (iz „Večernjih novosti“), koji mu služi samo kao „predložak, predigra i inspiracija“, i od njega pravi pamflet koji je „pravi pravcati narkotik “ za široke narodne mase (ili po Vučiću „plebs“).

Na ovom mestu ću vam analizirati samo najinteresantnije delove ovog izuzetno uspelog, čak i za tabloidna merila, „smrdljivog sadržaja“. Evo kako zvuči završni deo teksta gde „neznani junak“ srpskog tabloidnog novinarstva iznosi, maksimalno pojednostavljen (za potrebe „zaluđivanja“ naroda) operativni deo „tajnog plana Omča“ za uništavanje Srbije, pod nazivom:

„AKCIJA U SEDAM KORAKA (U zagradi, iza svakog iznetog „koraka“ se nalaze i tumačenje moje malenkosti):

1. Cilj je ostvarivanje plana pune kosovske nezavisnosti (A čiji je to cilj? Da li je to cilj svih ciljeva, i to svih srpskih zapadnoevropskih prijatelja, koji su po rečima predsednika Srbije, i njegovi lični prijatelji, to je svakom jasno odavno, sem predsedniku Srbije. Da li je možda ova izneta teza, ujedno i cilj sadašnjeg predsednika Srbije i ove vlasti?)

2. Rad na vrbovanju ključnih generala u vojsci i policiji koji bi u datom trenutku trebalo da otkažu poslušnost državnom vrhu (Ovo je po meni smišljena priprema javnosti Srbije, i to od strane sadašnje vlasti, a ne naših neprijatelja iz Evrope, da ukoliko u nekom momentu, javnost Srbije ne bude dovoljno anestezirana, i ipak „provali“ da je u toku puno priznavanja nezavisnosti Kosova, pa to izazove patritsku i ljudsku reakciju nekih časnih oficira, da oni mogu te rodoljube odmah da zatvore i eliminišu, pod optužbom da su oni ti „vrbovani“ generali, i izdajnici Srbije! Time se prevenira mogućnost da narod masovno podrži i stane na stranu patriota i rodoljuba).

3. Pojačaće se pritisak na Srbiju preko opozicije, a postoji i mogućnost izazivanja planskih sukoba sa organima bezbednosti (Ovom stavkom se u stvari unapred optužuje svaka aktivnost opozicije kao izdajnička, a svaka primena sile protiv opozicije, će biti svedena pod borba protiv unapred „planiranog sukoba“ od strane izdjanika koji rade za NATO zemlje)

4. Ako se stvari oduže, probaće da ostvare hrvatski scenario i naprave novu „Oluju“ (Ovom stavkom se „pacifikuju“ i drže u tenziji i neizvesnosti svi preostali Srbi na Kosovu, da slučajno u momentu priznanja Kosova od strane Srbije, ne budu masovno pokrenuli neku akciju protiv sadašnje vlasti. Sadašnja vlast preti srbima na Kosovu, nekom navodnom „novom Olujom“, koja ih može zadesiti, ako slučajno ne budu podržavali i mirno prihvatali sve poteze ove vlasti).

5. Ekonomsko urušavanje Srbije, podrška socijalnim nemirima (ovom stavkom se utiče na široke narodne mase u Srbiji, da je jedini garant ekonomske stabilnosti sadašnja vlast, i da bi svaki njihov odlazak sa vlasti, odnosno podrška nekom drugom da dođe na vlast u Srbiji, znači kraj normalnog života, uz obaveznu glad, bedu i jad!)

6. Kriminalizacija predsednikovih najbližih saradnika i članova njegove porodice (Ovo treba da unapred oslobodi od odgovornosti i krivice, bilo kog saradnika predsednika Srbije i njegovih najbližih članova porodice, jer će svako obelodanivanje nekog njihovog potencijalnog „krivičnog ili prekršajnog dela“ (krađa, pronevera, kupovina diplome, nameštanje posla, provizija, korupcija td.) biti unapred dekriminalizovana i svedena pod pokušaj „izdajnika“ da ruše Srbiju. Na primer, napad na „diplomu“ Nebojše Stefanovića, na doktorat Siniše Malog, na „poslovne“ pozjamice oca Nebojše Stefanovića, na „rast“ imperije predsednikovog kuma, na rušenje u „Savamali“ itd)

7. Aktiviranje „spavača“ u redovima vladajuće koalicije (Ovom tezom se unapred prevenira, bilo koje „insajdersko“ otkrivanje prljavog veša iz sopstvenih redova, i svodi na izdaju Srbije. Na primer, ako je Vladimir Đukanović stvarno rešio da više ne „štiti“ kriminalne aktivnosti njegovih stranačkih kolega iz SNS-a, ovom tezom će biti proskribovan kao „plaćenik i saradnik i izdajnik, koji radi za NATO zemlje).

Da Vas podsetimo:  Imovina funkcionera koji su na vlasti devet godina nije kontrolisana poslednjih sedam

Pri kraju ovog teksta, odnosno „smrdljivog sadržaja“ se nalazi još jedan pasus, koji ću citirati, i ujedno ga, paralelno, sa svojim rečima, koje se nalaze u zagradama komentarisati:

Ne treba im jak lider, neko iza koga stoji više od polovine građana (ovo je lažni opis Aleksandra Vučića – a i tvrdnja je lažna, jer nema on polovinu nego najviše četvrtinu građana koji ga podržavaju!), treba im neko ko će bez pogovora realizovati njihove želje (ovo znači da ako se iz nekog razloga pojavi neka nova smislena alternativa ove vlasti – on će odmah biti optužen da je starni poslušnik i izdajnik). Zato proizvode konstantne krize, podržavaju svaki sukob za raspirivanje protesta na ulicama, u čemu im pomaže deo opozicionih lidera koji su zarad ličnih interesa spremni na sve ne bi li došli na vlast (Ovom rečenicom se „kriminalizuje“ i optužuje za izdaju, svako javno demonstriranje i protivljenje potezima sadašnje vlasti, uz optužbu da je svaka pojava alternative ovoj vlasti, nastala iz opozicionog delovanja, ili kruga nezavisnih i uglednih intelektualaca, ustvari borba za lične interese i izdaju. Prenabregava se činjenica „da ako je neko spreman na sve da bi došao na vlast, ništa manji zločinac nije ni onaj koji je spreman na sve da ostane na vlasti!). Osim domaćih političara, tu učestvuju i tajkuni, kojima Vučić ugrožava poslovne interese (Kakva lažna predstava o Vučiću kao zaštitniku države od tajkuna! Moje pitanje glasi: zašto bi tajkuni pomagali opoziciju koja nema nikakvu vlast i moć, i na ulici je? Ako tajkuni daju novac i pomažu opoziciju, što je moguće, to je ipak krajnje rizično jer možda ti opozicionari neće nikada doći na vlast (a ima ih ko kusih pasa!), pa samim tim neće moći da povrate uloženo, i da „imaju koristi od finansiranja opozicije“! Zar nije mnogo logičnije, da tajkuni jure predstavnike sadašnje vlasti – SNS, i nude im novac, da bi dobili razne pogodnosti (od građevinskog zemljišta do građevinske dozvole, da bi izbegli porez, itd) i tako zarađivali na štetu države. Zar Bogoljub Karić nije tajkun, čiji su žena i brat bili na listi SNS poslanika u skupštini Srbije, i koji je bio godinama u bekstvu od zakona Srbije, a za to vreme finansirao i podržavao opozicione aktivnosti SNS-a, da bi mu onda, čim je došao na vlast, SNS uzvratio uslugu tako što mu je dozvolio da se vrati u Srbiju i da „razrađuje biznis“! Zar ova vlast nije oslobodila svih optužbi pred zakonom i jednog Staneta Subotića Caneta, i vratila ga u Srbiju, iako ga je zakon ove zemlje tražio godinama? Zar Miodrag Kostić, bivši tajkun „žutih“ nije davao ogromne donacije fondaciji Dragice Nikolić, i promovisao SNS vlast? Da li je dobijao za uzvrat neke usluge od vlasti za to, ja to ne znam, ali mogu samo da predpostavljam? Koliko je koštao povratak ona dva tajkuna iz „bekstva“ u Srbiju i oslobađanje svih optužbi? Mislim na Caneta i Karića. Nemam dokaze, samo pitam, i iznosim mnogo logičniju tezu od one iznete u ovom tekstu, zar ne?), ali i saradnici stranih službi koji su ubačeni u vladajuću strukturu da je razaraju iznutra kad dođe vreme za to (unapred „kriminalizovanje“ i optužba za izdaju, za svakoga ko u nekom trenutku poželi da ne učestvuje u nekoj nečasnoj raboti ili proneveri, ili javno progovori o tome).

I onda, pošto uvek „konac delo krasi“ nailazimo na zadnji pasus, koji je pravi ukras, ili trešnja na vrhu ove „smrdljive“ torte. Naravno, ta „trešnja“, je „neobjašnjiva“ pojava lično Vučića, odnosno njegovog navodnog citata (ali kako on nije nigde demantovao da je to zaista i rekao, onda ostaje da je to istina!), Taj poslednji pasus lasi:

„I to ljudi u Srbiji treba da znaju. I onda kada pokušate da se borite za Srbiju, da dobijete nešto, pritisnuti ste i spolja i iznutra. I to iznutra što ste pritisnuti nije slučajno je i to spolja indukovano – rekao je Vučić.“

Ova gornja izjava predsednika Vučića, na samom kraju ovog „smrdljivog sadržaja“ od teksta, treba da svojim autoritetom „potvrdi istinitost“ svih gore iznetih budalaština, pri čemu uopšte nije jasno, odakle se u jednom ovakvom nepotpisanom i užasnom tekstu, kao neki „Bog sa neba“, pojavljuje predsednik Vučić, da svojom kratkom izjavom sve to potvrdi! Iz samog teksta se ne vidi, kome je, kada, gde i kojim povodom dao ovu „izjavu“!

Ali obzirom da nije demantovao da je ikada dao ovu izjavu, i da nema imena novinara, kome je dao ovu izjavu, ja zaključujem samo jedno: VUČIĆ JE POČEO DA DAJE IZJAVE SAMOM SEBI! A možda je i sam pisao ovaj „sadržaj“, pa ga je samo na kraju „dodatno“ ukrasio svojom izjavom samom sebi! Zašto bi onda ikome morao da objašnjava, gde je našao, i dao izjavu samom sebi!

5. Posle ovog gore opisanog „teksta“ u tabloidu „Alo“, kreće prava lavina i širenje internetom! Isti ovaj „nejestivi“ tekst iz lista „ALO“, istog dana (22.07.2019.), prenosi portal „Espreso“, uz jedan mali dodatak, na samom početku teksta, u drugom pasusu, gde se kaže, citiram „Kako „Srpski telegraf“ saznaje…i onda je dalje sve od reči do reči isto… Evo linka:

https://bit.ly/2K2q3nq

Videćete kasnije, zašto je ova mala izmena „sadržaja“ teksta važna!

6. Potom ovaj „nejestivi i bljutavi“ tekst, istog dana, sa portala „Espreso“ prenosi i portal „a1info.net“ (22.07.2019.), takođe sa onim istim sitnim dodatkom „Kako „Srpski telegraf“ saznaje… Evo i tog linka:

https://bit.ly/2OlbOzh

7. Sutradan, 23.07.2019. godine, kreće dalja „razrada“ svih predhodno objavljenih „budalaština“ list „Alo“, i to prvo ranim jutarnjim gostovanjem urednika „Srpskog telegrafa“ Milana Lađevića (eto prvog razloga zašto se onaj dodatak „Kako „Srpski telegraf“ saznaje… veoma važan, a biće i važniji….), koji u emisiji „Novo jutro“ na TV Pink, „dalje razrađuje i filuje i filozofira“ na istu temu, uz zaključak da jeVučić u opasnosti jer mu navlače omču oko vrata!!!

Na stranu to, što je svakom jasno, da je ta omča – omča koju su oni sami izmislili i stvorili, a potom i „namenili“ za Vučićev vrat!

Potom list „Alo“, istog dana, 23.07.2019.objavljuje novi tekst odnosno „crevni sadržaj“, u kome iznosi detalje sa gostovanja urednika „Srpskog telegrafa“ Milana Lađevića u emisiji „Novo jutro“ na TV Pink… Evo linka:

https://bit.ly/32UdtPq

8. A onda, otkrivam i ključnu činjenicu, tokom ove moje male „amaterske istrage“, o korenima „tajne operacije Omča za Srbiju“.

Naime, mojoj malenkosti pada „na pamet“ da proverim da li je još neko nekada pominjao ranije neku „tajnu operaciju pod nazivom „Omča“, i na moje ogromno iznenađenje i radost, otkrivam da jeste! Pogodite ko i kada?

Pogodili ste! Naravno, radi se o listu „Srpski telegraf“, kao i internet portalu „Srpskog telegrafa“, koji je poznat pod nazivom „Republika.rs“!!!

I to kada? Pa verovali ili ne, još pre cele 2 nedelje, odnosno 14 dana!!! Ali tada nije izazvana i pokrenuta lavina, kao što je uspelo u drugom pokušaju, to jest sada, a moguće i da je iz nekog razloga, namerno tadašnji plan odložen za neki „bolji trenutak“, to jest sada! Ili je „spin“ doktorima ponestalo „mašte“, pa su se sada ponovo vratili na „operaciju omča“ ponovo, da ne bi morali da izmišljaju nešto novo!

Mašta i inventivnost su krajnje organičeni resursi u „srpskim tabloidima i SNS bolidima“!

Dakle, još 09.07.2019. godine, list „Srpski telegraf“ i portal Republika.rs napisali su tekst pod nazivom „Zapad montira afere Vučićevim najbližim saradnicima: Hitno pokrenutnoj operaciji omča“!

Da Vas podsetimo:  Predsednik opštine svečano otvarao banderu, bežao od građana, sad kaže da je zagađena reka super

Ali vidite, iako je najvaljena kao hitna, „strani faktor“, koji je sprovodi, a to su vodeće NATO zemlje sa domaćim izdjanicima iz opozicije, su imale prekid u „hitnoj operaciji Omča“, od skoro 2 nedelje! Verovatno su zbog sezone odmora, odložili „stavljanje omče“ oko Vučićevog vrata za cele 2 nedelje! Ili je možda omča bila premala za njegovu glavu, pa su čekali da stigne sa „Zapada“ veća omča, odgovarajućeg broja za tako veliku i umnu glavu!?

Evo linka koji prikazuje najavu postojanje operacije „Omča“ još pre 2 nedelje! Interesantni sa inicijali autora teksta: E.S.T. Ja nisam uspeo da dešifrujem inicijale.

https://bit.ly/2ycuNRH

A evo i ilustracije tog teksta, u vidu donje fotorgafije, gde se vidi zabrinuto lice predsednika SNS, i njegovih saradnika! Zbog operacije „omče“ koja je počela! Parastos!

9. Odmah sutradan, nakon najave ove teme od predhodnog dana (09.07.2019.), portal lista „Srpski telegraf“, 10.07.2019. godine objavljuje tekst pod nazivom „Zapad pokrenuo operaciju „Omča! Razradili plan za slom Srbije!“ Taj plan komentarišu i dalje razrađuju sledeće ličnosti-analitičari: Dejan Vuk Stanković i Nebojša Krstić, a potom autori objavljuju i oblikuju razne izjave premijerke Ane Brnabić, ministra Vulina, Gorana Vesića, ministra vojni Vulina, Zlatibora Lončara, Nebojše Stefanovića i naravno, na samom kraju izjavu Aleksandra Vučića, koja opet deluje kao da ju je dao opet samom sebi! Izjave svih navedenih neposrednih saradnika predsednika Srbije, su tako „oblikovane i aranžirane“, da služe kao potvrda i dokaz, da se u Srbiji sprovodi „tajna operacija Omča“! Ali bez obzira, što je to namera, to je i dalje tako providno, primitivno, očigledno….

Evo linka tog teksta:

https://bit.ly/2ZcZkL8

10. I sutradan, 11.07.2019. godine, verni, u stopu pratilac lista „Srpski telegraf“, pomenuti dnevni list „Alo“, objavljuje „redakcijski komentar“ pod naslovom „SLUŽBE SPREMAJU UDAR NA VUČIĆA! Okuplja se tim stručnjaka sa kakvim se Srbija još nije suočila, a Šešelj je prozreo PAKLENI CILj“!

Upozoravam čitaoce da treba imati jak „želudac“, kako bi ste mogli da „svarite“ ovoliku gomilu „baljezgarije“ i to isparzne, a tako smrdljive! Jedno je iz naslova zaista tačno „okupio se tim stručnjaka sa kakvim se Srbija još nije suočila“! Naravno, mislim na ove „stručnjake“ koji su pisali ovaj tekst!

Iz tog teksta bih ovde, samo citirao izjavu Vojislava Šešelja – boldovana (uz moje „neizbežne komentare u zagradi):

„Zapadne službe, koje zajedno sa nekim strukturama u Srbiji rade na rušenju režima, ubacile su profil Aleksandra Vučića u kompjuter (zar nije odmah eksplodirao!) i na njemu sada rade naučnici (verovatno psiholozi i psihijatri i neuropsihijatri!) s ciljem da mu pronađu najslabije tačke u mentalnom sklopu (valjda „metalnom“ sklopu), karakteru (zar ne bi bilo najbolje da nema karakter – tako bi „zbunio“ kompjuter), biografiji (gde se vidi da čitavog života nije ništa radio sem što je političario – a onda je sa preko 40 godina života – na svoje iznenađenje – otkrio veliku istinu – da se mora raditi da bi se živelo!) i da onda iz svih oružja udare na to“ (zašto Šešelj naziva Vučića „to“, pa nije on stvar, pobogu, on je ipak čovek).

Evo linka tog teksta:

https://bit.ly/2SGqI1v

11. I ZA SAM KRAJ OVOG TEKSTA SAM SPREMIO JEDNU PRAVU POSLASTICU ZA SVE VAS, DRAGI ČITAOCI! To su 2 teksta koje je objavio dnevni list „Alo“, i to verovali ili ne, pre tačno godinu dana (24. i 25. 07.2018.godine!), i to pod naslovom „SVE BI BILO U REDU DA NEMA VUČIĆA Kuso i repato se udružilo protiv predsednika Srbije, imaju samo jedan BOLESTAN CILj!“, od autora Vasilija Popovića, i drugi pod naslovom „NIKAD NAM NIJE BILO GORE“ Razotkriveni stalni napadi na Vučića – obrazac kao za Đinđića! Da li je KRAJ isti?“ napisan od Tanjuga!

Mislite da je to slučajno!? Obzirom da sam već rekao da je mašta i inventivnost krajnje redak resurs u „srpskim tabdloidima i SNS bolidima“, onda je shvatljivo da se ovakvi „sadržaji“ uredno prepisuju i od prošle godine, a ne samo od pre 2 nedelje!

Evo i oba linka tih prošlogodiših tekstova (ako imate živaca, pročitajte ih):

https://bit.ly/2OjG9yi

https://bit.ly/2Zd0LsV

POUKA ZA KRAJ

Pošto se u današnjoj Srbiji sve svodi na to, da je bilo kakav pokušaj da se za neki prekršaj ili krivično delo, ili makar „nedolično i nemoralno ponašanje“ optuži neko iz vladajuće strukture, a naročito neko od neposrednih saradnika, prijatelja ili članova porodice predsednika Vučića, proglasi za direktan napad na „lik i delo“ predsednika Srbije, ili za napad na Srbiju, pogledao sam, da li ima sličnih situacija u nekim zemljama Evrope!

I našao ove primere:

1.“Nakon višednevnih mučnih natezanja, nemački ministar odbrane Karl Teodor cu Gutenmberg je pod pritiskom javnosti, naučnika, opozicije i stranačkih kolega bio prisiljen da podnese ostavku zbog plagijata u doktorskom radu“!

Poštovani predsedniče Srbije, pošto ste već, po vašoj sopstvenoj izjavi, postali veliki prijatelj nemačke premijerke Angele Merkel, mogli bi ste, da umesto da u njenom prisustvu „zevate“ nemo u šniclu, pitate je sledeće pitanje „Zašto Angeli Merkel nije palo napamet da zaštiti svog ministra, tako što bi napade na plagijat njegovog doktorata“ proglasila napadima na nju samu i na državu Nemačku!?“

2. „Bivši nemački ministar obrazovanja Anete Šavan je u februaru 2013. godine podnela ostavku zbog plagijata svog doktorata i tako nemačkog kancelara Angelu Merkel prepustila nepsrijatnim promenama u vladi u godini saveznih izbora i dodatnim napadima opozicije“!

Poštovani predsedniče Srbije, umesto da i dalje zurite u tu šniclu, ja bih vam ponovio moju molbu, da pitate vašu prijateljicu, premijerku Nemačke, Angelu Merkel ponovo „Zašto joj nije palo napamet da zaštiti svog ministra u vladi, tako što bi napade na plagijat njenog doktorata“ proglasila napadima opozicije da destabilizuju Nemačku, da je uguše „Omčom“, kao i na nju samu i na državu Nemačku“!? Možete je i pitati zašto nije optužila za to Rusiju i Putina, kao što bi ste vi sigurno uradili!

3. „Predsednik Mađarske Pal Šmit podneo je ostavku posle afere oko doktorske disertacije za koju je ustanovljeno da predstavlja plagijat“!

Poštovani predsedniče Srbije, mogli bi ste da gospodina Pal Šmita pitate, zašto je podneo ostavku, kada je za optužbe za plagijat svog doktorata mogao da optuži opoziciju i strane agente, koji hoće da namaknu „OMČU“ oko vrata Mađarske?

A što se tiče napada na vašu porodicu, koja je po vama svetinja, odnosno na „vašeg sina ili ćerku ili bilo koga člana porodice“, ja bih samo da vas podsetim, na čitav niz tekstova, koji govore o članovima porodice američkih predsednika, i to najčešće njihovoj maloetnoj deci, gde ih novinari prate, sa kim se druže, šta rade, slikaju ih i to objave, stavljajući američke predsednike pred neprijatniu situaciju da moraju da „objasne“ ponašanje svoje dece!

Evo samo dela linova sa tekstovima na tu temu:

https://bit.ly/32ODj7L

https://bit.ly/2GtSuJS

https://dailym.ai/2Z83Muy

https://bit.ly/2K4Wz8f

https://en.wikipedia.org/wiki/Chelsea_Clinton

https://bit.ly/315YxfJ

https://bit.ly/2ZbSTrJ

https://bit.ly/32TLmQn

https://bit.ly/2MejQr3

Gore možete pročitati kako ih novinari jure i slikaju i optužuju za „drogiranje, tuče, alkoholisanje, vožnju pod dejstvom alkohola, seksualne afere, zloupotrebe razne, itd,, pri čemu ih ne štiti ni to što su maloletni! Tim još gore po njih!

Pitam vas, da li ste se nekada kao čovek pitali, zašto se nijedan američki predsednik nije setio da za takvo pisanje i ponašanje štampe optuži spoljne neprijatelje, ili udar na Ameriku, ili udar na predsednika Amerike, koji ima za cilj da mu stvori „pritisak“ da bi popustio u odbrani interesa SAD?

Predsedniče, zato mislim da je krajnje vreme, da kada već tako često u poslednje vreme izjavite nešto važno samom sebi, da o tome obojica, i ozbiljno razmislite, i na kraju krajeva, da konačno ili pokušate da se pomirite sami sa sobom, ili se raziđite, i nastavite svako svojim putem!

Milanko Šekler
Izvor: nspm.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime