Predsedniče, čemu sekiracija: Vučić se trese od Žakline

0
578
Aleksandar Vučić / Foto: PrintScreen

Rekli ste malopre da je ovde srušeno nekoliko udžerica i da ste želeli da sve pravno i imovinski bude čisto kao suza. Pa, da li je čisto kao suza ko je rušio u Savamali 2016. godine u noći izbora? Koliko novca su građani Srbije dali za ovo privatno naselje? Ko je tačno rekao da Andrej Vučić ima zemljište u Vojvodini – ovako glasi pitanje novinarke Žakline Tatalović upućeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na konferenciji za novinare na kojem je, umesto da odgovori, iskazao zahvalnost novinarki i televiziji N1 za podršku koju ima njegov rad i rad Vlade Republike Srbije.

Predsednik Srbije, svaki put kada se ironično, nadajući se u sebi i duhovito, zahvali novinarima za pitanja zbog kojih su mnogi gubili emisije i posao,  dokazuje da je očigledno zaboravio svrhu novinarstva. Posao novinara nije da pruža podršku vlasti, nego da postavlja pitanja u ime građana koji tu vlast biraju i na taj način omogući građanima što celovitiji uvid u način na koji se vodi država.

Ovoga puta tema je bila jedna od glavnih boljki Srpske napredne stranke. Rušenje u Savamali je izazvalo tužbe novinarima, promenu gradonačelnika, i još gomilu drugih posledica – sve, osim imena odgovornih za ovo noćno rušenje. Iz ove perspektive izgleda da će se pre povratiti „zmije, pacovi i narkomani“ na najpopularniju lokaciju u Beogradu, nego li što će pred lice pravde biti privedeni, kako ih je nazivao tadašnji premijer Aleksandar Vučić, kompletni idioti.

Tatalović je pre Vučića postavila  pitanje i predsedniku kompanije Igl Hils Muhamedu Alabaru, mada je Vučić morao da uskoči.

Da Vas podsetimo:  Vučić mora da odgovara jer ono što je potpisao u Vašingtonu je protivustavno

– Koliko novca je do sada stiglo iz Ujedinjenih arapskih emirata, odnosno iz kompanije Eagle Hils, za sve što vidimo oko nas i da li Vas zadovoljava ova dinamika, poznajući vaš rad i iz Dubaija i iz Abu Dabija, nigde nije bilo ovolikog kašnjenja – pitala je Tatalović.

Kako se ne bi osetio zapostavljenim nekoliko dana nakon što je zabranio Nebojši Stefanoviću i Ani Brnabić da odgovore na pitanje novinara televizije N1, Žaklina je i njemu postavila ona pitanja od kojih menja izraz lica. Savamala, novac, Andrej, imanje u Vojvodini. Sasvim dovoljno da predsednik Vučić izađe iz koloseka, zahvaljujući se na podršci novinara.

– Imam pitanja i za predsednika, da ne bude posle sekiracije. Rekli ste malopre da je ovde srušeno nekoliko udžerica i da ste želeli da sve pravno i imovinski bude čisto kao suza. Pa, da li je čisto kao suza koje je rušio u Savamali 2016 u noći izbora? Koliko novca su građani Srbije dali za ovo privatno naselje? Ko je tačno rekao da Andrej Vučić ima zemljište u Vojvodini – pitala je.

Predsednik je brže bolje krenuo da ocenjuje pitanja kao fantastična i kao izraz dobronamernosti i prijateljstva koji ova televiztija ima prema aktuelnoj vlasti

– Ja ću prvo da odgovorim na ova fantastična pitanja. Hvala vam na tome. Uvek su dobronamerna, i uvek podržavaju naš rad i hvala Vam na toj ogromnoj podršci koju pružate mom radu, radu Vlade Srbije. Mi smo vam na tome zahvalni i očekujemo takvu vrstu podrške i u budućnosti – rekao je vučić.

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime