Premijer Srbije i Tomina platforma

0
936

1683752-01Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je više puta pročitao platformu o Kosovu predsednika Tomislava Nikolića i da je reč o veoma ozbiljnom i obimnom tekstu.

On je novinarima u Beogradu rekao da će o platformi najpre razgovarati državni vrh, a da će u razgovore kasnije biti uključeni i intelektualci i javne ličnosti.

Vučić je dodao da će platforma biti predstavljena široj javnosti kada se ustanovi šta je od tog teksta izvodljivo u praksi.

„Ništa nije Sveto pismo, osim boljeg života za građane Srbije“, rekao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će nemačka kancelarka Angela Merkel uskoro posetiti Srbiju, ali nije precizirao datum posete.

Na pitanje novinara da li je novi uslov za evropske integracije zahtev Nemačke da Beograd smanji saradnju sa Republikom Srpskom (BiH), Vučić je rekao da za takav zahtev nikada nije čuo.

Srbija ima svoje zakone koje je dužna da poštuje, kao i Dejtonski sporazum, rekao je Vučić i dodao da će uskoro u Srbiju doći Angela Merkel, pa novinari mogu da je pitaju o uslovima.

Upitan da li će ići na obeležavanje 20 godina od genocida u Srebrenici, Vučić je rekao da se tamo dogodio veliki zločin, da će Srbija imati primerenu reakciju na to, ali da tek treba da vidi kakvu.

Govoreći o predstojećoj poseti SAD, Vučić je rekao da bi poseta trebalo da traje šest dana, ali da će on možda ostati i kraće zbog obaveza koje ga očekuju u Srbiji.

Premijer je kazao i da će 27. maja posetiti Tiranu u želji da dve zemlje grade bolje odnose i razgovaraju.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime