Zakazano iseljenje članu Krova nad glavom, a kuća iz presude ne postoji

0
486
Foto: ZA Krov nad glavom

Aktivisti Združene akcije „Krov nad glavom“ Vojislavu Vuksanoviću i njegovoj porodici ponovo je zakazano iseljenje iz objekta koji ne postoji, saopštila je ta organizacija. 

Porodici Vojislava Vuksanovića, koji je i novinar Nove ekonomije, izvršiteljka Mirjana Dimitrijević zakazala je iseljenje za 30. septembar, a u zaključku je navela da će na samom izvršenju prisustvovati i veštaci građevinske i geodetske struke koji bi trebali da pomognu u identifikaciji predmeta izvršenja.

Nekoliko sudskih veštačenja već postoji, jedno po kome se objekat koji se nalazi na navedenoj adresi ne može identifikovati sa onim iz sudske presude, dok se u drugom vidi da predmet sudske presude, objekat od 66 kvadrata, više ne postoji.

Dodatni problem je i što se na adresi nalazi više objekata i stambenih jednica, dok u presudi nije precizirano koji od njih je predmet izvršenja.

Takođe, na osnovu uvida u zemljišne knjige se vidi da ni jedan od objekata nije upisan kao kuća, kako se navodi u presudi, već su u pitanju zgrade.

„Krov nad glavom“ je pozvao sve medije, organizacije koje se bave ljudskim pravima, kao i one koji se bave praćenjem rada javnih izvršitelja, da se pojave na zakazanom iseljenju 30. septembra u 12 časova, kako bi „videli na koji način izvršiteljka pokušava da sprovede neizvršivu sudsku presudu“.

Prethodni pokušaj izvršenja bio je 20. marta 2019  godine i tada je izvršiteljka odustala, jer se na licu mesta nisu pristupili izvršni poverioci.

U zaključku je tada napisala da nema zakonskih uslova da izvrši presudu, jer se nisu pojavili izvršni poverioci koji treba da preuzmu nepokretnost.

„Porodica Vuksanović je na ovaj način godinama izložena maltretiranju, neizvesnosti i stresu, jer presuda ne može da se izvrši, a poverioci koriste javne izvršitelje kako bi vršili pritisak u njihovu korist. Prva izvršiteljka nije uspela da izvrši presudu, a onda su angažovali Mirjanu Dimitrijević, kojoj nije prvi put da preuzima predmete, koje drugi izvršitelji ne mogu da sprovedu“, navodi se u saopštenju Krova.

Da Vas podsetimo:  Korona „ugasila” venčanja u Kragujevcu – Jesen dođe ja se ne oženi

Dodaju da je izvršiteljka umesto da prvo proveri da li uopšte postoji objekat izvršenja, isto zakazala i pored toga što „kuća koja se navodi u njenom zaključku ne postoji ni u katastru“.

„Vlasništvo nad novim objektom je trenutno predmet odlučivanja Višeg suda u Beogradu, a poverioci pokušavaju da na svaki način sprovedu neizvršivu presudu kako bi izbegli bilo kakvo iznošenje dokaza i uzeli objekat u kom porodica živi sada već 90 godina“, ocenjuje se u dopisu.

Izvor: Nova Ekonomija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime